Zero Cool Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Здравейте на всички. Имам следният проблем и се надявам някой да се притече на помощ. При нормално изключване (Start->Shut Down) PC-то се изключва и в рамките на 1-2сек. пак се включва и си тръгва нормално без да дава грешки. :speak: Значи пробвах няколко неща: -Изключих Auto restart на win-а но никаква грешка, явно си се изключва норамлно; -Пробвах с още 2 захранвания (не са маркови, но едното е 500W) и пак същото; -Сканирах за вируси-нищо не откри; -В BIOS-а изключих wake up опциите. Също пробвах със Clear CMOS, но никакъв ефект. Рових се доста из google и открих, че няколко човека имат сходен проблем след инсталация на програмата Face Wizard, която е за лого на стартиращия екран. Аз я бях инсталирал тази програма още със win-a без да съм я ползвал (поне такива са ми спомените), просто я сложих от диска на дъното GA-MA69GM-S2H. Сега я махнах и преинсталирах ACPI драйвърите - без ефект. Интересното е че когато сменях захранванията при първото изключване нямаше никакъв проблем :o от тама нататък при всяко следващо изкл. се стартираше на ново, т.е. трябва да го изкл. от копчето на захранването. Единственото което не съм пробвал е да пресинталирам win-a, но не мисля че е от ОС проблема, защото се изключва докрай и следва пускане на ново, както и не съм пробвал да сменя BIOS-а, но не ми се рискува честно казано. С XP SP2 (със качен допълнително SP3) Това е единствения проблем който ми създава PC-то. Нямам идея какво да правя след толкова опити да го оправя. :angry2: Ще съм благодарен ако споделите мнението си и помогнете за отстраняването на проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted March 6, 2009 Share Posted March 6, 2009 Zero Cool said: Здравейте на всички. Имам следният проблем и се надявам някой да се притече на помощ. При нормално изключване (Start->Shut Down) PC-то се изключва и в рамките на 1-2сек. пак се включва и си тръгва нормално без да дава грешки. :speak: Значи пробвах няколко неща: -Изключих Auto restart на win-а но никаква грешка, явно си се изключва норамлно; -Пробвах с още 2 захранвания (не са маркови, но едното е 500W) и пак същото; -Сканирах за вируси-нищо не откри; -В BIOS-а изключих wake up опциите. Също пробвах със Clear CMOS, но никакъв ефект. Рових се доста из google и открих, че няколко човека имат сходен проблем след инсталация на програмата Face Wizard, която е за лого на стартиращия екран. Аз я бях инсталирал тази програма още със win-a без да съм я ползвал (поне такива са ми спомените), просто я сложих от диска на дъното GA-MA69GM-S2H. Сега я махнах и преинсталирах ACPI драйвърите - без ефект. Интересното е че когато сменях захранванията при първото изключване нямаше никакъв проблем :o от тама нататък при всяко следващо изкл. се стартираше на ново, т.е. трябва да го изкл. от копчето на захранването. Единственото което не съм пробвал е да пресинталирам win-a, но не мисля че е от ОС проблема, защото се изключва докрай и следва пускане на ново, както и не съм пробвал да сменя BIOS-а, но не ми се рискува честно казано. С XP SP2 (със качен допълнително SP3) Това е единствения проблем който ми създава PC-то. Нямам идея какво да правя след толкова опити да го оправя. :angry2: Ще съм благодарен ако споделите мнението си и помогнете за отстраняването на проблема. Аз имах същия проблем и единственото нещо което помага е преинсталация брато Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.