Jump to content
BulForum.com

Продавам СВ радиостанции Midland

Recommended Posts

Продавам СВ радиостанции Midland 75-777A , 40 канала, честота от 26.965 до 27.405 MHz, LED индикация, RF power Hi/Low, шумоподтискане, авариен канал, портативни антени,2 бр, батери пак, изх мощност 7 Вт . ЦЕНА 3 бр х 50 лв/бр, общо 120 лв за трите.

Линк за повече инфо:

http://cgi.ebay.it/PORTABLE-CB-TRNSCVER-WA...bayphotohosting

А ето и актуални снимки!

12102008047aj3.th.jpg

Малко актуални снимки може ли?Разрешени ли са за легална употреба?Колко им е обхватът?

За съжаление не мога да си кача снимките , нямам опит ! Мога да изпратя снимки на посочен мейл при интерес. Станциите са разрешени за легална употреба съгласно закона . Тъй-като същите са ползвани в планински район и със силно пресечен терен, обективно не мога да дам оценка за разтоянието на което може да се осъществи връзка ,но гарантирам не по малко от 10 км с портативните антени, а в полето - минимум 30 км. Активни радиолюбители могат да споделят за свойствата на разпространение на радиовълните в цитирания честотен обхват. Лично съм слушал и осъществявал връзка с италиански радиолюбители с посочените радиостанции и с антена с подходящи размери и форма, което е показателно. Подобни, но мобилни станции използваха преди време и такситата , познават се по размера на антената. Повече информация може да се намери във форума на българските радиолюбители

http://lz-ham.org/forum/

NB . ЦЕНАТА ВЕЧЕ Е 100 ЛВ ЗА 3-ТЕ, ИЛИ 40 ЛВ НА БРОЙ !

Станциите са легални, но не стават за джиесем.При тази честота връзката се осъществява предимно чрез отражение през т.н. йоносферно огледало (у нас се ползва русизма прохождение) и много често се случва да говориш спокойно с руснак, англичанин или испанец, а да не можеш да се свържеш със съседния квартал.Обикновено тези станции се ползват от шофьори, за да имат помежду си безплатна връзка по време на пътуване. За разстояния в рамките на града и околностите може (но е незаконно) да се ползва усилвател и тогава връзката е почти сигурна.Разрешената от закона мощност е до 4 вата, затова съм скептик относно споменатите 7 вата.

Станциите са легални, но не стават за джиесем.При тази честота връзката се осъществява предимно чрез отражение през т.н. йоносферно огледало (у нас се ползва русизма прохождение) и много често се случва да говориш спокойно с руснак, англичанин или испанец, а да не можеш да се свържеш със съседния квартал.Обикновено тези станции се ползват от шофьори, за да имат помежду си безплатна връзка по време на пътуване. За разстояния в рамките на града и околностите може (но е незаконно) да се ползва усилвател и тогава връзката е почти сигурна.Разрешената от закона мощност е до 4 вата, затова съм скептик относно споменатите 7 вата.

Благодаря на magnum6671 за уточненията. ! :punk Цената подлежи на коментар !!!

Здрасти, аз се интересувам дали продаваш отделно кутийките за батерии, понеже имам CB Алан 39 и ми трябва една такава кутийка, ако може да я снимаш отгоре където се закрепва към тялото на станцията, за да сравня дали ще стане.

Здрасти, аз се интересувам дали продаваш отделно кутийките за батерии, понеже имам CB Алан 39 и ми трябва една такава кутийка, ако може да я снимаш отгоре където се закрепва към тялото на станцията, за да сравня дали ще стане.

Ще го имам впредвид, но за сега те остават към комплектовката на станциите !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...