Jump to content
BulForum.com

Хокей от NHL


Godfather

Recommended Posts

Сан Хосе бяха много жалки този мач, дори след като поведоха в резултата. В последната среща всичко е възможно. Все пак ще играят на тяхна територия в HP Pavilion, но кой знае.

Ако се гледа статистиката, Сан Хосе са по-добре за съперници на Ванкувър, защото през сезона имаме три победи над тях и само една загуба, докато резултата с Детройт е равен (макар и с леко предимство за Ванкувър, тъй като и двете победи на Детройт са били в овъртайм). Така или иначе се очертава зверска финална серия на конференцията, освен ако победителите от мача в четвъртък не грохнат. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Винаги западните конференции и на хокей и на баскетбол са по-оспорвани и отборите обикновено са по-добри

 

 

Tази година в NBA това не бих казал, че важи, но по принцип си прав.

Link to comment
Share on other sites

виж само какви отбори от източната конференция са се класирали за плейофите

 

Филаделфия с 41 победи и 41 загуби

Индиана с 37-45

 

В западната най-слабия отбор, който се класира е Мемфис с 46-36. И това е всяка година. Редовно от източната излизат отбори с негативен актив в редовния сезон, а в западната понякога не се класират отбори с +15

Link to comment
Share on other sites

Зверска блъсканица, но Детройт не можаха да устискат. И така финал на Западната конференция: Ванкувър - Сан Хосе. Първият мач е в неделя при нас в Роджърс Арина. :)

Link to comment
Share on other sites

Ще е голяма битка, Сан Хосе вдигали ли са купата друг път?

И двата отбора никога не са печелили Стенли Къп. Сан Хосе дори никога не са стигали до финала за купата, докато Ванкувър са били веднъж през 82-ра, когато са загубили от тогавашния фаворит Ню Йорк Айландърс. Аз се надявам Сан Хосе да имат дежа-ву от миналия сезон, когато отново бяха the hottest team в първите две серии, докато се сблъскаха с Чикаго на финала на конференцията и бяха пометени в четири игри без да вземат нито една победа. :)

Link to comment
Share on other sites

Снощи Ванкувър разгромиха Сан Хосе със 7:3 в епичен мач и си осигуриха две победи преди игрите в HP Pavilion. Остават им само шест такива игри да изиграят по този начин и са готови да се запишат в историята! :punk

 

Днес цял ден най-коментираното събитие от снощния мач е следното изпълнение на фенка на Канъкс до пеналти бокса на противниците от Сан Хосе. Според злите езици, това било основната причина, намиращия се по това време в бокса играч на Сан Хосе, Бен Игър да направи толкова много нарушения до края на мача. :lol:

 

http://www.youtube.com/watch?v=RPkw_LQO3Hs

 

eagerboob2.jpg

 

 

Edit: Абе тия от Ютуб са ебати и идиотите - премахнаха всички клипове с тази кака. Ето тук може да се види все още клипа.

Link to comment
Share on other sites

Историята се пише в момента. Ванкувър са шамшиони на Западната конференция! Финалът за Стенли къп ще започне в Роджърс Арина във Ванкувър!!! :punk :beer:

Link to comment
Share on other sites

от кога се казва роджърс? не беше ли GM?

От този сезон вече се казва Роджърс Арина, след като Роджърс поеха генералното спонсорство. Обаче големият майтап е невероятното дежа-ву. Преди 17 години Канъкс бият също така в петия мач в дабъл овертайм, отново с 3:2 и на всичкото отгоре датата отново е 24-ти май. :lol:

 

Edit: Това трябва да се види. Победният гол на Кевин Биекса снощи изненада всички в залата, включително и вратаря на Сан Хосе, който изобщо не разбра как шайбата се озова във вратата му.

 

http://www.youtube.com/watch?v=YJG2zBAHfOw

Link to comment
Share on other sites

В сряда започва епичния финал между Ванкувър и Бостън за Стенли къп. Първите две игри в сряда и в петък са във Ванкувър в Роджърс Арина. Стискайте палци да разбием мечките и да си приберем купата, после ще черпя! :) :punk

Link to comment
Share on other sites

Една стъпка по-близо до заветната купа и оставащи още три, след като Ванкувър поведоха с 1:0 във финалната серия за Стенли къп. Играта приключи със същия резултат, след като почти час игрово време двамата вратари опазваха вратите си сухи. Все пак пробивът се случи 19 секунди преди края на редовното време, след невероятна високоскоростна тройна комбинация, при която Рафи Торес не остави никакви шансове за желзния до този момент вратар на Бостън Тим Томас. Това беше третият shutout за вратаря на Ванкувър Робърто Луонго (другите два бяха също така в първите игри с Чикаго и Нешвил). Втората игра е в събота отново в Роджърс Арина! Между другото днес на обяд прочутата Стенли къп беше донесена в офиса на фирмата и всички успяхме да се снимаме с този знаменит трофей! :punk

 

стига с тия игри, че на български звучи супер смешно :laughing: Мач или среща са правилните думи :)

Мач е особено правилната "българска" дума в случая. От друга страна пък среща навява съвсем различни, едни такива романтични асоциации. :lol:

Няма по-правилна българска дума от игра. Затова и олимпийските игри са игри, като хокея е най-съществената дисциплина от зимните такива. ;)

Link to comment
Share on other sites

Two down, two more to go! Моят приятел Алекс Бъроуз отново направи невероятен мач, разбира се заедно с братята Седин от групата си! Тим Томас и агресивната му игра все по-малко ще му помагат, защото нашите пичове почват вече да схващат кога и къде се получават интересните моменти пред вратата му. Само трябва да очакват повече подаръците, защото тази вечер изтърваха доста такива, но по-важното е, че Бъроуз ги наказа с един от най-красивите голове в пърите секунди на овъртайма, а може би и в тазгодишните плейофи изобщо (според статистиката, това е втория най-бърз ОТ гол в историята на финалите за Стенли къп в 11-та секунда, като най-бързия е бил вкаран в 9-тата секунда от играч на Монреал преди 25 години)! :punk

 

http://www.youtube.com/watch?v=q8QV5salIPE

Link to comment
Share on other sites

Мач е особено правилната "българска" дума в случая. От друга страна пък среща навява съвсем различни, едни такива романтични асоциации. :lol:

добре тогава, едва ли има по-българска дума от двубой :)

Link to comment
Share on other sites

Такова лиготене от уж такива професионалисти не очаквах да гледам тази вечер, при това на финал за купата, баси. :angry1

Link to comment
Share on other sites

Ванкувър Канакс са единствения отбор в лигата, който бидейки на върха може във всеки един момент да направи серия от мачове, които да са по-зле дори и от възможностите на отбори в дъното като Едмънтън. Вече и да спечелят купата, няма как да промият този горчив послевкус, който оставиха с безумната си игра в тези два мача в Бостън. Тази вечер бяха абсолютно безпомощни, както в защита, така и в нападение, загубвайки с 4:0.

Link to comment
Share on other sites

не е баш така. Ако спечелят тези загуби ще се помнят до другата година и после в историята само ще стои името на отбора като победител. Вече много хора забравиха как Чикаго също ги унижиха като ги биха с 5:0 като гости. Но историята помни крайните победители

Link to comment
Share on other sites

Значи не мога да си обясня следния феномен. У дома в три мача допускаш само два гола и така гарантираш трите победи, като в два от мачовете си опазил вратата абсолютно суха, но в момента в който стъпиш в залата на противника, краката ти се подкосяват, нещо се обръща и в три мача ти вкарват 15 гола. Основната и най-голямата грешка на треньора на Ванкувър на този финал беше, че не пусна резервния вратар Кори Шнайдер като титуляр и в трите мача в Бостън. Ако беше го сторил, този финал отдавна щеше да е история. Сега съдбата на Стенли Къп остава да се реши в сряда в последния седми мач във Ванкувър.

Link to comment
Share on other sites

Мамка му, нямат никакво желание за тази купа, да чакат още 17 години тогава, баси. Браво на Бостън, че показаха постоянство и желание за борба до края. Така се печели най-важния леден трофей.

Link to comment
Share on other sites

ти мани, ами какво е станало след края на мача? Това ума не ми го побира. Да изпочупиш собствения си град заради някаква загуба :confused

 

снимки

 

http://www.vancouversun.com/news/Photos+Angry+Canucks+fans+erupt+violence+Vancouver+streets/4953699/story.html

 

видео

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

В четвъртък започна редовния сезон на NHL. И двата финалисти за Стенли къп отнесоха загуби. Носителите на купата Бостън паднаха от вечните им съперници Филаделфия с 2:1, докато Ванкувър се докопаха до една точка завършвайки 3:3 срещу Питсбърг в редовното време и в продължението, но след това не можаха да вкарат нито една дузпа. Първенството започва интересно, като днес се играха две игри от лигата по традиция в Европа. Анахайм биха Ню Йорк след дузпи в Стокхолм, а Бъфало сразиха Л.А. насред Берлин с 4:2. Край на скуката! :) :punk

Link to comment
Share on other sites

Говори се, че ще правят нова зала в Сиатъл и ако това стане факт може да има не само НБА, но и НХЛ отбор тук. Дано стане, ще правим дербита!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...