Jump to content
BulForum.com

RQ-програма

pi4aga

Recommended Posts

Някои знае ли програмка с която мога да застопоря опреснителните честоти на монитора?Защото в някои игри сваля на 60Hz и направо неможе да се играе деа :rolleyes:

ми аз го виждам на колко бачка...личи си.Освен това монитора ми има опция да ми показва на колко Мхз опреснителна чистота работо в даден момент...

Настройките на монитора са застопорени - отиди на Display Properties->Settings ->Advanced ->Monitor и ще си видиш настройките. Това за игрите е възможно ако ги пускаш на различна резолюция от тази на Win-а, макар че ми се вижда невероятно. Колкото до това че се забелязва би трябвало да знаеш че човешкото око трудно може да направи разлика м/у 60 и 120HZ -ова картина. По-скоро за качеството на картината при игрите отговаря видео картата и ако ти насича то това значи че трябва да смъкнеш малко настройките.

RefreshForce

This program is a UNIVERSAL and PERMANENT fix for the Windows 2000/XP refresh rate problem (whereas games run at lower refresh rates than possible, thus causing headaches, eye strain etc.). It works with ANY monitor (including the Plug & Play ones), and ANY graphics card!

Absent said:
Колкото до това че се забелязва би трябвало да знаеш че човешкото око трудно може да направи разлика м/у 60 и 120HZ -ова картина.

Да бе аз не забелязвам, как светка като, че ли съм в дискотека и ми вади очите... :pirate

Absent said:
Настройките на монитора са застопорени - отиди на Display Properties->Settings ->Advanced ->Monitor и ще си видиш настройките. Това за игрите е възможно ако ги пускаш на различна резолюция от тази на Win-а, макар че ми се вижда невероятно. Колкото до това че се забелязва би трябвало да знаеш че човешкото око трудно може да направи разлика м/у 60 и 120HZ -ова картина. По-скоро за качеството на картината при игрите отговаря видео картата и ако ти насича то това значи че трябва да смъкнеш малко настройките.

не знам за теб но моя монитор когато го сложа на 60 херца и имам чувството че след броени секунди ще ослепея. Като си представя че има хора на които мониторите им не поддуржат повече от 60 и ..... олеле.

@Pi4aga Значи ако случайно картата ти е NVidia правиш тва>

Right Clic на десктопа>Properties>Settings>Advanced>цъкаш на името на картата ти(пр Nvidia geForce4......)>от страничното меню избираш Reffresh Rate Overrides>От радио Бокса избираш Override Refresh Rate така ти се открива менуто да си избираш за всяка резолюция Refresh Rate.> Виждаш на каква резолуция и Color Depth бачка дадената игра и си избираш за тази резолюция и Color Depth Опреснителната честота която искаш. >OK>Ok>Enjoy :)

Надявам се че бях достатъчно изчерпателен. Ако не си на Nvidia язък за писането :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...