ts_ber Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 Kupuvam ponijava6t transformator ot 220 na 2x40 ili 2x35 ili 2x50 na max. 2A. 4akam predlojeniq Link to comment Share on other sites More sharing options...
mostt_wantted Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 Az pravq po pora4ka usilvateli,trafove i dr.V momenta imam dosta rabota,no sled nqkoi drug den moje da ti napravq edin.Ina4e proveri v nqkoi ot magazinite "Kuzmov" ima6e edno traf4e 2x27v/100w (s filtrite 6te stane2*37) za 9.50lv ili ne6to ot sorta Link to comment Share on other sites More sharing options...
ts_ber Posted February 5, 2006 Author Share Posted February 5, 2006 Az pravq po pora4ka usilvateli,trafove i dr.V momenta imam dosta rabota,no sled nqkoi drug den moje da ti napravq edin.Ina4e proveri v nqkoi ot magazinite "Kuzmov" ima6e edno traf4e 2x27v/100w (s filtrite 6te stane2*37) za 9.50lv ili ne6to ot sorta Nai dobra rabota 6te mi svar6i traf 220V/2x50V na 2A tova mi e nai neobhodimo. Moje6 li da mi napravi6 takav i da mi kaje6 cena gore dolu orentirova4na. V tezi magazini nqma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 Nai dobra rabota 6te mi svar6i traf 220V/2x50V na 2A tova mi e nai neobhodimo. Moje6 li da mi napravi6 takav i da mi kaje6 cena gore dolu orentirova4na. V tezi magazini nqma. OFF - нали знаеш че след филтрите ще стане на 2х72в - OFF иначе в викиват има такива , но са около 60лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ts_ber Posted February 5, 2006 Author Share Posted February 5, 2006 OFF - нали знаеш че след филтрите ще стане на 2х72в - OFFиначе в викиват има такива , но са около 60лв. trafa mi trqbva da si naprava zahranvane za edin uslilvatel. I bi trqbvalo kato go varja s drugite elementi i na vhoda na usilvatela za zahranvaneto da izleze 2x40W gore dolu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 trafa mi trqbva da si naprava zahranvane za edin uslilvatel. I bi trqbvalo kato go varja s drugite elementi i na vhoda na usilvatela za zahranvaneto da izleze 2x40W gore dolu.... Еми в такъв случаи ти трябва траф 2х28в. и след като мине през греца и кондензаторите ще стане на 2х40в. В Викиват 100% има такъв - 2х28в. - 100вт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mostt_wantted Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 6te ti struva okolo 15 lv 2*35 (2*50) ili 2*28(2*40) kakto iska6 100w-120w.6te me iz4aka6 okolo sedmica za6toto imam dosta rabota..da ti go pravq li?pi6i na PM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow^Dancer Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 извинявам се предварително за офтопика тук но това е тема която ме интересува и мене и за това пиша. тези които са писали "нали знаеш че след филтрите ще стане на 2х72в" за 2х50в траф сигурни ли са в това което казват? защото аз определено си мисля че не е така. няма начин да изкараш 72в право от 50в променливо само с грец и кондензатор. самите диоди имат собствено съпротивление, макар и малко което понижава изходното напрежение. след изчистването с филтър може и да излезе "повишено" с няколко волта (3-5в) измерено с уред. но това е ако се мери без товар. след свързването на изчисления за този траф товар напрежението си става точно толкова колкото е на променливия изход а често и по-ниско. всичко зависи от това какви диоди и какви кондензатори са използвани но това за близо 50% повишение на напрежението от изправителя е според мен несериозно изказване. ако греша ще се радвам да ме коригирате. другото което е за тази цел за която ts_ber иска траф не е подходящ всеки понижаващ такъв. след като е за музика тук е необходимо трансформатора да няма така наречениете "шумове" или още "бръм" в напрежението който за съжаление при повечето от усилвателите които съм си правил излиза директно през колоните и този проблем аз лично успях да реша чак след заливане на ламелите с БФ4 което вече наистина обаче за съжаление повиши напрежението (не само изправеното а и двете). ts_ber в случая мисля че най-доброто за теб ще е траф 2х45в за да си предвидиш и евентуално по-високо напрежение на "празен ход" и да не ти замине някой по-нежен елемент по схемата. успех! mostt_wantted предполагам че трафовете които правиш не правят тези шумове и ако е така когато се освободиш пиши ми на лична да си поръчам един 2х45в 3-4А. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 "нали знаеш че след филтрите ще стане на 2х72в" за 2х50в траф сигурни ли са в това което казват? Сигурни са да.Много ясно ,че кат сложиш кондензатори с висок капацитет(за да изгладиш идеално напрежението) то се вдига с около 1.4 както каза Getzata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 тези които са писали "нали знаеш че след филтрите ще стане на 2х72в" за 2х50в траф сигурни ли са в това което казват? защото аз определено си мисля че не е така. няма начин да изкараш 72в право от 50в променливо само с грец и кондензатор. самите диоди имат собствено съпротивление, макар и малко което понижава изходното напрежение. след изчистването с филтър може и да излезе "повишено" с няколко волта (3-5в) измерено с уред. но това е ако се мери без товар. след свързването на изчисления за този траф товар напрежението си става точно толкова колкото е на променливия изход а често и по-ниско. всичко зависи от това какви диоди и какви кондензатори са използвани но това за близо 50% повишение на напрежението от изправителя е според мен несериозно изказване. ако греша ще се радвам да ме коригирате. Стига бърка хората бе човек ! като не си много на ясно поне не пиши. Какво искаш - на пича усилвателя да е за 2х50в. и да го сложи на 2х50в. траф - и кво ще стане ? 100% буумм. Има сумати книги написани защо променливото напрежение като мине през грец се увеличава 1.4 пъти - потърси малко. Също така изходното изправено напрежение НЕ зависи от много от капацитета на кондензаторите (но трябва да има кондензатор), просто те са за филтър и колкото са по големи - толкова по добре ! Не случаино прдупредих купувача да внимава с напреженията. след изчистването с филтър може и да излезе "повишено" с няколко волта (3-5в) измерено с уред Ми да , ако ти е 12в. променливото напрежение , естествено че ще е "повишено с няколко волта (3-5в)" , защото след греца става почти 17в. , но друго е като 100в минат през греца - става с 45волта повече. Което е проблем за някои апаратури работещи на прага на максималното напрежение ! наречениете "шумове" или още "бръм" в напрежението който за съжаление при повечето от усилвателите които съм си правил излиза директно през колоните и този проблем аз лично успях да реша чак след заливане на ламелите с БФ4 което вече наистина обаче за съжаление повиши напрежението (не само изправеното а и двете). Незнам как е навит тоя траф дето си го ползавал - ама сигурно много зле.(щом след заливане с лепило , са се попълнили въздушните междини (който нетрябва да ги има ) се се качило напрежението - трафа е бил убиец . НО този брум който си имал се маха много лесно - след граца слагаш 2 кондензатора по 4700мф. / 25в. , успоредно на тях 100нф / 63в. , а точно на самата платка на усилвателя 220нф. / 63в. и 2200мф / 25в. Може да се сложи и една бобинка вместо предпазителя , за да филтрира допълнително захранването - от порядака на 300мh. И най-важното - всички маси трябва да са свързани в една точка на усилвателя - например изводите на кондензаторите. Е сеа ако имаш брум - откажи се от електрониката И още едно малко пояснение. След греца винаги става с 1.4в. повече независимо от капацитета на кондензаторите. те са асмо за филтър! Извинявам се за OFF-a но исках да помогна на човека да не му гръмне усилвателя и да не се чуди , че си е купил траф 2х45в , а що му излиза над 2х60в. А купувача да му мисли до колко волта му държи усилвателя , да си сметне колко траф му е необходим и да даде на някой да го навие , или ако иска нещо хубаво да тича в Викиват и да зима някой красавец от там. Успех - ако има някви випроси да пита И ако не е тайна кажи на какъв усилвател си се спрял , да ти кажа кое е най-доброто захранване за него , пък може като се разрова у нас да ти намеря някой подходящ траф. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virtuozo_ Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 "И още едно малко пояснение. След греца винаги става с 1.4в. повече независимо от капацитета на кондензаторите. те са асмо за филтър! " Ей с това само малко не съм съгласен и ще кажа защо---в къщи имам захранване от 1 до 63 волта през един волт(превключват се 6 намотки в 63 различни комбинации посредством 6 ЦК ключета) променливото напрежение е изправено с схема грец и изгладено с помоща на голям електролитен кондензатор(който обаче има възможност да се изключва с друго ЦК ключе ако се налага). Та когато кондензатора е изключен при 63 волта (без товар) волтметъра показва горе доло пак толкова--но включа ли кондензатора тогава стрелката се отклонява до 88 или иначе казано <1.4 -което при включване на различни товари спада различно(правопропорционално) За това само и единствено воден от добри чувства -що се отнася до горния цитат съм по склонен да вярвам на написаното от PROSTAKA--а към останалата част от постинга на gecata нямам забележки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow^Dancer Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 Getzata ясен си ми колко е тавана на цените на компонентите в "лабораторийката" ти. Ако не знаеш да ти кажа че трансформаторите за качествените аудио техники се прават от специални сърцевини които убиват вихровите токове. Ако не си виждал ела да ти покажа трафче от смесителен пулт technics което е 15В променливо и след изправянето му с грец без никакви кондензатори пак излиза 15В без никакъв шум! Това че се занимаваш да изправяш и филтрираш напрежения от някакви трафове на които около 40% от напреженията са някакви шумове и в най добрия случай са били проектирани за телевизора на баба ти не е мой проблем. Аз няма какво да се отказвам от електрониката защото не претендирам че с това се занимавам, така че си спести препоръките. Ако искаш мини някой ден към нас да ти дам 2-3 качествени трансформаторчета да си имаш, току виж ти помогнат в развитието. ЕДИТ: айде да не захващам и темата за мерене на напрежение с товар или без товар както и за вида уред с който се мери. Ясно ми стана че и на "писачите" в тая тема не им е ясно точно за какво става дума също както и на мен. ще е добре mostt_wantted да се произнесе по въпроса защото само той не е писал. Всичко хубаво на всички и успех в развитието! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 Getzata ясен си ми колко е тавана на цените на компонентите в "лабораторийката" ти. Ако не знаеш да ти кажа че трансформаторите за качествените аудио техники се прават от специални сърцевини които убиват вихровите токове. Ако не си виждал ела да ти покажа трафче от смесителен пулт technics което е 15В променливо и след изправянето му с грец без никакви кондензатори пак излиза 15В без никакъв шум! Ти пък къде си ми виждал лабораторията ? Тва дето е на снимката не е у нас. Ти ли па ще ми показваш качествени трафове колко са минали през ръцете ми , не си и сънувал. ТВА ПЪК ЧЕ СЛЕД ИЗПРАВЯНЕ ОТ 15В. С ГРЕЦ И КОНДЕНЗАТОР СИ СТОИ ПАК 15В. СИ ГО ГОВОРИ НА СЕБЕ СИ САМО та и аз мога да ти покажа траф от германия дето струва колкото сичките усилватели у вас , ама след греца пак си се дига напрежението. Ти започваш да успорваш сумати учебници по електроника бе . Я си играй на компа и не се прави на разбирач тука да бъркаш хората. Айде които не вярва да си земе усилвател дето е на 2х40в макс , да му сложи траф 2х40 да видим колко и как ще работи.Аз пук да не съм казал че със и без кондензатор е едно и също изходното напрежение ? Просто не зависи от голяма степен дали ще сложис 4700мф. или 20000мф. Естествено че без кондензатор е по-малко. което е 15В променливо и след изправянето му с грец без никакви кондензатори пак излиза 15В без никакъв шум! Как пък без кондензатори , ми е много интересно , то е ясно че ще около 15в. , като няма , но сложи един дори 10мф. за филтър , пък ще се вдигне. Ехх почнаха да не слагат кондензатори за филтри вече , сигурно след някоя година и без грец ще се изправят. Ехаххахехахеаха "И още едно малко пояснение. След греца винаги става с 1.4в. повече независимо от капацитета на кондензаторите. те са асмо за филтър! " Ей с това само малко не съм съгласен и ще кажа защо---в къщи имам захранване от 1 до 63 волта през един волт(превключват се 6 намотки в 63 различни комбинации посредством 6 ЦК ключета) променливото напрежение е изправено с схема грец и изгладено с помоща на голям електролитен кондензатор(който обаче има възможност да се изключва с друго ЦК ключе ако се налага). Та когато кондензатора е изключен при 63 волта (без товар) волтметъра показва горе доло пак толкова--но включа ли кондензатора тогава стрелката се отклонява до 88 или иначе казано <1.4 -което при включване на различни товари спада различно(правопропорционално) Soryy не съм се изразил тука правилно.Изках да кажа че няма значение дали кондензатора е малък или много голям - важното е да го има. А че без кондензатор не се увеличава напрежението е вярно. Просто ако сложиш много голям кондензатор няма да ти се дигне много изходното напрежение , спрямо случая с малък кондензатор. А купувача като си намери някои траф , да каже как е след греца и кондензаторите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow^Dancer Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 много си зле братле ... толкова мн глупости си написал че чак не ме марзи да се занимавам да отговарям на всички. тия учебници май си ги чел м/у редовете. бтв целта ми не беше да се заяждам, каквато явно е твоята, а да споделя какво знам от опит. извинявам се на човека за дето му се орезили темата. mostt_wantted като има време да ми пише едно лс. EDIT: та и аз мога да ти покажа траф от германия дето струва колкото сичките усилватели у вас едва ли си толкова глупав че да заложиш пари на това, но ако все пак е така пиши ЛС да ти дам адрес! аре peace out ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huan Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Tuk sum napisal na razbirachite malko obrazovatelen material (otnasq se nai veche za Shadow^Dancer). Ima oshte mnogo podrobnosti no me murzi da pisha. Po temata (koqto uspqhte profesionalno da oakate) na choveka moga samo da mu preporucham da kaje kakvo naprejenie se iska da se osiguri na usilvatelq i kakva moshtnost e i predpolagam mostt_wantted shte mu napravi tova koeto mu trqbva za prilichni kinti! PP: Izvinqvam se za draskanicata ama ne mi se starae za nqkoi hora... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 Вчера гледах трафовете в викиват - 30лв. има такъв дето търсиш. И както каза Huan , най-добре купувача да каже на колко волта му е усилвателя, та mostt_wantted да му направи един траф за него. ПП - графиките по-горе добре показват случаите на изправяне на променливо напрежение. Само да допълна че когато се измерва променливото напрежение преди греца, волтметърът отчита неговата ефективната стойност, която е 1,41 пъти (корен от 2) по-малка от максималната. Когато след греца се включи кондензатор без товар той се зарежда до максималната стойност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huan Posted February 9, 2006 Share Posted February 9, 2006 ПП - графиките по-горе добре показват случаите на изправяне на променливо напрежение. Само да допълна че когато се измерва променливото напрежение преди греца, волтметърът отчита неговата ефективната стойност, която е 1,41 пъти (корен от 2) по-малка от максималната. Когато след греца се включи кондензатор без товар той се зарежда до максималната стойност. Mnogo tochno utochnenie! Samo shte dobavq, che tova vaji za idealniq sluchai, no ne oznachava che na praktika ima golemi otkloneniq i na praktika ima leki kolebaiq na naprejenieto v ramkite na mV koeto veche se filtrira po razlichni metodi (razbira se ako se nalaga). Za vsichki koito smqtat da si pravqt usilvateli i da se vslushvat v dumite na pone malko znaeshtite USPEH!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
InCoMinG_EviL Posted February 14, 2006 Share Posted February 14, 2006 ми Братлета не се мачете от 36 волта 6те искарет мах 33,5 при иделана филтрация на напрейението като сметнем загубите и пада на напрежение на греца си прави сметка а тва дето ще се дигне напрежението е как да кай не само абсурдно но и адски смешно не забравяите че кондензатора освен филтър е и капацетивен товар ! това е мн важно маи го забравихте четох всичко от тук споменатите теми и мнения само shadow^dancer има право и е прав помислете логично за да си обесните явленията вазникнали в следствое на кондензатора които деиства в случея като филтар ! аз уча точно това заваршил сам това за да извадисх двуполярно напрежение след греца ти трябжа 2х56 волта за 50 волта коа искаш транзиторите или интегралата изпулняваща усилвателната деиност да работи в нормален режим и да естабилна и запони винаги пада на напрежение саществува няма на4ин да го избегнесх имаи си на предвит че дори в прав еднотипен проводник има пад на напрежение колкото и да е малък го има та камоли в полупроводнико в елемент ! ще следя развитието на тая тема и мислете преди да пишвте каквото и да е неща ....... и когато говорим за усилвател не забравяи че колоната е индуктивен товат с загуби ! от тук си мисли аз имаш желание пиши и да вярно колкото и да се повиши капацитета на кондензатора в греца ефектовната стоиност на напрежението и тока реагира савсем малко желая ви успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
hou001se Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 ми Братлета не се мачете от 36 волта 6те искарет мах 33,5 при иделана филтрация на напрейението като сметнем загубите и пада на напрежение на греца си прави сметка а тва дето ще се дигне напрежението е как да кай не само абсурдно но и адски смешно не забравяите че кондензатора освен филтър е и капацетивен товар ! това е мн важно маи го забравихте четох всичко от тук споменатите теми и мнения само shadow^dancer има право и е прав помислете логично за да си обесните явленията вазникнали в следствое на кондензатора които деиства в случея като филтар ! аз уча точно това заваршил сам това за да извадисх двуполярно напрежение след греца ти трябжа 2х56 волта за 50 волта коа искаш транзиторите или интегралата изпулняваща усилвателната деиност да работи в нормален режим и да естабилна и запони винаги пада на напрежение саществува няма на4ин да го избегнесх имаи си на предвит че дори в прав еднотипен проводник има пад на напрежение колкото и да е малък го има та камоли в полупроводнико в елемент ! ще следя развитието на тая тема и мислете преди да пишвте каквото и да е неща ....... и когато говорим за усилвател не забравяи че колоната е индуктивен товат с загуби ! от тук си мисли аз имаш желание пиши и да вярно колкото и да се повиши капацитета на кондензатора в греца ефектовната стоиност на напрежението и тока реагира савсем малко желая ви успех Brato ne znam kakvo si uchil i kude si go uchil obache opredeleno sa ti pisali troiki po milost. I nedei da zablujdavash choveka, che ne se znae kolko pari e dal za usilvatelq koito shte si pravi i shte go e mnogo qd na takiva kato teb ako mu izgori! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 ми Братлета не се мачете от 36 волта 6те искарет мах 33,5 при иделана филтрация на напрейението като сметнем загубите и пада на напрежение на греца си прави сметка а тва дето ще се дигне напрежението е как да кай не само абсурдно но и адски смешно не забравяите че кондензатора освен филтър е и капацетивен товар ! това е мн важно маи го забравихте четох всичко от тук споменатите теми и мнения само shadow^dancer има право и е прав помислете логично за да си обесните явленията вазникнали в следствое на кондензатора които деиства в случея като филтар ! аз уча точно това заваршил сам това за да извадисх двуполярно напрежение след греца ти трябжа 2х56 волта за 50 волта коа искаш транзиторите или интегралата изпулняваща усилвателната деиност да работи в нормален режим и да естабилна и запони винаги пада на напрежение саществува няма на4ин да го избегнесх имаи си на предвит че дори в прав еднотипен проводник има пад на напрежение колкото и да е малък го има та камоли в полупроводнико в елемент ! Ми брато , Аре лепни след тея 36 волта променливо един грец и един кондензатор 10000мф. , па мери колко ще излезат. И ако усилвателя държи най-много до 40в. сам си направи сметка кво ще остане от него Link to comment Share on other sites More sharing options...
virtuozo_ Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 пада на напрежение саществува няма на4ин да го избегнесх тройките по милост ги получавах и аз и затова много много гледам да не се меша за да не навредя на човека(който 100% вече не чете тая тема защото е разбрал че тука се е изсипал целия инженерен елит ) но пък тук вече се подвизават и хора които ме карат да не вярвам на това което виждат очите ми-аз вече съм от групата на гецата че другите хем явно сте по зле но за сметка на това сте по устати П-П примера който съм дал може и да нее 100% по темата но пък отговаря напълно на въпроса за пада на напрежение--е естествено на изхода U се е вдигнало х6 за сметка на I но то пък ако не беше така то тогава отдавна щеше да е открито перпетуум мобилето Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 Ше се йонизираме ли Кофтито е че тока пада много и трудно се филтрира. Схемата се ползва за високото в кинескопа на телевизорите (и мониторите). Аз съм правил обаче такава за 1.5А на 3000 Волта за усилвател (от 600 Волта) Мощноста беше 3 КВт (3000 Вата) Беше *6, но при натоварване падаше до към 3 КВт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow^Dancer Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 virtuozo_ от всички които са писали по тая тема ти и тоя "краснописеца" и "чертожника" Huan ли беше (или някав такъв хитър,хитър че почти Петър) сте най-зле и идея си нямате за кво се говори в тая тема така че направете услуга на всички и си чертайте (особено това се отнася за virtuozo_) неориентираните схемички някъде другаде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hou001se Posted February 15, 2006 Share Posted February 15, 2006 virtuozo_ от всички които са писали по тая тема ти и тоя "краснописеца" и "чертожника" Huan ли беше (или някав такъв хитър,хитър че почти Петър) сте най-зле и идея си нямате за кво се говори в тая тема така че направете услуга на всички и си чертайте (особено това се отнася за virtuozo_) неориентираните схемички някъде другаде. Ne te znam kakuv si ama mai oshte se napikavash v gashtite i vuobshte ne razbirash ot tezi neshta. I ako si golqm razbirach i si vqrvash prigotvi kinti za 2-3 kasi bira i ela da zamerim naprejeniqta na zahranvaneto na edin usilvatel i sled kato vidim rezultatite nqkoi ot dvamata da ticha do magazina. PP: A kato stava duma za koi znae za kakvo se govori v tazi tema moje da si absolutno siguren che ti si edinstveniq v tozi forum koite ne znae za kakvo stava duma vuv nito edna tema!!!! Moderatorite da mi prostqt za gruboto otnoshenie ama prosto ne se izdurja veche ot takiva!! (poemam si nakazanieto s udovolstvie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 Абе хора за какво се карате и накъде отиде тази тема , ако искате се разберете на ЛС . Значи единствено исках да кажа на купувача да внимава какъв траф зима , защото е неизбежно след греца и кондензатора напрежението да се повиши значително (ако консумацията е много малка , както е при усилвателя като не е натоварен). Исках само да не остане разочарован купувача - ако усилвателя му държи 45в. и го върже на тряф който изкарва 45в. променливо - голям е процента да изгърмят крайните транзистори (интегралата ако е с такава) на усилвателя. --е естествено на изхода U се е вдигнало х6 за сметка на I но то пък ако не беше така то тогава отдавна щеше да е открито перпетуум мобилето Това е абсолютно вярно , за всяко повдигане на напрежение посредством диод и кондензатор. Винаги едното е за сметка на другото . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.