Jump to contentPhoto

Blizoo (Евроком) & Mtel


 • Please log in to reply
3572 replies to this topic

#3561 biodesign

biodesign

  Гуру

 • Members
 • PipPipPipPipPip
 • 642 posts

Posted 30 June 2018 - 16:45

Аз съм на А1 на коаксиал само заради ниската цена и безсрочния ми договор за момента.20 кинта плюс цифрова телевизия пълен пакет,някаква промоция преди време за задържане...Безжично от телефона с мой рутер толкоз


За цената си и като се има предвид, че си с коаксиал - супер. Явно нарочно смъкат скоростта на ъп. То и в условията им вече пише, че е несиметрична.

Кой няма собствено мнение, умний? 
Ето ти го черно на бяло.
Смятам, че вчера Ферарито имаше по-добро състезателно темпо главно защото Фетел цяло състезание кара в "мръсния" възух на Хамилтън.


#3562 HEMO

HEMO

  Депутат

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 2311 posts

Posted 30 June 2018 - 17:45

За цената си и като се има предвид, че си с коаксиал - супер. Явно нарочно смъкат скоростта на ъп. То и в условията им вече пише, че е несиметрична.


То реално повече не ми и трябва.В нас съм крайно рядко и нет ползвам основно за voip...В интерес на истината не съм забелязал прекъсвания,но съм крайно непретенциозен,ползвам основно мобилен нет и стационарния какъв е ми е все тая.За моите нужди е ок.Телевизията е добре поне единствения спортен канал който гледам (moto gp etc :-)
SEMPER FIDELIS Posted Image

#3563 samkijot

samkijot

  brannik

 • Members +
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 7447 posts

Posted 10 October 2018 - 07:09

имам едно питане, което не съм сигурен дали е за тук, но тъй като мрежата е на blizoo, реших да пиша в тази тема .... става въпрос за това, че вече на втори телевизор(произведен 2014-2015) при пускане да търси аналоговите програми само по кабела,без закачен декодер или CI модул, не открива нито един ... първия път си мислех, че може да е нещо от телевизора, защото беше тошиба и съм нямал досег с тях, но при втория случай ставаше въпрос за едно LG, което е с една година по-ново от това(менютата са 1:1), което ползвам вкъщи в едната стая и което у нас си хваща аналоговите канали. тъй като втория път изградих трасето до стаята сам(сложих нов сплитер и пуснах кабел) си помислих, че нещо не съм направил както трябва, но преместих LG-то там където работеше един стар телевизор(“тръба”), който беше с аналоговите канали ... и пак не успя да засече аналоговия сигнал. някакви идеи ... или да се обадя най-добре на поддръжката, да помоля да изпратят екип да видят на място Turn off this option! iPhone Turn off this option!

#3564 def

def

  Новобранец

 • Members
 • Pip
 • 10 posts

Posted 05 November 2018 - 18:25

Здравейте, имам проблем с интернета от А1 и Ви моля за помощ.

 

Става въпрос за следното....в Пловдив.

до 31.10.2018 бях на ЛАН интернет. 50Mbit download,30 Mbit upload

А1 смениха технологията на DOCSIS и премахнаха физически ЛАН мрежата.

Опитаха се да ми пробутат техния си модем за DOCSIS  50Mbit download,до 6 Mbit upload но мен не ме удоволетворява това.

След моногобройни разговори със съпорта им ми препоръчаха да съм си платил 3 месечни такси и да прекратя договора. Казах им че прекъсването е по тяхна вина.....после ми казаха да подам жалба..така и не разбрах от какво да се жалвам...

.Аз искам да си прекратя договора поради невъзможност да ми доставят интернет по ЛАН .

Въпросът ми е какво да направя за да прекратя договора си с А1....без да плащам неустойка?

платил съм и за ноември а интернет нямам.....договора ми изтича краят на януари 2019г.

Благодаря предварително за помощта!!!#3565 netrootbg

netrootbg

  Technical Diver

 • BulForum.com
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 9236 posts

Posted 06 November 2018 - 08:04


Бих ти препоръчал да се консултираш с КЗП. Определено е в тях вината и дума не може да става за неустойка. Даже трябва да ти върнат парите за ноември. Тормози ги колкото можеш.

Аз също съм имал проблеми с М-тел, но съм ги решавал с тях, и смея да твърдя, че към момента по-коректен оператор в България няма.


#3566 Lucky Luciano

Lucky Luciano

  Депутат

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 7846 posts

Posted 06 November 2018 - 08:17

Променят ти преносната среда по тяхна вина, директно да прекратяват договора и да не се правят на интересни.


Група за
Етапно
Разграбване на
България


#3567 tedy

tedy

  Депутат

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 8876 posts

Posted 06 November 2018 - 09:04

Лесно е да се каже да не се правят на интересни :) .

Това че наистина изцяло по тяхна вина ти се натриса един такъв проблем, въобще не го спасява от големи главоболия и времеотнемащи глупости.

Нали и при нас преминахме през подобен "казус". Питай ги все пак дали нямат и оптична свързаност при теб. И нас се опитаха да изиграят (буквално) с проклетите модеми и коаксиал, но дори не те ми казаха, а аз разбрах че имат и оптика във входа и директно казах, че модем вече никога няма приема и ако няма оптика, да си прибират коаксиалните боклуци/кабели и дотам. Докато имаше ЛАН си беше добре. Изведнъж решиха да ги махат и да слагат по-антична технология. После се занимавах с жалби покрай това че искаха инсталационна такса за оптиката!! Представяш ли си. Не можело да се прекрати договора, затова прекараха оптика, а аз всъщност се сещам, че директно май поисках прекратяване, дори не оптика. Както и да е, след 1-2 месеца простотии, уж нещата минаха добре.

Ако нямат оптика при теб, определено занимавай КЗП. Ако не стане номера, плащай тия проклети 3 такси и ги разкарвай и не се занимавай с тия модеми и глупости!


Edited by tedy, 06 November 2018 - 10:07.


#3568 Lucky Luciano

Lucky Luciano

  Депутат

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 7846 posts

Posted 06 November 2018 - 11:53

От 3 дни до месец и съм приключил с тях. Зависи колко ще опитат да ми се пробват.


Група за
Етапно
Разграбване на
България


#3569 777

777

  Гуру

 • Members
 • PipPipPipPipPip
 • 516 posts

Posted 07 November 2018 - 18:55

Здравейте! От доста години не бях се логвал на този форум, но и мен днес ме потърсиха за подмяна на ланката/ по точно премахването й/ с docsis. Казаха ми че интернета щели да ми го увеличат до 100Mbps от 80/в момента/, което не знам колко ще е вярно...Ъплоуда съответно ще падне до 7Mbps от 25/в момента/. При мен положението е малко по-добре тъй като договора тъкмо ми изтече в края на октомври и в момента съм на безрочен, но на малко по-дебела такса. И сега се чудя какво да правя.. Нито знам как ще е интернета на docsis, нито как ще бъде след месец, 2 и 3 ... след няколко бури, снегове и подобни. Някой по запознат може ли да обясни подобни мрежи стабилни ли са по отношение на скорости и пинг и стават ли често проблеми като прекъсвания поради различни природни явления/бури например/ или всичко зависи как е изградена мрежата ? И другото нещо - тъй като брат ми е пракарал лан кабели около къщата за да има нет във всяка стая, тоя коаксиален кабел ще може ли през техния модем да се върже към нашия си модем след това и от там с нашите си лан кабели пак да си върви нета поне за сега ? 

 

Лично аз от сумати години искам да се махна от тях, но все още не съм намерил подходящ стабилен доставчик. Лан мрежата на близу що годе държеше. Имаше проблеми  от време от време особено при лошо време, но поне нета винаги беше стабилен/скоростите/, пинга винаги ми е бил хубав в WoW докато играех и го наблюдавах ... Сега съм пуснал отново заявка към Cooolbox и чакам да проверят дали имат възможност за включване. Преди 2 години пак бях пробвал, но тогава ми отказаха :( Сега поне на място хора казаха че ще дойдат, че даже и съдействие от мен търсят за огледа, но поне на картата за покритие моята улица все още не е включена вече толкова много години незнайно защо, а покритие има на съседната успоредна улица и това е в средата на квартал Хр. Смирненски. Чудя се как мога да подкупя техниците им само и само да ги убедя да ми го прекарат като се обадят да идват за огледа...

 

@Def Погледни си договора как ти е дефинирана услугата и какво са се задължили да ти предоставят. Така може да се ориентираш дали може да го прекратиш поради нарушаване. Моя сега го гледах че пише услугата е LAN по договор, но няма много описание конкретно за съжаление


Posted Image

#3570 Lucky Luciano

Lucky Luciano

  Депутат

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 7846 posts

Posted 07 November 2018 - 19:44

Няма какво да се чудиш, биеш им шута. Търси нормален нет, не кабелен. Единственото като "бонус", ако нямаш кабелна телевизия, то ще може да си гледаш без пари, защото ще ти вкарат сигнал от КРМ, по който има аналогова с 40 канала.


Група за
Етапно
Разграбване на
България


#3571 tedy

tedy

  Депутат

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 8876 posts

Posted 07 November 2018 - 20:38

Кажи какви са ти алтернативите там. Ако нямат оптика, направо отказвай тия коаксиали. Може би само Виваком ще е по-зле.

Коаксиал ще е като едно време преди 15-тина години - относително стабилно, с модем, по-зле от лан-ка, самия модем може да прави проблеми защото, иначе ъплоуда е супер мизерен с тия 7мбит. Вече ако изобщо не ти трябва ъплоуд, може и да ти е Ок.

Нещо поне булсат няма ли..#3572 777

777

  Гуру

 • Members
 • PipPipPipPipPip
 • 516 posts

Posted 12 November 2018 - 18:53

Cooolbox успяха да ме вържат ама така опънаха кабела през 2 къщи, че още го мисля. Сега се чудя дали мога да отсвиря А1 и без предизвестие заради смяната от лан-а към коаксиален. Голям проблем обаче е прекраването на кабели като цяло. Аз поне не съм виждал никоя фирма  да копае канали по нашата улица и ако нямаш съсед на същата фирма става една дълга и засукана. /Тук сме предимно къщи /


Posted Image

#3573 def

def

  Новобранец

 • Members
 • Pip
 • 10 posts

Posted 12 November 2018 - 20:58

Аз си подадох едно искане на техен формуляр за прекратяване на договора поради неспазване на записаните там условия за скоростта на upload.

Иначе в общите условия пише , че могат да променят технологията ..но не могат да доставят договорената скоростта на upload 30 Mbps :-)))...в DOCSYS e до 7 Mbps.

Сега ще чакам 30 дена някой да се накани да ми отговори.

А междувременно вече съм на BULSATCOM....100/100 Mb download/upload оптика за 15 лева...без договор с 7.80 лв. инсталационна такса...и мога всеки месец да си плащам за каквато скорост искам ...няма по-голям кеф от това да си си господар на положението. :))))..има и бонуси за комбинирани услуги и предплата за 6 или 12 месеца. Днес платих за първи път...и имам бонус от 10 дена гратис :-))))

Това е от мен..ще ви информирам за развръзката:-))).

Лека вечер!!!


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users