Jump to content
BulForum.com

Blizoo (Евроком) & Mtel


Recommended Posts

  • Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Някой на Интро+ стига ли до заявените 10Mbit? При мен скоростта в най-добрия случай е около 6Mbit.

Някои я достигат, но не и аз. Обаждането на съпорта е безмислено. Може да погледнеш на предишните страници, подробно съм описал какво е положението. Поне като не могат да си поддържат скоростите навсякъде, да не ги рекламират.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Имах ужасната съдба да се върна на този доставчик,поради моментна липса на друга алтернатива.Освен да кажа,че са си същия боклук с извинение от както се махнах от тях преди година и половина друго не мога.

Интернета си прекъсва редовно,от 15те мбита за които плащам пакет тройна услуга за 50кинта получавам ... м/у 6 и 12 мбита в зависимост от часа /като обикновенно е около 7.5мбит~ /900kB/sec от най-активните торенти/.

Пинга варира като скороста от 65 до 300 до германия и прочие.И константните 3% loss продължава да си ги има.Което го прави дооссста досадно за какъвто и да е гейминг.

На всичкото отгоре забелязвам друг феномен,който не съм 100% сигурен,че идва от тях - При пускане на торент цялата връзка забива и не мога да отворя нито 1 сайт.Обаче имайки предвид,че ползвам същата техника която ползвах и при itd 1:1 /с изключение на модема разбира се,който е чисто нов/,при които този проблем не съществуваше :/

 

Общо взето - същата боза са си - поне от цифровата им телевизия съм доволен /въпреки,че discovery примерно пак си насича чат пат,както ми беше и на аналоговата телевизия преди/.

 

П.С. Все пак ще съм благодарен ако някой ми каже дали това с 'запушването' на връзката при сваляне е глобално,и има ли начин да се реши по някакъв начин ? :huh:

 

EDIT: Забравих да спомена за невероятния ъплоуд от 100kB/sec... След 1месец от супер потребител с ъплоуднати 2TB сигурно ще искат да ми трият акаунта в замунда :D

Edited by Evil_Hacker
Link to post
Share on other sites
Имах ужасната съдба да се върна на този доставчик,поради моментна липса на друга алтернатива.Освен да кажа,че са си същия боклук с извинение от както се махнах от тях преди година и половина друго не мога.

Интернета си прекъсва редовно,от 15те мбита за които плащам пакет тройна услуга за 50кинта получавам ... м/у 6 и 12 мбита в зависимост от часа /като обикновенно е около 7.5мбит~ /900kB/sec от най-активните торенти/.

Пинга варира като скороста от 65 до 300 до германия и прочие.И константните 3% loss продължава да си ги има.Което го прави дооссста досадно за какъвто и да е гейминг.

На всичкото отгоре забелязвам друг феномен,който не съм 100% сигурен,че идва от тях - При пускане на торент цялата връзка забива и не мога да отворя нито 1 сайт.Обаче имайки предвид,че ползвам същата техника която ползвах и при itd 1:1 /с изключение на модема разбира се,който е чисто нов/,при които този проблем не съществуваше :/

 

Общо взето - същата боза са си - поне от цифровата им телевизия съм доволен /въпреки,че discovery примерно пак си насича чат пат,както ми беше и на аналоговата телевизия преди/.

 

П.С. Все пак ще съм благодарен ако някой ми каже дали това с 'запушването' на връзката при сваляне е глобално,и има ли начин да се реши по някакъв начин ? :huh:

 

EDIT: Забравих да спомена за невероятния ъплоуд от 100kB/sec... След 1месец от супер потребител с ъплоуднати 2TB сигурно ще искат да ми трият акаунта в замунда :D

Всичко това е "нормално" , на същата тарифа съм и е пален ташак

Link to post
Share on other sites

Отгоре на всичко установих,че това със скоростта се дължи на рутера ми (който при итд и лангейм не даваше никакъв проблем освен,че ми лимитраше скороста на 25мбита).Без рутер веднага се закача на 1.5mb/sec, с рутер отнема към 2-3мин да постигне максимална скорост и то 700-800kb/sec.Реших,че проблема е в рутера и затова взех един друг съвсем друг модел и марка и работата е идентична 1:1...

Явно и с рутерите не се разбират евроком :angry1

 

п.с. Убивам човек за алтернатива на тея глупаци -_-

Edited by Evil_Hacker
Link to post
Share on other sites

Те дефакто са единствената алтернатива -не са прекарали кабели тук,но е възможно доколкото разбрах.Проблема е,че нямам административен адрес още /общината ми го бавят/,а бтк не са особено навити да ми пуснат нет така :wacko:

А в крайна сметка и те споделят някой от проблемите на евроком,но все пак са малко по-добре де :bgrin: След 1 месец би трябвало да мога да ги пробвам вече :)

itd ми казаха,че ще дойдат тук до края на 2009 :D Гаров каза,че няма да пуснат кабели тук,поради липса на ифраструктура...N3 са дооста далеч още(макар че гледам доста бързо се развиват :huh: )И то не остана кой да питам,другите са като евроком ако не и по зле?(Визио и малките квартални ланки ?)

 

Общо взето много ме разлигавиха angelsoft и itd и сега се чувствам като принцеса в свинарник :lol:

 

п.с. Малко се поотнесах в оффтопик >.<

Edited by Evil_Hacker
Link to post
Share on other sites

Не знам дали въпросът ми е точно за тук, но е свързан с това, че не мога да ползвам интернет на Евроком. Проблемът е следният: След рестартиране на модема мога да браузвам само една - две минути, след което не мога да отворя нито един сайт нито с Модзилата, нито с ИЕ. Междувременно скайп си ми работи и индикаторите на модема си примигват или светят нормално. Обадих се два пъти на телефона за повреди на ЕК и оттам ми заявиха, че сигналът стига до модема ми и всичко било наред при тях, т.е. би трябвало да имам нормално интернет. Но уви, нямам. Пак казвам, че минути след рестарт на кънекцията мога да браузвам, а после вече не. Пробвах да изключа уиндоус защитната стена, пуснах АВГто да сканира, после деинсталирах и АВГто, нищо не помага. Доста е странен проблемът и ще съм много благодарен, ако някой има идея или ми даде съвет как да го отстраня, че вече два дни без нет съм дефакто, а не би трябвало. Някакви настройки ли не са ми наред на компютъра, нямам идея. След опит да се свържа със съответния сайт, на статус бара ми изписва 'Готово", а не се отваря нищо.

Link to post
Share on other sites

Я натисни ctrl+alt+del дай на прозореца горе "processes" и направи един скрииншот и го дай да видим авг какво не намира.

Link to post
Share on other sites
...
Извини ме, че ще го напиша като за начинаещ, но за всеки случай:

Пускаш пинг към DNS-a на Евроком по следния начин:

Start>Run>пишеш cmd и натискаш Enter.

Ако не знаеш DNS-a, пишеш в конзолния (черния) прозорец ipconfig /all и натискаш Enter. От излезлите данни си преписваш числата. След това пишеш следното: ping abc.def.ghi.jkl /t и натискаш Enter, където abc.def.ghi.jkl е DNS-а на Евроком. В резултат ще ти пингва докато не го спреш с Ctrl+C. При приключване на процеса се изобразява статистика. Проблемите по връзката ще се отразят като загуба на голямо количество пакети, както и преобладаващи големи стойности (над 300) на параметъра time. Ако дотук всичко изглежда нормално, свали си някой Portable браузър например Firefox Portable, Chrome Portable и пробвай да браузваш през тях.

Друг вариант е да помолиш някой приятел да си включи компютъра/лаптопа към модема и да се види дали причината е в модема или в твоя компютър. Понеже EK отдавна не заключват по MAC адрес, всяка ланка ще тръгне на автоматични настройки.

П.П. vinyl_master ме изпревари :).

Да, понякога AVG пропуска.

Edited by alchemy
Link to post
Share on other sites

Също, колкото и странно да изглежда, тоя проблем може да бъде причинен от вградена лан карта. Доста страници назад съм питал за подобно нещо. При мен отначало изобщо нямаше никаква връзка, след това започна да има ей така за по няколко минути, само когато пусна компа. После пак всичко умираше ;) От Евроком ми казаха, че може да не ми е вред порта на модема. Купих си една лан карта от 10 лева от най-близкия сервиз и сега всичко е ОК.

Естествено е най-добре да се проверят всички други възможни причини и тогава да се прибегне до закупуване на хардуер. Пък и това важи само ако си с вградена лан-ка.

Link to post
Share on other sites

Инсталираш нов ОС на друг дял от диска за 30-40мин и пробваш. Или работи или не. Ако не работи - проблема е хардуерен. Ако работи - имаш нещо дето ти преебава връзката. Само че ако скайп ти работи май проблема е с някакви портове не във връзката като цяло.... Пробвай да пуснеш performance monitor-a и да провериш дали има някакъв трафик, едно друго... няма логика да има връзка а да не отваряш точно web страници..

Link to post
Share on other sites

Благодаря на всички. Изпробвах множество неща и проблемът се оправи най-накрая, след като деинсталирах АВеГето и сложих Аваст, който при първия буутващ скан още намери един троянец и още някаква гадинка. След като ги затрих, с голям кеф си браузвам вече около един час без проблем. Надявам се това да е окончателното решение. Май наистина проблемът не е бил в ЕК и нормално да е така, щом като скайп през цялото време си работеше.

Link to post
Share on other sites

gateway:

Ping statistics for 87.97.192.1:

Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 4ms, Maximum = 50ms, Average = 9ms

data.bg:

Ping statistics for 195.149.248.130:

Packets: Sent = 100, Received = 88, Lost = 12 (12% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 7ms, Maximum = 31ms, Average = 11ms

cs.man1a.com:

Ping statistics for 213.240.241.227:

Packets: Sent = 62, Received = 51, Lost = 11 (17% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 7ms, Maximum = 31ms, Average = 12ms

 

На цената на качеството - най-зле вложените 35лв/в случая/ :@

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

396204067.png 396207025.png

 

това е всяка вечер, тарифа - оптима

много смях

 

 

396208799.png

 

външния пинг до преди няколко дни беше около ~200ms

вече трудно пада под 500мс

 

как мога да се оплача от такъв прекрасен интернет :lol:

Edited by Mav3r1ck
Link to post
Share on other sites

няя такава некадърност

 

399489807.png

 

пълен уец

 

399491288.png

 

кви 15mbita, кви вафли ве мен ?

 

нова зенландия , 2 пъти по-малко пинг отколкото до лондон, кви вафлиии :lol:

 

399492751.png

 

 

мъъъкааа

Edited by Mav3r1ck
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

днес кво му стана на тоя нет не знам.модема си свети,обаче нет няма,за пръв път ми се случва.някой друг имаше ли същите проблеми?

Link to post
Share on other sites
днес кво му стана на тоя нет не знам.модема си свети,обаче нет няма,за пръв път ми се случва.някой друг имаше ли същите проблеми?

То и вчера спря по едно време. Ако рестартираш модема, ще видиш, че online лампичката примигва. Тоя месец твърдо съм решил да кажа bye bye на еврокомския нет.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...