Jump to content
BulForum.com

Градина в блока


RaptoR

Recommended Posts

Представям на ентусиастите още един от многобройните ми проекти. Вече втора успешна година е активен, като все още съм в процес на селектиране и правилно подреждане на растенията. Повечето работа по проекта е свършена лично от мен и изцяло с мои средства. Всъщност всичката работа, без мазилката. Не че не пробвах, но след като се окъпах няколко пъти се предадох и викнах майстор.

 

За момента ще покажа снимки от началото и първите стъпки, по-късно ще кача и актуални снимки и ще добавя обяснения.

 

От къде тръгнах и с какво се наложи да се справям нависоко (тук даже е изкърпено вече):

 

number001.th.jpg number002a.th.jpg

 

Цокълът е боядисан в топъл и приветлив цвят, който вече не помня как точно миксирах, но съм го правил сам. Някъде пазя рецептата...

 

number003.th.jpg

 

Мамка му, сигурен съм, че направих доста повече снимки, но не мога да ги открия. Ако успея ще ги добавя непременно, но засега ще караме с тези, колкото да добиете представа.

 

След цокъла следва разбробиване и дюбелиране за бъдещите увивни растения. Мисля около 250 дупки пробих по стените. Следва измазване - позлвах външна релефна мазилка - скъпо е, но със сигурност ще надживее поне мен. След което се поставят винтовете и по тях се пуска корда. Идеята си е изцяло моя и скоро ще видите точно какъв ефект има:

 

dsc00295yn.th.jpg dsc00296lg.th.jpg dsc00293tn.th.jpg dsc00294of.th.jpg

 

Разбира се в никакъв случай не бива да забравяме комофорта на нашите малки и красиви приятели, по-известни като лястовиците с най-сериозни протекции в Пловдив:

 

img4313r.th.jpg img4314jn.th.jpg

 

Оборудвани са със собствена тоалетна, както и с място за кацане, което всъщност е и спалнята на тати през родителския период хахахахаха

 

Снимки на цялата градина, както и още пояснения - по-нататък.

 

Искам да използвам случая да благодаря на всички съфорумци, от които закупих цветя през изминалата година - всички са при мен и са в добро здраве. Обещах на Ranko да му покажа снимки, които да види и жена му - скоро ще ги има. Благодаря на всички отново!

beerchug.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Може ли да кажеш цветятя какви са, тези които ще пълзят по кордата и дали са само за вътрешни помещения или стават и за отвън.

Link to comment
Share on other sites

Увивните съм ги хващал от семка от плод от МЕТРО (както и доста други). Растението е fruit de passion - лиана. Отлични са, вечнозелени и носят на студено (отвън обаче няма да издържат). Не ги чакам да вържат и не знам дали би могло да се случи, но ми стига, че се увиха чудесно по мрежите. През зимата НЕ размествам нищо. Скоро ще сложа снимки на вече готовата градина към днешна дата.

Link to comment
Share on other sites

Не ги чакам да вържат и не знам дали би могло да се случи...

Не ти и трябва! Плодовете са отвратителни :sick

Link to comment
Share on other sites

Не ти и трябва! Плодовете са отвратителни sick1.gif

 

Тук по принцип не можем да опитаме почти нищо от т.нар. екзотични плодове в нормален вид. В момента не мога да си спомня добре тоя какъв беше - имам спомен за торба, пълна със слуз и семки, но дали това беше кактусовата смокиня или този - не мога да определя.

 

Това лято тествах да захвана папая - всяка семка поникна, много бях доволен, но ВСИЧКО измря (над 200 корена) в момента, в който стигнаха 10 см височина.

 

Сега се боря с драконов плод - от 30-40 семки имам 3 кълна, вече са 5-7 см. Стискам им палци. laughing.gif

 

Иначе имам някои интересни успехи стия експерименти. Най-успешни като количество са помелотата, а най-мащабното постижение е авокадото, което минава 2-та метра.

Link to comment
Share on other sites

- имам спомен за торба, пълна със слуз и семки...

Точно това..., само, че е гадно кисело и смърди на повърнато...

Link to comment
Share on other sites

Такова беше и моето - замисли се обаче, че повечето подобни са в тоя вид докато пристигнат при нас laughing.gif

 

Другата схема е - силно неузрели tounge.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...