Jump to content
BulForum.com

Лаптоп/таблет Asus Transformer T100TAM SD Card


skazy

Recommended Posts

Здравейте! Вчера се сдобих с въпросната машинка и съм много доволен. Тъй като има само 32GB памет, когато се ползва като таблет, каква SD Card бихте ми препоръчали да взема. До колкото прочетох потдържа 64GB. Интересува ме също така дали могат да се инсталират игри и приложения на нея и ако е възможно дали ще зареждат бавно и ще лагват при положение, че е с Windows 10 Pro(ако е от значение). Не съм запознат с пазара на картите(цена, качество, бързина) и затова, моля някой по компетентен да помогне с избора на карта която ще ми върши прилична работа и в същото време ще е на добра цена. Благодаря! :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Не съм запознат с пазара на картите(цена, качество, бързина) и затова, моля някой по компетентен да помогне с избора на карта която ще ми върши прилична работа и в същото време ще е на добра цена. Благодаря! :)

 

И тук важи принципа "колкото по-голямо и по-бързо, толкова по-добре". :)
Аз бих взел някоя 64GB U3 карта, но ако не държиш чак толкова на U3 бързина, а и особено ако не бързаш да слагаш картата - поръчваш си някоя U1 class10 от китайците с трансфер 10+MB/с на писане и 80+MB/с при четене, чакаш 20-тина дена да дойде и си готов с минимално вложени средства - 32GB е около $5-6 ; 64GB...към $13-14...но все пак ти препоръчвам да се огледаш и за U3, които не са кой знае колко по-скъпи от U1.

Щом казваш, че не си наясно с картите, обяснявам с няколко приказки...U1 де факто са си клас 10, но почти винаги ги брандират с U1 предвид сходния трансфер, който е предостатъчен за запис на FullHD видео, че и малко отгоре ; U3 записват без проблеми 4К (имам и от двата вида) ; виж, ако работиш с 8К видео, тогава наистина ти трябва някоя по-скъпа карта с трансфер на запис над 60-70 MB/с (водят ги "V"+числото мегабайти в секунда на запис).

Link to comment
Share on other sites

Благодаря за информацията май ще се вмъкна в бюджета на U3. Вторият сайт който си дал (tomtob) надежден ли е, че за първи път го чувам?

Link to comment
Share on other sites

Абсолютно надежден (лично проверено). :) Допреди 4-5години и аз не бях го чувал, а може и да не е съществувал тогава и когато го видях за пръв път поръчах нещо дребно - май някакъв прожектор за 15-тина долара и дойде. След това сумати време нищо не бях поръчвал от там, докато не ми потрябваха различни сценични ефекти, а там е пълно с такива. За последната година от тоя сайт съм поръчал неща за около $800 и не смятам да спирам, понеже все още не съм си допълнил списъка с необходимите работи. :grin:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ако все още не си взел U3 карта и реагираш бързо - в момента има flash sale на 64GB U3 (писане ~40MB/s, четене ~100MB/s) само за $13 с доставката. :)

 

 

Хахаха приятно трошене на пари тогава...

 

П.П. А аз продължавам да "троша пари" - хем ми е хубаво като започна да разопаковам, хем не толкова когато си погледна бюджета за месеца. :D

Link to comment
Share on other sites

Не съм си взел все още, а нямам и пари в картата :D Май ще е по-натам, че за 3 дни ми изпляска телевизора и климатика... Върнаха ме няколко заплати назад :D Благодаря все пак за информацията, ще в сайта за бъдещи оферти :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ползвам темата на skazy за да задам и аз един въпрос свързан с моя трансформер. Наскоро се сдобих с такава машинка втора ръка която се оказа само с 5% износване на батерията. Все пак реших да я пробвам как се държи с външна батерия 10000 mAh за да зная доколко мога да удължа автономната и работа. На батерията има 2 порта които са маркирани съответно 1 ампер и 2 ампера. Когато таблета е свързан към порта един ампер и е пуснат не се зарежда но явно черпи мощност от батерията защото заряда на вградената батерия пада само 1-3 % на час срещу 10-15% при нормална употреба. Към порта 2 ампера се зарежда но с от 2 до 6 процента на час в съответствие с натоварването.

Въпроса ми е дали тези упражнения мога да съсипя бързо вградената в таблета батерия и ако няма опасност за нея кой от двата начина да ползвам....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...