Jump to content
BulForum.com

Каква видео карта трябва за 1080p...1440p...


Recommended Posts

Супер е, благодаря много, изглежда доста добре и е удобно за ползване. Настина благодаря. Само да попитам, защото разбрах че файловете на сериалите трябва да бъдат само сезон и ноемр на серия. Но сваляйки ги от разните му торент сайтове, името на файла не е така конфигурирано. За да го променя, един вид трябва да изгубя възможността да сийдвам файловете. Правилно ли съм разбрал или изпускам нещо?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Не, не съм се изразил правилно.

Можеш да си сваляш това, което си е като торент. Просто трябва да го свалиш в папките (Име на сериала)/(сезон)/

 

Вътре отделните епизоди може да са си в отделни папки, или директно в папката. Няма значение, стига да си спазил предните 2 условия за името на сериала и сезона.

 

Лесно можеш да пробваш като свалиш нещо и видиш дали ти се появява в Коди.

И не забравяй да си направиш бекъп на настройките след като си направиш конфигурациите.
Възможно е настройките на скин-а да се бекъпват отделно.

Link to comment
Share on other sites

Сега ще се наложи да си купиш малко външни дискове или един NAS, че да си сваляш библиотеката. :D

На мен ми е страшно удобно с Коди, защото имам 300 филма свалени и към 30-40 сериала с над 400 негледани епизода.

 

Филмите мога да си ги филтрирам по жанрове, ако ми се гледа нещо специфично, а сериалите ми се отбелязват като гледани, за да не се чудя после до къде съм стигнал.

 

На всичкото отгоре, в моя случай мога и да трия филмите от компютъра през Коди кутийката, след като ги гледам, което ми спестява процеса по търсенето на филма в 3 папки с филми, за да го изтрия.

Може и при теб да става. Отиваш на филма, натискаш бутона, който ти вади падащото меню за заглавието > Manage > Remove From Library. Маха го от библиотеката и след това те пита дали искаш да изтриеш и физическото копие.

 

Нещо друго за доизкосуряване остана ли? :) Субтитри, скинове, fan art, прогнозата за времето? :)

Не забравяй да си направиш бекъпите след толкова конфигурации, че.... :D

Link to comment
Share on other sites

Хаха еми засега няма. Ако изникне нещо ще питам тук. И определено ще търся изгоден външен диск сега по Черния петък, защото наистина кефът на това е да си имаш много филми и сериали като библиотека,а не да се трие, било и през месец даже. Но да, удобно е за всичко и препоръчвам, на който си търси как да си направи филмова библиотека удобно  :santa:

Link to comment
Share on other sites

Вече трета година Mcbook-a ми се доказва като БЕТОННА машина. Скоро ще си купя втори. 3 ТБ е на отлична цена. Аз го взех от Буркан компютърс (JAR)

Link to comment
Share on other sites

А, сетих се още нещо да попитам. Макар и да се досещам сам. Лаптопът ми, който в момента ползвам за "сървър" за прогрмата, по принцип не може да подкара 4К съдържание. Ако стриймвам през него до Коди на телевизора, който е 4К, не трябва да има проблеми нали?

Link to comment
Share on other sites

Не. Лаптопът е само за съхранение на файловете. Обработката на видео файла се извършва от Коди и устройството, на което е инсталирано.

Единственото нещо, което е от значение и може да повлияе на гледането е скоростта на мрежовата връзка между лаптопа и телевизора.

Ако си свалиш 4К файл на лаптопа, би трябвало да върви на телевизора без проблем (освен ако конкретната версия на Коди не е лимитирана по някакъв начин), стига мрежата да не удари някакъв лимит.

Link to comment
Share on other sites

С Krypton 17.4.

Aeon Nox е сигурно тогава.

Да, Aeon Nox. И на мен най-много ми допада. Не само визуално е най-добър, но като че ли няма и толкова бъгове като някои други скинове.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...