Jump to content
BulForum.com

Писане на скрипт


Antares

Recommended Posts

Първо започвам с това, което искам да направя: Искам да мога няколко на брой операции да ги събера да се стартират с един файл. А именно - да се изчистят определен брой entry-та в регистрите (за това се надявам да си намеря и сам в интернет как точно става), както и да се изтрият определени файлове и директории. Без да пита нищо, по възможност и да трие файлове, които са маркирани като системни, read only.

 

Първото, което ми хрумна е да си напиша един .reg файл, да си набавя deltree комдандата за да трия директно папките, и да добавя и .reg файла да се стартира в .bat файла. Лошото е, че и при двете приложения ще има допитване до потребителя, а искам да направя нещо, което да стартира, да изпълни дадените функции, за да мога да го сложа в startup. За командите май имаше някакъв начин със стринг /y -y или нещо от сорта да не пита, а директно да изпълнява, но не помня, а за .reg файла въобще не се сещам за подобно нещо.

 

Понеже не съм съвсем наясно как да си формулирам търсенето (тоест това скриптиране ли се води, май .vbs-а беше с подобна цел) - не знам как точно да използвам google за помощ.

Не държа да ми свършите работата, като някой ми даде готов подобен скрипт (особено и защото ще искам в бъдеще да внасям корекции), бих се радвал на източници на информация, да се уча да ги правя тези неща сам. Благодаря предварително!

Link to comment
Share on other sites

del "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Lab\AVP6\Data\perfm.dat"

reg delete "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\SystemCertificates\SPC\Certificates" /f

reg delete "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KasperskyLab\LicStorage" /f

Link to comment
Share on other sites

Специално за *.bat не ти трябва кой знае каква информация, повечето неща можеш да ги видиш в хелпа за всяка команда.

Специално за триенето, колегата по-горе ти е писал, ключа за триене на read only e /f, за да не извежда съобщение е /Q

За подробна информация - /?

Link to comment
Share on other sites

Не бе, със DOS командите и начина им на функциониране съм сравнително добре запознат, макар и да не знаех за командата reg. Общо взето EEK! ми даде много добра посока за мислене.

В момента за т.нар. скрипт използвам .reg файл, защото с batch не видях начин да изтрия индивидуални string-ове от регистрите, а само директно key-ове. Просто открих топлата вода - regedit.exe /s Но там се сблъсках със самите .reg файлове. Иначе за триенето на файлове, дори и за проблема ми с юзърите се намери някакво решение :)

 

Хах, току що видях как става и с reg командата. Бая ще опрости нещата :) Хехе, утре ще си поиграя на работата :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...