Jump to content
BulForum.com
Sign in to follow this  
skazy

Tablet/Laptop Asus Transformer T100TAM

Recommended Posts

Здравейте, колеги! Скоро се сдобих с въпросната машинка и ми върши добра работа, но понякога през свободното време реших да разцъквам стари игрички. Погледнах в youtube кои игри вървят и си харесах няколко, но има проблем. Примерно си свалих NFS Underground 2 и първите 5-10мин. върви глатко и после започва яко да насича, а в тубата по клиповете си върви перфектно. Така е и с други игри, но всички вървят добре през първите 5-10мин. Взех го с инсталиран Win10 Pro. Въпроса ми е какво мога да направя за да го забързам малко в игрите? Дали ако му инсталирам Win10 Home който е малко по улекотен ще се справи по-добре? Махнал съм всички анимации на windows-а и съм изключил всички ненужни програми в background. Не съм сигурен дали темата ми е за тук, за това ще помоля модераторите да я преместят в правилния раздел :) Благодаря предварително на отзовалите се! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ще те разочаровам, но процесорчето изглежда изключително слабо и подозирам, че след тези 5-10 минути започва да прегрява. За да намали топлината, процесорът си намаля честотата и съответно губиш производителност. Затова започва да ти сече.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Интересното е, че четох из чуждестранни форуми и има огромен списък с игри които хората играят без проблем. Игри като CS:GO, Diablo 3, Doom 3, Dota2, League of legend за които се изисква доста повече ресурси от NFS която аз пробвах. Все пак е с по-силния процесор като на Т200 модела Atom 4 cores 1.46 - 2.39Ghz. Все пак може и да си прав, но как го правят останалите хора? Все още имам някаква надежда :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако проблема ти беше в Windows-а нямаше да имаш дори първите 5-10 минути гладка игра. Проблема е по-скоро това, което каза The AnGeL. Ако наистина хората играят въпросните игри без проблеми, то значи имаш дефект в охлаждането. Провери температурите на компонентите с една AIDA64, когато играеш и ще веднага ще си проличи дали има проблем.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Днес не издържах и качих win 8.1 Pro. Вече 1 час играя NFS с 50-70FPS без да е лагнал за секунда дори. Явно все пак проблема не е в Windows 10, а в драйвърите за него. Поне аз по друг начин не мога да си го обясня. Благодаря все пак, че дадохте мнение :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...