Jump to content
BulForum.com

Recommended Posts

След известни експерименти от моя страна по настройките на форума се оказа, че май в мен е проблемът. Незнайно как съм включил на IPB PF3 Skin вместо стандартния IPB 2.1 Default. Когато превключих на втория, бутончето се появи изневиделица...опитах отново с първия - пак изчезна. Я ако обичате направете и вие тая трампа, за да видим и при вас ли изчезва или проблемът стои само при мен и моята OS.

 

П.П. @tedy, не съм започнал да ти говоря на "Вие", просто имах предвид и останалите потребители. :bgrin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз съм на пФ3 и каквото си натисна това излиза. имам бутон и за това

На 2.1 също всичко си ми работи.

Edited by liquid

Share this post


Link to post
Share on other sites
Аз съм на пФ3 и каквото си натисна това излиза. имам бутон и за това

На 2.1 също всичко си ми работи.

Само дето при мен номерът не работи и вероятно проблемът се корени в единствената разлика между мен и вас - операционната система (на 98SE съм).

Подкрепям въпросния проблем с нагледни материали (мама му стара, вече стана направо като "Намери разликата между еднаквите картинки"):

 

defaultln8.jpg

pf3sk1.jpg

 

 

Горната е когато съм на default ; долната - на PF3.

На втората ясно се вижда липсата на бутончето strike.gif и двойното повтаряне на най-дясното бутонче code.gif...странни работи стават из паметите на тия компютри от време на време... :blink:

 

П.П. "С любезното съдействие" на овърмен се оказа, че нищо случайно не става на този свят, вкл. и в паметта на компютрите. :P

Проблемът се оказа съвсем елементарен за разрешаване - опресняваш кеша на браузера и си готов....така че при появяване на подобни 'дефекти' - не забравяйте CTRL+F5. :)

 

П.П.П. Тъй като проблемът се задълбочи и вече опресняването кеша на браузера започна да не дава резултат...разръчках всичко дето съм накачил на лисицата и накрая установих проблема:

Ако сте си качили добавката FasterFox, тъй като тя си прави собствен кеш...от време на време трийте кеша (на добавката) -> десен бутон върху иконката й + Clear Cache. :punk

Edited by Midex

Share this post


Link to post
Share on other sites

като държа контрол и варта скрола се зоомва саита, но без картинките ?

как да направя и картинките да се намалят/увеличават

Share this post


Link to post
Share on other sites

не се зуумва сайта, а се променя големината на шрифта

Share this post


Link to post
Share on other sites

Някой може ли да ми каже защо тази страница ми се отваря така цък?

 

Това не е само и тук и на други страници ми се е случвало да липсват разни реклами или бутони.

Share this post


Link to post
Share on other sites

да нямаш някъв firewall (различен от уиндоуския) или extension който маха реклами?

Share this post


Link to post
Share on other sites
да нямаш някъв firewall (различен от уиндоуския) или extension който маха реклами?

не е от "разширенията". аз ползвам adblock и въпреки това на страницата на въпросната поща липсва само флаш рекламата, която се намира от ляво на лог панела

 

http://img88.imageshack.us/img88/1849/imgz0002ob0.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

e той ако ползва ад-блок щеше да знае защо ги няма рекламие там. Все пак той избира кой реклами да блокне.

Мислех си, че може да има някъв друг extension който да маха всичко което му заприлича на реклама.

И все пак по-верятно е да е от някой firewall.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Инсталираните add-ons пазят ли ми се някъде на компютъра, всмисъл мога ли да си ги копирам и след преинстал на фокса да ги добавя локално, вместо да ги търся наново в интернет?

Share this post


Link to post
Share on other sites
да нямаш някъв firewall (различен от уиндоуския) или extension който маха реклами?

 

Не нямам ама сега се сещам че тоя номер стана след като инсталирах някав Флаш Плеър.Да не би той да бърка нещатата?

Share this post


Link to post
Share on other sites

И при мен го дава 1:1 с твоето :) проблема мисля че е в онази крава която ползваме долу до часоника ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
И при мен го дава 1:1 с твоето :) проблема мисля че е в онази крава която ползваме долу до часоника ;)

 

Да верну това се оказа :D Проблема е решен :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

абе в последната версия не ми вървят клипчетата, някой има ли подобен проблем :bgrin: :angry1

Share this post


Link to post
Share on other sites
абе в последната версия не ми вървят клипчетата, някой има ли подобен проблем :bgrin: :angry1

Кои клипчета на ти вървят. Онлине? И от кой сайт?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Кои клипчета на ти вървят. Онлине? И от кой сайт?

от почти всички сайтове, тръгват за малко 10/15сек и забиват :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

кой какви плъгинки ползва за FF много ми е интересно :bgrin: пък и аз покрай вас мойе да си харесам нещо и да го ползвам и аз :) и още нещо как да на карам лисицата да ми ползва фаворитите от IE-то така и неразбрах :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сега пробвам 3та версия бета 3, само на мен ли ми се струва, че някак си е оптимизирана за двуядрени процесори. Защото на двуядрен е много бърза и удобна а на едноядрени се влачи доста и много товари...

Share this post


Link to post
Share on other sites
твари само докато се отвори, след това си е добре :)

 

Че ти какво искаш? Докато парсва HTML-a товари ама след това вече си е добре. То един browser върши работа именно докато отваря страницата. След това вече я е обработил, подготвил си е кое къде и как да покаже и няма кой знае какво да върши освен скролване и javascript а то с javascript може много да го натовариш но определено това е друга тема.... И докато съм на темата да споделя че до момента според едни мои тестове: с javascript най-бързо се справя Opera като IE и FF са относително еднакви а операта я изкарах около 10тина пъти по-бърза... А съвсем отделна тема е че доста работи които във FF и IE работят, на Опера не работят изобщо :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Защо в някои сайтове когато съм пуснал FF-a буквите са такива: "# аМаОаДаЕаЛ т��: 762

# аМаАб�аЕб�аИаАаЛ: аЕб�б�аЕб�б�аВаЕаНаА аКаОаЖаА", а когато съм пуснал IE всичко си е нормално?Как да настроя FF-a, за да ми показва буквите както си му е реда?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Защо в някои сайтове когато съм пуснал FF-a буквите са такива: "# аМаОаДаЕаЛ т��: 762

# аМаАб�аЕб�аИаАаЛ: аЕб�б�аЕб�б�аВаЕаНаА аКаОаЖаА", а когато съм пуснал IE всичко си е нормално?Как да настроя FF-a, за да ми показва буквите както си му е реда?

От кодирането избери Unicode (UTF-8)и ако случайно не ти се оправят символите, сменяй докато намериш кодировката.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Сега пробвам 3та версия бета 3, само на мен ли ми се струва, че някак си е оптимизирана за двуядрени процесори. Защото на двуядрен е много бърза и удобна а на едноядрени се влачи доста и много товари...

Аз също преди два дни я сложих и на двуядрения работи наистина невероятно бързо, видимо се усеща разликата с версия 2.

 

ПП: В новата бета най-накрая е решен проблема с линковете от чат клиентите, работещи под Vista. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

За какво като отварям www.winner.bg и като почне да ми зарежда и изведнъж ми забива firefox-a ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...