Jump to content
BulForum.com

Обувки Втора Ръка


Recommended Posts

Ако беше забранено надали щяха да ги продават по магазините за скеънд хенд дрехи. Колкото до бельото - то е забранено, до колкото знам и аз.
Предполагам колегата визираше купуването на ползвани обувки онлайн, примерно туристически (каквито биха ми били интересни на мен). За статистиката - честно казано, ако не е нещо много, ама много да си заслужава - вероятно не бих рискувал. Е, има разни дезинфектанти, които биха убили всичко. Познавам, разбира се, хора купували така - до сега не е имало греда, като гъбички или нещо такова, но риск винаги има. Не, че не можеш да си хванеш хепатит и от тостерите, които обядваш, но то ако така почнеш да мислиш... закривай Земята  :lol:

Link to comment
Share on other sites

Наредба № 27 от 16 август 2005 г. за здравните изисквания към дрехите втора употреба

 

(3) Не се допуска продажбата на дрехи за деца до едногодишна възраст, лично бельо, бански костюми, обувки и детски играчки втора употреба.

 

https://arhiv.marica.bg/обувките-секънд-хенд-са-забранени-за-продажба-news282881.html Обувките в магазините second hand са извън закона. Вече девет години. С наредба №27 на Министерство на здравеопазването от 2005 година продажбата на употребявани обувки е забранена. Това обаче не пречи на магазините втора ръка необезпокоявано да ги излагат по щандовете си. Почти всеки голям обект има обособена зона за забранената стока, която по правило е на най-закътаното място в помещението. Някои собственици на магазини умишлено са наели помещение с отделно стайче с врата, която удобно може да бъде заключена при проверка. Забраната за продажба на носени обувки е категорична и без изключения - независимо дали става въпрос за детски, дамски или мъжки.

Националният съюз на вносителите и търговците на дрехи втора употреба от години се опитва да промени наредбата и ветото за обувките да изпадне от нея. До диалог тет-а-тет обаче и до днес не се е стигнало. Няма вероятност членовете на съюза да успеят да изразят становището си пред контролните органи и в близките месеци, поне докато не бъде избрано ново правителство.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ами всички сме си поръчвали дрехи и обувки преди от англия и сме се мъчили да ги носим ама 2-3 дена не е е нащо тогава водят ли се втора употреба, интересно е че ако са носени малко и са запазени бих си ги взел да ги нося и  аз 

Link to comment
Share on other sites

On 12/26/2018 at 4:02 PM, instinct said:

и обувките са забранени. Също. Пише си го едно към едно.


Ела на битака в Първомай да видиш забранено ли е :laughing1:

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, RaptoR said:


Ела на битака в Първомай да видиш забранено ли е :laughing1:

Не знам дали си обърнал внимание, че отговаряш на коментар от Коледа 2018-та :P:lol:

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Antares said:

Не знам дали си обърнал внимание, че отговаряш на коментар от Коледа 2018-та :P:lol:

 

Съвсем не съм!!! :laughing1:

Link to comment
Share on other sites

Мисир!

 

Spoiler

Няма да се впускам в подробности що си такъв. И от къдЯ на къдЯ се величаеш с подобното звание. Ама в Лозенец кипи усилена дейност по отваряне. Също и на Арапя.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...