Jump to content
BulForum.com
gado

Media Players / Media Servers / Android TV / Serviio / Plex / KODI и д.р. ( мнения, препоръки, съвети)

Recommended Posts

33 minutes ago, netrootbg said:

Галине, според мен направи ресет на настройките на кутията. Вероятно прави някаква синхронизация с компютъра и в момента се чуди какво става защото разни ключове не съвпадат.

Другото е защо си сложил 7-ца? Вече е прекалено стара, няма обновявания. 10-ката не е по - тежка от 7-цата.

Иване, 10ка няма да сложа, защото адски се вбесявам, когато някой си мисли, че IQ то ми е някъде около телесната температура! Микроскопичните меки стронгли ми рекоменднаха да си купя нова машина, че да съм нямал ядове с последното им творение. При това, забележи, сегашната ми конфигурация е с i7 на 2.8Гх, 8 гиги рам и прочее.

Та в този ред на мисли имам подозрението, че чрез 10ката, съвсем скоро ще започнат да изнудват потребителите да купуват нови компоненти и конфигурации. А едва ли за някой вече е тайна, че Майкрософт яко инвестират в хардуеър.

Като гламав техничар, мога да ти кажа, че Сура 1ва в Корана на техничаря гласи - Щом едно нещо работи, не го барай!

А аз съм достатъчно правоверен, че да не криввам от подобно Свето откровение.

Колкото до кутията, нямам абсолютно никакви проблеми с другите приложения в нея. Освен това настройките и по отношение на свързаност с мрежата са до толкова, че да и посочиш към коя мрежа да се свържи (свързва се единствено чрез УайФай) и нищо повече.

Пък и, както по-горе казах. нямам проблем да видя библиотеката си през нея. Нямам проблем и да заредя конкретно заглавие. Нямам проблем и да настройвам субтитри или звукови пътеки за конкретното заглавие. Преблемът се явява няколко секунди, след като съм дал команда за пускане - Грешка при свързването, моля рестартирайте сървъра и приложението.

Които рестарти естествено не помагат.

 

П.п. Понеже видях Теди да споменава, че има вероятност след преинсталацията да е сменено ИПто. Рутерът ми е настроен да раздава по DHCP и до сега не съм имал проблеми с това. Всъщност имах подобни проблеми, когато за проба бях вкарал статични IP за кутийката и компа. След 2-3 дни започна да ми прави абсолютно същият проблем, но като разкарах статичните, нещата се оправиха.

Edited by gado

Share this post


Link to post
Share on other sites

Удари един ресет на Plex-a в кутията. Няма да ти отнеме време. Ще го елиминираш като вероятност. Има голям шанс да е от него.

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, gado said:

Пък и, както по-горе казах. нямам проблем да видя библиотеката си през нея. Нямам проблем и да заредя конкретно заглавие. Нямам проблем и да настройвам субтитри или звукови пътеки за конкретното заглавие. Преблемът се явява няколко секунди, след като съм дал команда за пускане - Грешка при свързването, моля рестартирайте сървъра и приложението.

Които рестарти естествено не помагат.

 

П.п. Понеже видях Теди да споменава, че има вероятност след преинсталацията да е сменено ИПто. Рутерът ми е настроен да раздава по DHCP и до сега не съм имал проблеми с това. Всъщност имах подобни проблеми, когато за проба бях вкарал статични IP за кутийката и компа. След 2-3 дни започна да ми прави абсолютно същият проблем, но като разкарах статичните, нещата се оправиха.

 

Пробвай да махнеш устройствата и да ги добавиш на ново. Не съм сигурен каква е процедурата, но споменаваш, че са 2. Това може да създава проблем, защото галерията ти е на сървъра, но то се опитва да пусне файл, който е на друг компютър реално.
Случайно да си си сменял местоположенията на файловете след преинсталацията? Буквите на драйвовете? Папките с филмите?

Отвори Плекс сървъра и му дай да Rescan всичко. Клиента не го пипай.

Пробва ли да пуснеш файл на друго устройство? С друг клиент от същия сървър. На телефон например.

 

17 minutes ago, netrootbg said:

Удари един ресет на Plex-a в кутията. Няма да ти отнеме време. Ще го елиминираш като вероятност. Има голям шанс да е от него.

 

Съмнявам се, че е от него. То използва акаунти.

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, netrootbg said:

Удари един ресет на Plex-a в кутията. Няма да ти отнеме време. Ще го елиминираш като вероятност. Има голям шанс да е от него.

Не помага. Пробвах го преди да пиша тук за този проблем.

10 minutes ago, w00x said:

 

Пробвай да махнеш устройствата и да ги добавиш на ново. Не съм сигурен каква е процедурата, но споменаваш, че са 2. Това може да създава проблем, защото галерията ти е на сървъра, но то се опитва да пусне файл, който е на друг компютър реално.
Случайно да си си сменял местоположенията на файловете след преинсталацията? Буквите на драйвовете? Папките с филмите?

Отвори Плекс сървъра и му дай да Rescan всичко. Клиента не го пипай.

Пробва ли да пуснеш файл на друго устройство? С друг клиент от същия сървър. На телефон например.

 

 

Съмнявам се, че е от него. То използва акаунти.

Процедурата е проста. Влизаш в предпочитани сървъри и отчекваш всичко ненужно или не актуално. Направих и ресканване. И двете неща не помогнаха.

Но пък буквите на шернатите драйвове май наистина са различни. Според мен обаче тези букви нямат отношение към плекс клиента в кутийката. А когато след преинсталацията на компа отново ги създадох като мрежови устройства, Плекс си ги сканира и вкара като библиотека без никакви драми.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Буквите на драйвовете нямат отношение към нищо в кутийката, но ако сървърът казва на кутийката, че имаш файл в D:/Movies, а филмът е в G:/Movies, ще ти изкара грешката, която имаш и в момента.
Това обаче е нещо, което RESCAN трябва да оправи, най-малкото махайки несъществуващите файлове.

 

Къде са шернатите драйвове? Не са ли на компютъра със сървъра или ги споделяш от трето устройство?
При Плекс няма нужда от мрежово споделяне на файловете, за да работи. Хубаво е сървърът да е на компютъра, на който са филмите/сериалите, а папките да са добавени като локални папки. Не като map-нати мрежови папки.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сървърът е на машината, на която са и шернатите директории. А самият сървър е сканирал именно директориите, които съм задал като мрежови устройства (задал съм ги като такива за улеснение).

Но пък като се замисля... Нямам спомен дали преди преинсталацият първоначално не ги бях посочил като обикновени папки в дяловете. А назначаването им като мрежови устройства не го направих заради експериментите ми с ВЛЦ в кутийката.

 

П.п. После ще пробвам да укажа на сървъра да сканира конкретните директории в дяловете.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Направо ги махни тия map-нати папки. Така го затрудняваш, а и създаваш ненужни стъпки, които във всеки един момент може да сгомнясат работата.

Добави си локалните директории на дисковете и мисля, че всичко ще се оправи.

Не разбирам обаче, защо RESCAN не е изчистило липсващите файлове... Може CLEAN функцията да е отделно. Не съм запознат в детайли с Плекс.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Няма липсващи файлове, бе!

Всичко си е, каквото и в папките.

 

Пак същата работа. Добавих в библиотеката самите папки от дяловете. Кутията ги откри, но при опит ва пускане на заглавие - Възникна грешка в опита за възпроизвеждане, моля рестартирайте сървърът и приложението.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пробвай с файл с Divx кодиране ако можеш.
И пробвай да си сложиш Plex клиента на телефона и да пусне файловете там, за да видиш дали има проблем със сървъра.

 

Отвори контролния панел на сървъра на самия компютър. Навигирай в менюто в ляво, докато стигнеш до филмите от библиотеката си. Избери си същия, който не върви на другите устройства и виж дали ще тръгне. Ако не тръгне и на самия сървър, значи нещо са ти омазани настройките за споделянето.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Интересно... Току що добавих в сървъра и Библиотека Музика. Кутийката прави малко чалъми, ама я намери и започна да си я просвирва без никакви ядове. А филмите неще и неще да ги пуска.

 

Ангеле, всички филми от библиотеката си вървят през Плекс на компютъра ми!

Edited by gado

Share this post


Link to post
Share on other sites

Щом вървят на компютъра, значи проблемът не е в пътищата.

Пробвай сега и на телефона да пуснеш филм от Plex сървъра.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...