Jump to content
BulForum.com

рутер/АДСЛ модем на БТК , модел ZTE 531B


LaN

Recommended Posts

Имам такъв адсл модем/ wi-fi рутер , от тези на БТК е , но нещо в менютата му няма опция за промяна на МАК адреса му : искам да го променя , че интернета се раздава по МАК в сегашният доставчик. От по-старите им модели е , някой да си има на идея как става номера там ? Изобщо възможно ли е това с тази машинка , все пак тя е АДСЛ модем , с възможност на wi-fi рутер , но нещо не мога да я открия тази опция.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Мислиш че си полезен ли ? Трупаш постове просто май май , без много много смисъл ми се струва. Един съвет : като не знаеш нещо , хвани мълчи , чичо гуугъл го знаем много преди тебе , постове от сорта на : "питай google" бяха актуални преди време . Форума е за това : да се пита и т.н. .... гуугъл не знае всичко . Прочети ми предният пост , и хвани намери отговора в скапания линк който си дал ....... да те видя дали ще го намериш, защото това го имам отпреди да задам въпроса и не успях да се справя . Въпросът ми си е актуален , и без повече простотий като този отгоре моля . "Умниците" като pAbLo_ да си намерят друга тема за спамене .

Link to comment
Share on other sites

A след като имаш описанието на модема прочете ли го?!

Според теб къде в АДСЛ/WAN страната на рутера има МАС адрес?

Как смяташ да използваш модема за друг доставчик, като той е АДСЛмодем/рутер, с 4портов свич+WiFi?

За обикновен LAN доставчик можеш да го ползваш единствено като AP бридж - пъхаш интернета в някой от портовете, а по WiFi можеш да закачиш 1!!!!! клиент с МАСадрес, описан в доставчика ти.

Ако ще го ползваш за тази цел, ще ти трябва паролата за достъп. За нея знаеш кой да потърсиш. Да, gooogle

Link to comment
Share on other sites

Аз ли неправилно пиша....... някой друг ли неправилно чете............ абе има нещо тука . Да, скапаната джаджа има МАК адрес драги , иначе нямаше да питам за него как се сменя . Неговият МАК се открива по мрежата ( вътрешната разбирай ) , и заради липсата на открито меню за смяната му , немога да го използвам за момента като чист рутер , а го използвам точно като суич...... макар и ви-фи . Сополковци с манталитет на магарета и желание за караници : вън от тази тема , пак го повтарям . Опитвам се да направя нещо , за което питам дали някой може да даде адекватен съвет , а не драсканици от сорта : " абе ти що си не прочете ..... и т.н. и т.н. лапешки простотий и желание за изпъкване с малко знания . Ако някой има по-солиден капаците и желание за споделяне/разговор , без селяндурщини - да заповяда , останалите лапета: намерете си гаджета , стига сте киснали по цял ден пред комповете да пишете глупости.

 

 

Link to comment
Share on other sites

С една дума, това което искаш няма да стане!

 

С повечко думи, това животно не е такъв рутер, за какъвто си мислиш - неговия "WAN" порт (питай гоогле какво е това, всъщност за всички термини го питай) е само ADSL, а не ethernet.

И да, вътрешната LAN страна има МАС адрес, и WiFi има свой МАС, които виждаш, но той няма нищо общо със "външния" МАС, който се ползва от ISP, поради простата причнина че той не е ethernet. Ако искаш някаква аналогия - там са PVCканали. И затова се казва АДСЛ модем, а не рутер/свич, защото преобразува ethernet в DSL.

 

Ako все пак беше погледнал дори само картинките от описанието как се свързва този модем щеше да се ориентираш че няма вход за интернет по eth порт. Тогава пак можеше да питаш дали може все пак да се ползва, но въпроса ти нямаше да е за смяна на МАСадрес (което вероятно само си го чул някъде, но си нямаш идея кой МАС се сменя), а по скоро коя е дупката за интернет.

Link to comment
Share on other sites

Остави го човека да се плюнчи - дай да си търсим приятелки :laughing: :laughing:

И да имам малко знания - затова си купувам РУТЕР а не се мъча за подкарам на БТК-то старата щайга - и без това работеща на G стандарт,при условие че мога да имам N.

:tongue :tongue

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...