Jump to content
BulForum.com

Skype-ползвате ли го?


alchemy

Recommended Posts

На скайп нищо му няма. Ако имате реклами, може да ги спрете като добавите един уеб сайт в настройките за блокиране на съдържание в Internet Options.

Къде и какво точно трябва да се направи?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Първото нещо, което правя още пр слагането на Скайп - минавам в single window view или стария му класически вид. В опциите си има бутон за изключване на ъпдейта по желание, ако някой реши, че случайно му пречи. Но е глупаво да се изключва. Оттам нататък ни реклами съм видял, ни дявол. 

 

В тия времена да се ползват моднати версии е тотална глупост. Освен разбирасе, както казах, ако си с машина от 2003 някъде с 2гб рам и палиш компютъра преди закуска, за да е стартирал като си се наял. 

Link to comment
Share on other sites

Ясене - отде ги извади тия цифри, брат??? Да не си бета тестър  :grin: 

 

Иначе относно глупостите по-горе - може, ако си с машина от 2003 с 2гб рам... 

Нем, това е новият скайп който идва с уин 10 :)) Една от готините му екстри е, че всъщност няма нужда да работи постоянно. Не съм задълбавал, но мисля че използва push нотификации подобно на мобилните приложения. По-леко от това, здраве му кажи :)

Да, за супер старите машини си прав. Тогава може и да се заиграеш с търсене на стари и уж по-леки версии. 

 

 

Бе икономически погледнато имат изгода от всичките тия работи. Особено както знаеш, че са партия с производителите на хардуер, и колкото повече продажби, толкоз повече. Тоест да ти лагва компютъра и да си купиш нов (ни съ смейте, точно така мислят/постъпват бая 'мериканци). Пък за личната информация (и рекламата), т'ва са пари на днешно време, и няма смисъл да споменаваме злоупотреба, то ти сам се съгласяваш да събират и ползват както намерят за добре.

 

Има разлика м/у събиране на лична информация и злоупотреба. Единият събира инфо за това какво търсиш в нета за да ти предлага по-добре таргетирани реклами (реклами така или иначе ще имаш), другият ти логва всичко и чака да ти вземе инфото на кредитната карта ;) Или се оказваш заразен и част от ботнет .. :) 

Относо продажбата на нови компютри - хардуера отдавна е толкова напред, че OS-а не би трябвало да бъде проблем за PC правено с акъл. Ъпгрейдите също са достатъчно лесни и евтини, ако се наложи леко да наваксваш. 

Иначе всеки е свободен да си вярва в каквото иска де. :)

Link to comment
Share on other sites

Значи засега разреших проблема, въпреки че го намирам за странно.

Изтрих портабле-то, намерих от един руски сайт същата версия - 3.8.0.188, само че инсталационна, сложих я, инсталира се, стартирах я.

Първият път пак не ми прие паролата, но аз съм тъп и упорит юзер, появи ми се опция да завторя и пак цъкнах, и хоп - взе че зареди всичко без грешка. Контакти, картинки, както едно време, така че засега съм екстра доволен.

 

 

В тия времена да се ползват моднати версии е тотална глупост. Освен разбира се, както казах, ако си с машина от 2003 някъде с 2гб рам и палиш компютъра преди закуска, за да е стартирал като си се наял. 

За твое сведение съм с машина отпреди 2003-та, рама сега го проверих - под 1гб е даже, а за другото си абсолютно прав - когато се прибера у нас около 18ч. паля компа, за да може да е стартирал до 20ч., когато обикновено приключвам с вечерята :)
Link to comment
Share on other sites

Инфо: Винаги сме оставяли възможността за известен офтопик из темите, но когато тоя офтопик се задълбочи твърде много или тотално измести основната тема, по някое време е изчезвал. В случая дискусията между двамата отиде твърде далеч и твърде настрани...и май няма намерение да спре в скоро време, така че вече е преместена в най-спамърската тема (линк няма да давам, ако някой не я знае - да си я търси). Там съвсем спокойно може да си продължите обясненията какво е имал предвид M$ в лицензните си споразумения и дали торентите са по-добри от оригиналите. ;)

Link to comment
Share on other sites

@torbalan

Това е голям късмет, повечето стари версии са отрязани. И мои познати им се наложи да ъпгрейдват.

 

То има една известна разлика между старите скайпове и новите - преди време се ползваше връзка peer to peer между говорещите си, и целия чат и данни бяха повече или по-малко директно помежду им. Сега, нововъведението на майкрософт след като закупиха скайп е един централизиран междинен сървър, през който минава всичкия трафик и се записва като архив (ей така, да си го имат). Те това е, и се получиха някои проблеми - например стара версия не може да получи изпратен файл ако е била през това време оффлайн. Ама това са подробности :)). Щом е тръгнало при теб и ти е подходящо за ползване, значи всичко е на шест.

Link to comment
Share on other sites

Вече не (не го ползвам). От сигурно 4 месеца. С Виндовс клиента не съм имал проблеми отдавна, даже смея да кажа, че версии 7.х ставаха все по-добри с всяка версия! Поне до 7.32. После не знам. Отказа ме (писна ми) изключително калпавия и неработещ андроид клиент. Стана критично да имам синхронизация и работещи нотификации между телефона и десктопа като комуникирам с някого, а скайп в тия отношения се доказа като абсолютно ненадежден.

Оттогава ползвам Telegram, най-много ми допадна като заместител - много лек десктоп клиент (под 50МБ РАМ), работещи синхронизации, много читав и лек андроид клиент, наличие на аудио разговори, които между другото се оказват като цяло най-надеждни и качествени. Недостатъка разбира се е, че имам само 3-4 контакта там. Но поне семейно го ползваме често, дори заради идеята.

Вайбър е другия, от чиито клиенти съм доволен и на десктоп, и на телефона. Само андроид клиента дето често пропуска(ше) да звъни като се търсим, от доста време е така, и не съм сигурен, че е било само от моите рутери, защото и на нашите се случва, с друг рутер и доставчици.

 

Аз лично никога не съм бил фен на ползването на "хаквани" скайп десктоп клиенти. И него не съм го ъпдейтвал много често, но съм го ъпдейтвал. Реклами не съм виждал от години, още като го инсталирах тогава, направих някои неща, които не са някакви краквания на файлове, и няма реклами няма нищо. Имаше нещо с hosts файла, в регистрите се пипаше нещо, и дали имаше в още някакъв конфиг файл нещо.. И не се и ъпдейтва сам, и не пита за ъпдейти, само ръчно.

 

Но откакто спрях да го ползвам, мога само позитиви да кажа за менталното си състояние. Ужасния андроид клиент беше основната причина. Десктоп клиента беше Ок, но стартираше ужасяващо бавно, над 30 сек студен старт. Телеграм студен стартира за 2 сек, Вайбър за 3-4. Това говори за страхотен bloat в скайп.

Link to comment
Share on other sites

Теди, брат, как да разбереш, че на практика с новите си версии Скайп узрява и се развива, като междувременно си се обадил на преател и той ти е казал какво да свалиш от рутракера и бичиш айляк с версия 3?  :laughing:

Link to comment
Share on other sites

Че какво и е на версия 3 или 4? Айде тройката да кажем не е най-добрия пример, ама четворката си има всичко необходимо за нормални комуникации - чат, видео. Плюс, че няма излишни нововъведения по нея, които ако не му трябват на човек, няма смисъл изобщо да ги вижда.

 

Аналогията с узряването не е лоша, ама идва момента с ПРЕзряването. И много хора не се усещат кога е време да се спрат, щото продуктът вече не е годен за ползване.

Link to comment
Share on other sites

Нищо против, по принцип.

Но нещата не опират само до това. Като се обадиш на някого със стара версия (или нова, в другия случай) и не можеш да се чуеш, защото разликите във версиите са огромни, ще разбереш. Необходимото зло, повечето да са с близки версии, няма лошо в унифицираността, самият скайп придоби популярност на тази база, повечето хора ползваха само него, всеки почти имаше скайп и комуникацията между хората се разви И благодарение на това. И Windows придоби популярност с подобен похват.

Ако пък почнеш да пишеш софтуер, ще видиш колко е трудно да се поддържат И много стари версии, и на различни устройства и OS. Не че защитавам М$, но много хора пропускат този факт.

А самият факт, че са затворени протоколи, им яде и главата. Аз, ако имаше алтернативен читав клиент за андроид, може би още щях да ползвам скайп. Но имаш само един апп за скайп, и ако този апп е пълен кенеф, край!

Link to comment
Share on other sites

Нищо против, по принцип.

Но нещата не опират само до това. Като се обадиш на някого със стара версия (или нова, в другия случай) и не можеш да се чуеш, защото разликите във версиите са огромни, ще разбереш.

 

Така е, и ти имаш право. Но все пак доста години четворката си беше съвместима без особени проблеми в комуникация с новите версии. Така че който е искал, се е възползвал от възможността да работи само с нея.

 

Всяко нещо си има край, разбира се, обаче е хубаво причините за този край да са уважителни - например въвеждане на нов протокол за връзка. А не просто разработчикът да реши насила да накара всички юзъри да минат на най-новата версия на програмата като банне всички работещи стари такива.

Link to comment
Share on other sites

Ок, а аз се чудя дали има и технически причини да орязват стари версии. Предполагам са предимно такива. Не виждам какви други причини биха имали. Имаха толкова много възножности досега 100 пъти да са вкарали телеметрии и шпионски хави, дори като някакъв плъгин, и след това изобщо не трябва да забраняват стари версии ако шпионирането е основна (и някаква) причина за това.

Всичко това са затворени софтуери, но и като цяло не виждам особена причина за притеснение поне в това отношение, всички знаем, че по един или друг начин ни следят отдавна.

Колкото до ресурсите, новите 7-ци драстично бяха намалили заеманата памет, явно могат. Остана само бавното стартиране. Като процесорни ресурси, винаги са били в рамките на нормалното - докато не го ползваш, не товари.

Link to comment
Share on other sites

Наистина последния скайп за андроид е тоталнно различен, за сега ми харесва и осезаемо е по-лек от предишната версия.

Link to comment
Share on other sites

Аз все още дори и не помислям да слагам скайп на телефона. Това топеше батерията като лудо! Да не би някой да се е сетил да го коригира поне в това отношение? 

Link to comment
Share on other sites

При мен скайп поне на стария телефон не съм имал проблеми с батерията. Проблемите бяха постоянни с нотификациите и синхронизациите с десктоп клиента (който беше 24/7).

Вчера ъпдейтнах скайп на телефона на майка ми (само тя го ползва в семейството вече). По-голяма БОЗА не бях виждал в андроид апп през живота си откакто изобщо съм докоснал андроид!

Майка ми ми реве оттогава и се чудя дали да й слагам стара версия от oldapps или да устоя на смъртните й обвинения защо ъпдейтнах!!!

Такова ЧУДО не бях сънувал, че могат да насе*ат по подобен начин един апп, който преди поне като интерфейс беше ползваем! Пълни идиоти са това.

В плейстора от месеци и сигурно години се пълни само с еднозвездни коментари. Нотификациите отново не работят, и не виждам изгледи да ги оправят някога, а без работещи такива това е един безполезен и просто един много вреден апп.

За батерията засега май не топи (Redmi Note 4X в случая), но ще видим.

И аз на новия телефон не съм го инсталирал, и няма и да го направя скоро, БЕЗ значение колко важни контакти имам в скайп (за радост нямам критично важни).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...