Jump to content
BulForum.com

Войната в Ирак (дискусия)

Lestat

Recommended Posts

cheese said:
Хм, Lestat,  не съм я чул тая жена, но пък е интересно!!!  Къде може да се намери статията???

Никаква представа нямам, защото го хванах малко.Схванах само основната идея.Ама обещавам, че ще распитам тука дядовците и бабите в махалата и щи кажа някво инфо!!! :lol:

Aquila said:
Ако вярвате на Всяка неделя....

Е защо да не вярваме?Много от нещата се говорят открито и точно, без да се изменят!!!Вярно е, че има неща, който се казват с определена цел, но повечето е истина!!!

mi6o_ said:
Spored mene voennata politika na USA e prqko svurzana s parite i po-to4no s vun6niq im dulg.Za6to $ e nisak v momenta produljava da pada.Cqlata istoriq e v tova 4e USA imat ogromen vun6en dulg koito e v $.Golqma ast ot tozi dulg e kum strani ot EU,kadeto valutata e Evro.Durjeiki nisak kurs na $ prosto USA namalqva iskustveno dulga si.Tazi celenaso4ena politika vizira ot edna strana namalqvane na vun6niq dulg i ot druga stimulirane na amerikanskata ikonomika..v sledstvie na uveli4enoto voenno proizvosvodstvo...ot koeto proizti4at i polojitelnite posledici za amerikancite,a imenno namalqvane na bezraboticata,uveli4avane na brutniq vutre6en produkt i t.n.....izmislili sa g horata .... :punk

Това ми се вижда доста тъпо, че американците ще вземат да си обезценяват долара само за да им намалее дългът който е също в долари. Не трябва да си магистър по икономика за да го разбереш.

Та по темата, не мисля че САЩ прилича на Германия по времето на Хитлер - Германия не е имала бази по целия свят, дори не е имала право да има войска по-голяма от някакъв необходим минимум нито тежко въоръжение. Нито може да се сравнява демократично управление с диктатура. За причините за войната в Ирак мисля че е насочено по-скоро срещу тероризма отколкото за петрол, все пак не виждам защо американците ще потрошат толкова пари за война вместо да бяха махнали ембаргото и да купуват от Садам. А за това колко добре си живеели иракчаните по негово време - ми направете съпоставка със съседен Кувейт или Саудитска Арабия. Ако след десетина години и в Ирак са така то мисля че войната е напълно оправдана.

Няма нужда!Ама си струва да помислиш малко преди да правиш такива тъпи изблици!Все пак идеята му оригинална и обоснована.И това е най-важното иначе и тая тема ще се превърне в поредния topic за оплюване на "тъпите американци"!

cheese said:
Хора, току-що ни показаха колко сме тъпи! Да се покаем публично !!!

Няма нужда!Ама си струва да помислиш малко преди да правиш такива тъпи изблици!Все пак идеята му оригинална и обоснована.И това е най-важното иначе и тая тема ще се превърне в поредния topic за оплюване на "тъпите американци"!

Ne znam dokolko sa tupi Amerikancite,no vse pak te upravliavat sveta.

Po princip sum saglasen s Cheese.

Mislia 4e te vinagi sa vodili edna kurvava politika na vme6atelstvo

i uzurpirane na vlasta v drugite durjavi.

Mislia su6to ,4e ne bazite im gi praviat silni,a zadkolisnata im vun6na politika.

Vinagi sa uspiavali da svaliat,rejimi i diktatori i da postaviat pravitelstva

izgradeni ot marionetki.Daje po podoben na4in sa uzurpirali durjavi bez

priaka voenna namesa i sa predizvikvali kurvavi grajdanski voini.

Primerite v istoriata sa mnogo.

Kolkoto do umnite im prezidenti,ne znam ima li takiva sled

WW2 ili vsi4ki sa protejeta s vurzani ruce.

I vse pak ne se ot4aivaite!

Skoro Bulgaria s6te opravliava sveta ,sled kato na vsi4ki

ostanali zemiata im se vidi tiasna i pokoriat kosmosa. :D

Т`ва за космоса ми хареса, ама не трябва да става.

Аз ще ти дам примери за вмешателство без преки военни действия:

Балканската война

Междусъюзническата война 1,2

................................................

А за кървавата политика, то няма кво да се говори повече!!!Всичко се знае!

Абе хора, искам да пусна тема за Хитлер, ама ме е шубе че ще получа бан от някой модератор, както стана с нацистките вицове.А между другото вижте последните reply в темата за вицове и ще видите как модератор си разказва нацистки вицове...Не че имам нещо против, но...

Absent said:
Това ми се вижда доста тъпо, че американците ще вземат да си обезценяват долара само за да им намалее дългът който е също в долари. Не трябва да си магистър по икономика за да го разбереш.

Та по темата, не мисля че САЩ прилича на Германия по времето на Хитлер - Германия не е имала бази по целия свят, дори не е имала право да има войска по-голяма от някакъв необходим минимум нито тежко въоръжение. Нито може да се сравнява демократично управление с диктатура. За причините за войната в Ирак мисля че е насочено по-скоро срещу тероризма отколкото за петрол, все пак не виждам защо американците ще потрошат толкова пари за война вместо да бяха махнали ембаргото и да купуват от Садам. А за това колко добре си живеели иракчаните по негово време - ми направете съпоставка със съседен Кувейт или Саудитска Арабия. Ако след десетина години и в Ирак са така то мисля че войната е напълно оправдана.

Ami da ti kaja ima super mnogo smisal v taq ideq i tq ne eprokarana ot smaite amerikanci a ot tezi koito gi upravlqvat i e mn umno izmisleno vsi4ko za6tot pro4eti malko kolko im e vun6niq dulg i pak 6te govorim...

mi6o_ said:
Ami da ti kaja ima super mnogo smisal v taq ideq i tq ne eprokarana ot smaite amerikanci a ot tezi koito gi upravlqvat i e mn umno izmisleno vsi4ko za6tot pro4eti malko kolko im e vun6niq dulg i pak 6te govorim...

А по този начит те няма ли да си прецакат износа?След като цените са им в долари, те ще паднат!А и вътрешната им икономика няма ли да се срути ако долара се обезцени толкова "брутално"!Това обезценяване не е наложено от никой, то е просто естествен процес от въвеждането на еврото!Начална икономика!

mi6o_ said:

Добре, айде сега ми обясни като дължиш на някой 100$, получаваш заплата само в $ и нямаш никаква друга валута как ще ти намалее дълга като $ поевтинее с няколко цента спрямо еврото? Поевтиняването на $ дори стимулира американската икономика защото увеличава износа, да не говорим че суровините се заплащат предимно с долари. Плюс това е и много трудно изкуствено да вдигнеш или обезцениш дадена валута (стига да не е на някоя бананова република).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...