Jump to content
BulForum.com

Борба с рекламите


Recommended Posts

След като се посмях на убедените твърдения на обичайните заподозрени че "НЯМА КАК" да се спрат всички реклами във фейса и не знам си къде другаде, тъй като съм великодушен и снизходителен описвам моя начин, проверен и доказан вече над половин година. Описвам подробно, та ако някой реши че някоя от стъпките може да я направи сам по друг по-подходящ начин, да не ме занимава после че нещо не се получавало.

 

1. Сваляме Адгард версия 5 http://zamunda.net/banan?id=415046 и "лекуваме" според указанията.
 

 

1. Инсталирайте програмата.
2. Излезте от програмата от трея.
3. Спрете AdguardSvc.exe процесът от диспечера на задачи.
4. Заместете DLL-ите в програмната папка.
5. Рестартирайте програмата.
6. Честито! Програмата е пълнофункционална с вечен пробен период.

» Същност на медицината: Заключва пробния период завинаги, премахва проверката за ключ, проверка за име на компютъра и хеш...

 

 

2. Отваряме основния интерфейс > Settings

01c38869f0567b1508baf9759b32eeb7_thumb.j

2.1 Изключваме Auto-update, за да не се обнови програмата до версия 6. Това не пречи по никакъв начин на ежедневното обновяване на филтрите.

2.2 Изключваме Launch Adguard at system startup - то се отнася само за този интерфейс, а филтриращите функции пак ще си работят автоматично още при първоначалното зареждане на уиндоуса.

2.3 Включваме Use Adguard Assistant - това задейства малко бутонче в браузъра, с което по-нататък ще можем да донастройваме забраняването/разрешаването на отделни части от страниците.

2.4 Изключваме автоматичното зареждане на подходящите според програмата филтри, защото това ще омаже нашите лични предпочитания по-късно.

 

3. Отиваме на Protection > Ad Blocker и си избираме филтри. Няма нужда да избираме много, за да не се забавя системата, в повечето случаи основния английски е достатъчен. Аз съм добавил Social media filter, който изрязва бутоните на фейс, туба и т.н. за харесване и споделяне. Също и Annoyances filter, който изяжда онези изскачащи гадости, които изникват точно пет секунди след като почнеш да четеш, покани за абониране за нюзлетъри, промоции, също и обясненията за куките в сайтовете регистрирани в еврогейския съюз.

 

4. В Settings > Browsers проверяваме набързо дали ползваният от нас е в списъка и активиран.

 

5. B Settings > Network проверяваме дали всичко е наред, тоест като при мен

 

1551ecc93d3611bb93a39ad27e5f1fca.jpg

 

6. Отваряме любимия браузър и сайтовете, в които най-много страдаме от реклами. Гледаме кое е изчезнало и кое не. Тук се намесва зеленото бутонче на Adguard Assistant, което казах да активирате в настройките. Трябва да е долу вдясно (но в Change settings може да се измести в друг ъгъл). Щракаме на него и се отваря това

 

c352d5700552758a3c60d503ec84561b.jpg

 

6.1. С Block element посочваме натрапника, като около него се очертава зелен четириъгълник

3d905fa0c569d288835fc1657761830c.jpg

 

Щракаме с левия бутон и излиза това

08ff450a03ad5954d58a6e904cbbcd00.jpg

Цъкаме на Advanced settings, за да ни излязат параметрите отдолу и да видим какво предстои да бъде изрязано. С плъзгача горе се прави фина настройка, понеже понякога са няколко четириъгълника един в друг, а ние искаме да изрежем възможно най-големия. Ако в описанието нацелим нещо клиширано от рода на ad_column може да цъкнем отметката да е валидно и за други сайтове. Ако обаче рекламата е поставена в нещо като box_content_left е препоръчително правилото да бъде описано само за този сайт. Накрай избираме голямото синьо копче Block и страницата се презарежда. Ако резултатът не ни харесва, от менюто на асистента избираме Undo.

7. Отваряме някой любим сайт и нещо нужно липсва? Преди да подивеем и тръгнем да изключваме процеси и да рестартираме квото ни падне, избираме от менюто на асистента Do not block for 30 seconds. Страницата се презарежда в оригинален вид. Ако сега всичко е наред, избираме голямото синьо Add exception. Ако не е наред, идва сложната, пипкава част:

8. Връщаме се в основния прозорец на програмата, в Settings > Ad Blocker виждаме подробно описание на избраните от нас филтри

5f0f21ea3b1bec88b496c03b09153ada.jpg

в user filter са създадените от нас посредством асистента редове с правила. Добавените като add exception са с @@ отпред. Не са по азбучен ред, затова с търсачката горе може да извадим само тези за определен сайт, след това с отметката отдясно да налучкваме кое правило какво изрязва от сайта.

 

 

С малко търпение за 3-4 дена може да си изпипате нещата. В смисъл че началната настройка трябва да убие огромна част от рекламите, но ако сте перфекционист и искате дори най-неизвестните сайтове да бъдат изчистени от досадно съдържание, може да бъде постигнато с Адгард. Аз преди това ползвах Адблок Плюс добавка за ффокса, заедно с object selector за фина настройка, но той не можеше да се справи с онези скриптове, където при първото кликане в сайта ти излиза нов прозорец с реклама.

Link to comment
Share on other sites

И така като си се посмял и си открил топлата вода а.к.а адблокъра я земи покажи как спря ВСИЧКИ реклами във ФБ - ама да го видя това черно на бяло. ВСИЧКИ. 

Link to comment
Share on other sites

Отлично, а за мобилните нещо?

За андроид ползвам същата програма.

 

И така като си се посмял и си открил топлата вода а.к.а адблокъра я земи покажи как спря ВСИЧКИ реклами във ФБ - ама да го видя това черно на бяло. ВСИЧКИ. 

Само кажи по какъв начин ще се чувстваш убеден. Скрийншотове ли да ти направя, на кои точно страници искаш да го направя?

Link to comment
Share on other sites

Аз го потретвам сега. Който иска може да изчисти рекламите си у фейса..без големи трудности...

Link to comment
Share on other sites

Почетвъртвай го, Руми, но дай и ти скрийн да видим кво си скрил. 
 

Нека също така да не забравяме, че нещо ти пили да ги маха, нали така? Просто статистика. 

И не на последно място - Жоро Игнатов е педераст!  :laughing:

Link to comment
Share on other sites

post-2392-0-41140200-1500201349.jpg

 

Само рекламите съм скрил в дясно, както се вижда имаш може бе милион настройки...с които да си направиш живота по-лесен.

 

post-2392-0-43672200-1500201356.jpg

 

Никой нищо не ти пили, рекламите са си там, просто не ги виждаш....в най-добрия случай са скрити със CSS или джаваскрипт...никой нищо не реве...

 

Приложението е по-лесния вариант: FB Purity

Link to comment
Share on other sites

Мда, и аз това първо си помислих - откриване на топлата вода. И така се оказа.

Никога не можеш навсякъде с 100% сигурност да махнеш рекламите (без покрай тях да се удари балтия и на нещо не-рекламно), защото доста от тях вече ползват похвати и адреси, които по никакъв начин не могат да се асоциират с реклами (примерно няма нищо подобно на /ad/ в URL-то). Дори в тази тема се говори, че ако нещо не ви харесва, бутони за добавяне на изключения, на включения, изключване за 30 сек. на адгарда..., т.е. нещата винаги са "в процес", и няма 100.0% блокиране на нищо навсякъде.

Адгард поне под андроид последно като го пробвах май работеше на принципа на HOSTS файла, затрупва го с хиляди редове, който ХОСТС файл не е най-подходящото и ефективно място за подобен род дейност. Други работеха като system-level proxy, с всичките недостатъци от това.

 

Един uBlock в браузърите е достатъчен, аз даже съм резнал почти всичко само с няколко изключително мои ръчни правила, поне по-дразнещите и товарещи реклами и FB-боклуци и бутони. Не съм екстремист да искам плътно 100% премахване, не е нужно, а и товари, и има голяма вероятност да се блокират и важни неща. Аз даже в по-важните и финансови (епай, е-банкиране, на гугъл разни услуги) сайтове съм изключил ублока, защото дори в моите правила има опасност нещо да не сработи - а бая боли ако благодарение на крайност в ад-блокирането не ти се осъществи някоя транзакция или се навътриш с няколко хиляди пари.

Като всичко, и борбата с рекламите не трябва да се превръща в епопея и някакви екстремизми. Аз лично почнах да блокирам след като в един сайт, често посещаван от мен, рекламите станаха тежки и големи и причиняваха много бавно дозареждане на сайта. Сега се зарежда за под 2 сек докрай.

Link to comment
Share on other sites

Типично в твой стил осра темата с празни приказки, напълно безполезни и повечето - грешни. Не допринесе с нито един бит. За десет години не си се развил въобще, даже по-зле ставаш. Пълен дегенерат.

Link to comment
Share on other sites

Типично в твой стил осра темата с празни приказки, напълно безполезни и повечето - грешни. Не допринесе с нито един бит. За десет години не си се развил въобще, даже по-зле ставаш. Пълен дегенерат.

 

Ти някакъв голям генерат ли си? Щото НИКОГА с ни един бит за нищо не си допринесъл - тук поне със сигурност, вероятно и другаде. За разлика от Теди. 

Link to comment
Share on other sites

О, благодаря за подкрепата :) .

В едни предни времена бих се афектирал от подобен пост на Герасим. Сега по-скоро го съжалявам като човек, съвсем искрено. Не смятам да се впускам в обяснения/пререкания с него, вече явно не само аз, но и останалите си изграждат съответно мнение за него.

 

Развитието е условно понятие. За 10г. всеки се развива в някаква посока, поне мисля, че основните принципи си ги държа оттогава. Всъщност мисля, че съм се развил, както казах, преди време щях да се впусна в остра полемика с въпросния Герасимчо :) .

 

По темата пак (защото мразя пълните офтопици (пак се води развитие май ;) ...)) - на едно друго място, където И рекламират разни неща от third parties, принципно дискусията на тема ад-блокери е почти забранена и осъждана, което на мен лично ми беше странно и тесногръдо. АдБлок последно като гледах беше НАЙ-изтегляния и ползван адон за Firefox, и то с много. И май не само при FF. Аз рекламите в уеб не ги спирам защото чак толкова ме дразнят (освен ако не са като в замунда навсякъде, а те не са), а защото товарят (примерно флаш, който и без това съм изключил отдавна), или правят голям трафик (айде това на десктоп не е фактор) или просто адски бавят зареждането на сайтовете (особено фейсбук и др. добавки). Повечето хоря мисля че вече развива непоносимост към рекламите, аз поне по телевизионните такива, и това беше голям фактор да зарежа гледането на ТВ доста през последните години - от 60 минути предаване (филм, сериал, whatever), 20-25 минават в реклами и "канални" полуреклами.

Link to comment
Share on other sites

Обобщение на темата: шматки, дето не могат да се отърват от рекламите, обясняват разпенени на хората без реклами колко са по-зле от тях :laughing: Емблематична тема в булфорум.

Link to comment
Share on other sites

Имаш късмет, че в този форум не се следи много много за спазване на правилата. И че можеш да вирееш тук толкова време. Другаде досега да си отнесъл бан за обида. Емблематична е само твоята фигура тук (наред с още няколко), но не с добро.

Всеки си решава до каква степен държи да се отървава от рекламите. Екстремистите са емблематични с това, че не искат да виждат и най-малкия пиксел с отенък на реклама. Не съм квалифицирал никой като по-зле или по-добре според това колко реклама иска да не вижда. Аз споделих моето мнение. Незачитането и осмиването по подобен начин на чуждото мнение е още един емблематизъм на ситуацията, в която се намира тази страна. Потресаващото е как някои хора не са в състояние да осъзнаят кога и как прекаляват и от каква точно помощ имат нужда. Отново, съжалявам те, човече.

Link to comment
Share on other sites

Обобщение на темата: шматки, дето не могат да се отърват от рекламите, обясняват разпенени на хората без реклами колко са по-зле от тях :laughing: Емблематична тема в булфорум.

 

И кой точно ти е обяснил, че си по-зле от него? И как така реши, че някой друг е шматка? Доколкото виждам само ти обясняваш на останалите колко по-зле са от твоето ниво...

Link to comment
Share on other sites

Обобщение на темата: шматки, дето не могат да се отърват от рекламите, обясняват разпенени на хората без реклами колко са по-зле от тях :laughing: Емблематична тема в булфорум.

 

Ей тук вече се насра - не ти е за сефте. 30 дни вън оттук и следващия път може да си сигурен, че ще е за постоянно!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Намерих начин за разкарване на GDPR и cookies "рекламите" от сайтовете, доволен съм :). Засега изглежда и работи (с uBlock Origin) - махна по едно и от двете, че и на български сайтове.

 

Филтърът е Fanboy's "Cookiemonster" filter list for EU cookie notices (вкарали са и GDPR-то вътре): https://fanboy.co.nz/fanboy-cookiemonster.txt

 

Допълнително като препоръка си сложих и NoCoin Filter List, което спира разни опити да превърнат машината ви в майнер на биткойнове през браузъра: https://raw.githubusercontent.com/hoshsadiq/adblock-nocoin-list/master/nocoin.txt

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...