Jump to content
BulForum.com

Рутер tp link tl-wr340g


viktor4o19

Recommended Posts

Здравейте, вчера си купих рутер tp link tl-wr340g.

Настроих го и интернета тръгна без проблем. Рутерът е свързан с прав кабел към настолен компютър. Днес обаче два пъти интернетът ми прекъсна,като забелязах отпред на рутера,че лампичката с надпис SYS не светеше.Всичко друго си беше ок.След разкачване на кабелите и изключване на рутера от захранването и в двата случая нета тръгна.Въпросите ми са няколко:

 

1.Дали това изключване на бутона SYS е от грешки на рутера и още днес да ходя да го връщам ?

 

2.Възможно ли е проблем да ми прави и интернет доставчика ? (в случая това е Гигабит)

 

3.Ако му сложа нов фирмуер дали ми отпада гаранцията ?

 

И разбира се,ако е имал някой подобен на моя проблем и е успял да се справи се надявам да помага :unsure:

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Колега,купих си същият рутер преди около година.Тогава бях на един друг доставчик и нямаше никав проблем до като не се прехвърлих преди 1 месец на Евроком и от тогава всеки ден ми се налага поне на един път да му дърпам захранването да се ресне и се оправя.Един приятел го заведах да си купи същия сложи си го (той е на Евроком) и заспа никав дерт нямаше.Чудя се дали да си купя някав по-скъп и дали ще ми се реши проблема?Та мисалта ми беше че и аз имам сащият проблем :(

Link to comment
Share on other sites

Горе долу година съм ползвал въпросния рутър с ЕкЛан(ГГбит) и не съм имал никакви проблеми със прекъсвания и тем подобни. Това беше до преди около месец, месец и половина когато започнаха да обединяват мрежите на ЕК И Кейбълтел предполагам. Рутъра се разкачаше по 10 пъти на ден минимум. Няма интернет докато не въведа статични настройки, по някое време както си седя и увисва рутъра, айде пак на стандартните динамични настройки за Ип-то. Тези хватки се повтаряха по около 10 пъти на ден. Разбира се от съпорта казват, че вината не е при тях. Това вече беше върха на сладоледа и отидох и прекратих всякакви взаимоотношения с тоя телеком. Стария ми рутер продължава да си работи перфектно при друг доставчик(подарих го на една приятелка) и до колкото знам проблеми с него не е имало никакви.

 

 

Лампичката "sys" на рутъра не трябва да свети постоянно, а да мига.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...