Jump to content
BulForum.com

Хладилник ZANUSSI - компресорът не спира


Recommended Posts

Здравейте, имам хладилник с фризер Зануси от 10 години и се появи следният проблем: компресорът работи постоянно, без да спре и въпреки това температурата вътре е висока. Дали има някакво реле за високо налягане, като на климатиците? Знаете ли кадърен майстор в Пловдив, не от онези безхаберници дето казват "трябва цялото да се смени"?

Link to comment
Share on other sites

Хладилникът ти няма газ.  Съветът ми е да послушаш 'безхаберниците'.

 

Link to comment
Share on other sites

Това за фреона може да ми го каже всеки таксиджия. Но тук говорим за No-frost система с циркулация на общ въздух. Зад декоративните пластмаси се беше натрупал толкова лед, че вентилаторът беше блокирал.

Link to comment
Share on other sites

Да беше започнал с това, че е с рециркулация, че да ти кажа какво да погледнеш. Щото във форумите, когато се задават въпроси от техническо естество е добре да се предоставя и мьксимално изчерпателна информация.

Ама споко. Скоро отново ще се случи същото (буца лед, блокирал вентилатор, прегряващ компресор и всички последващи благини). Мога да ти помогна със специализиран съвет какво и как САМ да направиш, че да спестиш и някой лев. Но докато не си коригираш тона, няма да го направя.  ;)

Link to comment
Share on other sites

В края на маркуча за оттичане на водата от фризера имаше някакъв пластмасов накрайник с нещо като решетка и дюза, та след толкова години се налепила плесен и стеснила отвора до минимум. Нагревателят си достига температурата и изключва, а компресорът започва да изстудява още преди да се е изтекла всичката вода. В първия момент си помислих, че и ти си зад идеята да се купува нов. Ако имаш съвет за оправяне дай го, най-малкото и други хора ще попаднат на темата посредством търсачката.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...