Jump to content
BulForum.com

Кой от двата рутера


CAB

Recommended Posts

NETGEAR WNR834B или ТП-линк 841 или нещо малко по скъпо ?

Гледам из нета за тоя нетгеар различни цени, на места по 60 лева, на други 200. Някой да ме светне и за това. Благодаря

Link to comment
Share on other sites

Кабец, лично мое мнение е, че TP-Link е стабилна марка в тоя ценови диапазон. Суичовете им поне са железни - имам сложени три в завода за година и нещо не са мръднали, един рестарт не са искали. За рутърите не мога да кажа категорично.

 

Вкъщи имам един безжичен Netgear-ски рутър и ми прави парчета, нищо сериозно, но дразнещо.

Link to comment
Share on other sites

Netgear-a го има в Ера за 50-на лева. Имай в предвид, че е малко старичък модел, мисля от 2006-та година. НЕ ми е попадал в ръцете и не мога да ти кажа как точно се представя с обхвата през стени и плочи, пък и на открито още по-малко. ТП-Линка съм го имал и с обхвата не е имал проблеми, особено през тухла няма никакви проблеми(30 метра, 3-4 тухлени стени и към него се закачам на 25mbit). В момента този ТП-Линк работи в панелен апартамент в Тракия и през две стени(панела) има обхват 3-4 черти и развива максималните 25mbit, които идват от доставчика.

 

Зависи за какво ще го ползваш рутъра, ако е за домашна употреба с 1-2 жични клиента и 1-2 безжични без сериозно натоварване и 740N ще ти свърши работа. Ако обаче ще има сериозно натоварване, особено на безжичната част(торенти, много клиенти безжично) то тогава трябва да помислиш за по-висок клас рутър.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...