Jump to content
BulForum.com

Дали мога да сложа двигател 1.6 90 коня на фиат типо 1.4моно


Bandit

Recommended Posts

Бе Кранк и ти не си прав.Малък е мотора ама и колата е малка и от там идва вървежа.Ти можеш да имаш 150 коня ама колата ти да е 1500 кила поне пък аз да съм с една въшка 90 коня от рода на Рено 5 ГТЕ да видим кой ще е по-бързия.Всичко си е до съотношение на тегло/конски сили.1.2 с турбо на дръпки определено ще върви много ама само за дръпки.На мен обаче ми се вижда малък.За 1.4 турбо на Пунто вече е по-друго. :)

 

Иначе тоя разход на Пунтото наистина е големичък.На Рено двигателят Ф7П 1.8 16В 136 коня градско гори 12-13 ;) Ама те ФИАТ никога не са се славели с много нисък разход :)

jozo,говорим за един и същ модел,нали тва е идеята да си смениш двигателя.Е 1.2 Фиат еди какво си(не знам какво има колегата) и 2.0 същият Фиат еди какво си-еми по-бързичко ще си е и по-рационално,и няма да товариш скоростна кутия и другите чаркалъци на колата,които са си съобразени с малкият двигател.Не знам и какво виждате в това да сложиш турбо на двигател за косачка и да се радваш как съсипваш някакви си 2.0 по светофарите а разхода ти е по-голям о тях и двигателя ще издъхне след няколко хиляди километра.

Link to comment
Share on other sites

Виждам че разводнихте темата на човека.

Може да си смени двигатела без проблем , всичко пасва....

 

 

А по дублиращата тема ... За мен не е важно каква кола караш , важното е тя да ти прави кеф , дали ще е 6000cc дали 998cc , дали ще е 4 тона или 800 кила пък за горенето , какво значение има... прави ли ти кеф като я смачкаш ... кво ти пука че горяла 11 примерно.

 

Аз не мога да карам 1.7Д и да ми прави кеф въпреки че горяла 3.5 ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Я сериозно кажи какво си мислиш че ще стане с 1.2 литровия ти двигател като му сложиш турбина и защо е по-рационално от това да си вземеш кола с по-голям двигател.

 

ще ти вдигне въртящия момент...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Да се върнем малко на темата.....

Сменяй мотора спокойно няма да имаш дертове.Те външно даже са 1 и същи няма да е налага да сменяш нищо друго освен от карбуратор не я правиш инжекция...

но от 1.4 до 1.6 няма голяма разлика във въренето най добре си сложи 1.8 115 кс.

целия мотор оборудван може да го намериш за макс 300лв.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...