Jump to content
BulForum.com

Австралийски син прав рак

Recommended Posts

Мъжки Cherax quadricarinatus (Red-Claw). Животното е в отлично състояние, яде буквално всичко.

35 лева.

th_P1050547.jpg th_P1050555.jpg

Колко горе долу е продължителността на живота на един такъв рак - при умиране от естествена смърт? А с какво се храни? Всичко какво ще рече? В какви размери аквариум може да се гледа?

При добро гледане може да откара 8 години. Храна: всякакви храни за дънни рибки, парченца месо, риба, чушки :D , тубифекс, земен червей от рибарските магазини. При прехранване и висока температура, нараства много бързо, но и животът му се скъсява. Затова всички мои раци живеят целогодишно на стайна температура и се хранят 2-3 пъти в седмицата.

За този рак ~30 литра са достатъчни, по нататък сам ще прецениш, колко голям съд да му предоставиш. Може да съжителства с едри сомове и дребни бързи риби(едрите ще го изкушават). Филтрацията и аерацията са задължителни. Капака трябва да е добре обезопасен, за да не излезе от аквариума по маркучите и кабелите.

Общо взето не е голяма философия.

Благодаря много за поясненията. Аз предполагах, че е по-лесно да се гледа такова създание, а то си иска доста грижи.
ЪЪЪЪЪЪ под доста грижи имаш предвид хранене два пъти седмично ли, защото общо взето това съм писал.

Един страничен въпрос. Този рак може ли да се яде?
Да, главно за това се използва. В промишлените развъдници добива доста прилични размери.

• 1 month later...

Имам още един излишен мъжкар за махане, доста по-малък от предния (~5 см тяло).

Цена 25 лева.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...