Jump to content
BulForum.com

проблем с жълтия диод на кутията

Recommended Posts

значи диода не спира да свети. пускам пц-то и докато не го загася не спира ( е то като го загася ясно че няма да свети :D ) , а не беше така. от какво може да е този проблем.

Ми той жълтия диод power се води, и докато ти е включен компа не трябва да спира да свети.

едит: червения е за харддиск-използване и той трябва да премига

Xciter said:
Ми той жълтия диод power се води, и докато ти е включен компа не трябва да спира да свети.

едит: червения е за харддиск-използване и той трябва да премига

при мене зеления е за power жълтия за HDD.

Което означава че или нещо ти рови из харда, или нещо са се разместили жичките, ако е първото пробвай да изичасиш с adaware link

Xciter said:
Което означава че или нещо ти рови из харда, или нещо са се разместили жичките, ако е първото пробвай да изичасиш с adaware link

по скоро е от житците на едната от захранващите букси ония белите има скъсан 1 жълт кабел ама харда не е сварзан кам тази букса или както там се нарича.

miro123 said:
nesto sa ti oburkani kabelite,4erveniq e za harda i trqbwa da premigwa,a jultiq e za power.Vig s v knijkata na dunoto i si gi oprawi.

аз червен нямам имам зелен за power и жълт за хард. той си мига при активност но никога не се изключва напълно това ме притеснява.

deathstrike said:
той си мига при активност но никога не се изключва напълно това ме притеснява.

може би е вирус. сканираи компа. пробваи и с друга антивирусна.

Аз доколкото знам, предполагам зависи и от дъното, но примерно, ако има някакъв конфликт: имаш CD или HDD който е свързан с дата кабела но няма захранване (не е влючено), червения диод (или този за харда) започва постоянно да свети червено, което в случая сигнализира за някакъв конфликт.

Та в тоя смисъл, когато нещо е в неизправност, като сигнализация свети постоянно червеното диодче, независимо дали чете от диска или изобщо дали имаш диск.

По принцип червеното диодче трябва да свети след включване на компютъра и да огасне след зареждане на биоса, и след това когато започне да зарежда от някое устройство, тогава да сигнализира за това с мигане.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...