Jump to content
BulForum.com

Recommended Posts

az sq kato wi dam 5 sajta,za koito nqma plug-ini pak 6te sam nevej..ima li smisal???

 

Plugin за сайт е най-смешното нещо, което съм чувал напоследък. :D

Ако обичаш, ползвай си каквото си искаш, но повече не замърсявай тази тема.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

..VIE RAZBIRATE OT VS4KO!

 

Не от всичко, само от firefox... И от разглеждане на сайтове в интернет примерно. Което явно е достатъчно, че да те ядоса.

Link to post
Share on other sites

Имам един проблем с firefox

за писане на кирилица ползвам Windows-а не там flextype или други бози, харесва ми това че помни за кое приложение на каква азбука съм - ICQ на български, в Builldera на латиница и т.н

Проблема с firefox е че не ми помни в кой от неговите прозорци пиша на латиница и в кой на български - за всички е едно и също. В IE това не е така за всеки отделен прозорец помни коя ми е избраната азбука.

Мисля че проблема идва от това, че колкото и прозорци да отворя на firefox те са все един процес а не отделни

Има ли начин да се промени това и да помни за всеки прозорец, не таб коя ми е избраната азбука или поне да се направи да стартира отделни процеси и да си ги помни

 

Edit:

Още един проблем - уш съм му казал да е дефаулт броузер пък примерно линкове от ICQ се отварят с ИЕ + някой други ???

Edited by mIRCata
Link to post
Share on other sites
Plugin за сайт е най-смешното нещо, което съм чувал напоследък.  :D

Ако обичаш, ползвай си каквото си искаш, но повече не замърсявай тази тема.

 

 

хуибаво!

 

5 сайта ,за части от които формата не се поддържа от фирефокс и няма плъг-ини...довеолен?

Link to post
Share on other sites
Имам един проблем с firefox

за писане на кирилица ползвам Windows-а не там flextype или други бози, харесва ми това че помни за кое приложение на каква азбука съм - ICQ на български, в Builldera на латиница и т.н

Проблема с firefox е че не ми помни в кой от неговите прозорци пиша на латиница и в кой на български - за всички е едно и също. В IE това не е така за всеки отделен прозорец помни коя ми е избраната азбука.

Мисля че проблема идва от това, че колкото и прозорци да отворя на firefox те са все един процес а не отделни

Има ли начин да се промени това и да помни за всеки прозорец, не таб коя ми е избраната азбука или поне да се направи да стартира отделни процеси и да си ги помни

 

Edit:

Още един проблем - уш съм му казал да е дефаулт броузер пък примерно линкове от ICQ се отварят с ИЕ  + някой други ???

 

Da , probval sum ako otvariash s otedlni prozorci linkovete s Firefox stava kato pri IE no s TABove ne stava. A tva za ICQto i pri men e taka otvaria samo s IE kakvoto i da prava.

Link to post
Share on other sites

даже да отворя няклко прозореца на лисицата не табове пак си остават като един процес и азбуката е една за всички :(

Link to post
Share on other sites
даже да отворя няклко прозореца на лисицата не табове пак си остават като един процес и азбуката е една за всички :(

 

ако си с flextype е така :)

Ако не Text services and input languages>Advances> i ot miatash purvoto.

Mai tova beshe... ako ne e niakoi da me popravi :)

Link to post
Share on other sites
ако си с flextype е така :)

Ако не Text services and input languages>Advances> i ot miatash purvoto.

Mai tova beshe... ako ne e niakoi da me popravi :)

Не съм с flextype - ползвам windows - писах го по-горе

Проблема не се оправи - продължава да третира всички firefox прозорци за един и независимо в кой сменя азбуката я сменя за всички

Други идеи? Че много ме дразни тоя проблем

Link to post
Share on other sites
Не съм с flextype - ползвам windows - писах го по-горе

Проблема не се оправи - продължава да третира всички firefox  прозорци за един и независимо в кой сменя азбуката я сменя за всички

Други идеи? Че много ме дразни тоя проблем

 

Това мисля, че няма как да стане, освен ако не се промени кода на Firefox, но едва ли някой ще направи точно това, защото по този начин Firefox ще почне да гълта определено повече ресурси.

Аз не мисля, че това с кирилицата въобще е някакъв проблем. За отделни (различни) приложения схемата е удобна, но чак пък да се задълбочаваме толкова. Иначе и при работата с IE го има същия ефект, ако отваряш прозорци от същата инстанция (т. е. например с shift+click).

Link to post
Share on other sites
Мерси върши чудесна работа, макар че аз си мислех че имаше такава настройка без този plugin защото като цикнех с дясното копче open link on new tab ме се отваряше таб.Та само да те питам знаеш ли дали има такава настройка без този плъгин.

Само питам. :)

Тъкмо сега разреших за себе си проблема с отварянето на нов прозорец место таб за функциите, поддържащи отварянето на нова страница.

Значи цялата работа може да стане и единствено с екстенжъна Single Window, в който са отметнати само

[x] Enable Single Window mode

[x] Open external links in new tabs

[x] Open Javascriptlinks in new tabs

След това в преференциите промених следното на това:

browser.tabs.opentabfor.windowopen = true

 

Така JS отваря window.open в нов таб, също така target="_blank" също.

Стана перфектно за мен, защото с екстенжъна Tab Preferences (0.6.14) уж всичко си работи нормално, само дето отварянето от Bookmarks (менюто или от тулбара) винаги ми отваря нов таб, независимо дали искам в текущия да се отвори или не, и никак не можах да го оправя това (което много ме дразнеше), а сега всичко е 6.

 

Между другото има ли начин или екстенжън, с който да се премести таб-бара в долната част на екрана? Свикнал съм от години там да ми е този бар (и в Avant Browser, MyIE2, и останалите), а тук не намерих решение?!

Благодаря предварително.

Edited by tedy
Link to post
Share on other sites

abe da vi pitam imam 1 problem ne znam problem li e zna4i kato iskam da otvorq nqkoiq snimka v neta nqkoi put me pita da q svali li ili s koq programa ot kompa mi da q otvori tva normalno li e ? ne moje li prosto da mi otvori snimkata v drug window ? naprmier v OTHER v "fen klub na gro6i" ima 1 link za spisuk s negovi snimki i kato 6trakna vurhu nqkoq ot snimkite v linka ne mi q pokazva v dr. window a me pita ili da q svalq ili da q otvorq s nqkoq pr. ot kompa???10x predvaritelno

Link to post
Share on other sites

27.10.2004 т.е. преди "доста време" излезе RC 1.0 на firefox bugzillata. :) Честито на всички почитатели !

Тъй като не съм прочел всички постове по темата, искам да разбера кой мейл клиент е най за предпочитане според вас.

Edited by sohm
Link to post
Share on other sites

В момента ползвам MoZilla Thunderbird и съм много доволен от нея. Много лесно се работи с нея много добър POP3 клиент. Обаче най-добрия за мен клиент е Ximian Evolution много се кефя на него.

Link to post
Share on other sites

ov3rm4n, да, видях го този екстенжън още и преди, но нещо не ми вдъхна доверие, предвид огромния листинг с проблеми, които са публикувани на сайта му :(

Някои от тях мисля споменаваха, че след инсталирането му е възможно някои неща да спрат да работят и след унинстал, но не съм сигурен.

Ти имал ли си някакви проблеми с него?

EDIT: Един малък цитат от сайта:

Please don't use it if you would like to use stable browser.
Edited by tedy
Link to post
Share on other sites
OFF:

Iskam da popitam zasto na firefox menu, koeto se puska s desniq buton nqma Сваляне на всички с Flashget. Nemoga da svalqm. Ili moga, ama edin po edin fajlovete.

10x predvaritelno!

Бе то верно, че тази тема е доста обемиста, но ако си беше направил труда да прочетеш дори малко от нея, щеше да видиш доста по 'твоя' проблем. Потърси за FlashGot в темата и ще разбереш.

На въпроса ти ЗАЩО -> защото повечето ако не и всички даунлоад мениджъри са написани да работят с определени браузъри, все пак те инкорпорират специални приставки в тях за да следят кликовете. Очевидно няма стандартизиран метод за всички браузъри това да става, зато се използват плъгини, като FlashGot, за неподдържаните директно браузъри.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

... и аз се зарибих по тая лисичка :D доста ми допадна, и като се има предвид какъв традиционалист съм си, а IE си е за мен просто трудноизкореним навик ;) т'ва си е напредък.

 

имам няколко питания относно firefox-a ..... pdf файловете се отварят, но върху тях не мога да манипулирам, както е при IE. търсих някакви разширения, но не намерих.

причината е, че pdf файлът се "наслагва" върху страница с разширение htm

 

какво имам в предвид - линкът е този, а pdf файлът се намира тук

 

има ли някакво разрешение на този проблем?

 

..... имаше още нещо свързано с лисицата, но сега не мога да се сетя за него. ще драсна няколко реда, когато "споменът се завърне" :D

Link to post
Share on other sites

Значи имаше тема специално за Firefox с много постове в нея, мисля че там по-се гледа и може да ти се помогне ;)

Иначе това, за което говориш се нарича OLE 2, Виндовс го предлага като средство, а и самите програми трябва да го поддържат. Провери в сайта на adobe, техния рийдър трябва да поддържа това, а също и лисичката. Аз пък не ми допада кой знае колко да ми се отварят pdf-и в браузъра, затова пасувам :P

Link to post
Share on other sites

нищо не можах да намеря, което да ми помогне ... :(

 

освен, че ми трябва да update-на 6.0x до 6.02 .. да, ама с update за 6.02 не става. трябвало да имам 6.01 :confused

 

 

::edit::

 

и за к'во бяха всичките усилия? :confused не става и това е!

Edited by samkijot
Link to post
Share on other sites

Уфффф изчетох цялата тема най накрая...

От години съм върл фен на Опера, но намирам в лицето на фокс-а сериозен конкурент. За жалост не мога да намера екстенжън, който да вгради мейл клиент и то добър като този на операта.

Иначе накачих сум ти работи по лисицата и е ок, но това че няма мейл ме дразни. Също така и бавния back понякога, еми не е като операта - веднага да си го вади от кеша, ами го рилоудва. :(

Иначе другите неща са горе долу на равно. Изключвам удобния страничен панел на Операта, който се вика с едно кликване в/у левия край на прозореца.

 

Това и бавния back ме спират да кажа че Firefox е най-добрия.

Edited by sMARTBomber
Link to post
Share on other sites

@sMARTBomber, а пробва ли Mozilla Thunderbird като мейл клиент? Доста добър е и както пише в сайта, the perfect complement to Mozilla Firefox. ;)

По другия въпрос, при мен се държи обратно, Back-а не рилоудва, а взима от кеша. Има си настройка за това, както и в IE, но и тук ми е на Аутоматик, както в ИЕ, а в ъв фокса със сайта на форума бак-а взима от кеша, докато в ИЕ рилоудваше, само това ме дразни, трябва ли да го направя на Always за да рилоудва когато трябва само, чудно, но се свиква с това.

Link to post
Share on other sites

Относно Thunderbird, сега го пробвам, но ми се струва тежичък и не ми е related с Firefox-a въпреки че пише че трябва да е. Кофти е че ми стои непрекъснато в taskbar-a и не може да се минимизира в tray-я :angry:

Друг проблем ми е, че не мога да виждам линковете на hint-че когато задържиш мишката, както е в Opera-та а трябва да си показвам status bar-а, което ми яде от видимата площ.

И не видях от къде се настройва да взима от кеша back-a?

Edited by sMARTBomber
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Авточасти Онлайн 24


×
×
  • Create New...