Jump to content
BulForum.com

НЕКОРЕКТНИ Продавачи / Купувачи - споделяне на мнения


Recommended Posts

Потребителят inherit.hit.bg с GAME PC се оказва мошенник. Писа ми друг потребител на форума, който ми каза да стоя настрана. Отделно се консултирах с компютърен специалист според който обявата е „лов на шарани“. Намерих обявата и в OLX където това GAME PC е преведено като „геймърски компютър!!!".  Изброени са десетки игри, които могат да се играят на видео картата, но се оказва, че компютърът не става и за 10 годишни игри като Wow и Minecraft. Вместо това, в обявата фигурират думи като „масивно/ топ състояние/ мощно турбинно охлаждане“. 

Пиша, за да не се опари някой и прилагам снимки.

obqva.JPG.10c0531cdb7e465483b077a43a68f781.JPG

igri.JPG.21ac2e3c944597a059f7ba874f7c7e78.JPG

3.JPG.1371d286e7a6724c984fda69b60f72e9.JPG

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Пич (Maiev), не смяташ ли, че "мошеник" означава друго? Някой който е излъгал / измамил относно някой компонент? Аз теб с какво съм те измамил? С това че съм описал подробно всеки един компонент ли? Компютри за различни видове игри има от 100 лв до 10000 лв. Този е абсолютно добър за цената си от 299 лв. Само видеокартата му е 100 лв. За процесора, посочил съм, че може да се премине от 2-ядрен към 6-ядрен, ако има кой да чете. Дори неразбиращите, могат с няколко клика да напишат в гугъл еди-коя си игра - cpu requirements, и да видят какво изисква тяхната игра. Хората в този форум ме познават достатъчно добре от 17 години насам!!! А ти влизаш с един пост и плюеш името ми, "предупреждавайки"??? Погледнах и какво е писал колегата, и няма нищо общо с "мошенничество" и "лов на шарани". Бъди жив и здрав. 

Link to comment
Share on other sites

Да отговоря и аз тогава! Писах на колегата с Цел да има  предвид , че процесорчето е доста слабичко и със сигурност ще има нужда от смяна в предвид коя година сме и в предвид , че картата е все още адекватна ако се ползва с добър процесор! Не съм казал нищо в реда на мисли , че Колегата " inherit.hit.bg " е некоректен , измамник и т.н !!! Поздрави на всички 

Edited by kiselina777
Link to comment
Share on other sites

Хаха, еми хората са чувствителни на думата "GAME/ING PC". Постоянно има дразги по тоя повод. Просто трябва да се внимава точно с тази дума, защото темата е чувствителна, има много екстремисти в тази сфера, обикновен гейминг ПЦ се разбира някое мощно съвременно с карта за поне 2000 лв :) . Оттам и подобни изказвания. Че то има игри, които ще тръгнат и на ПЦ за 50 лв, нали, и е малко спорно дали могат да се нарекат геймърски или нещо от сорта.

 

За колегата inherit наистина не знам някой да може да каже лоша дума във форума, а го знаят всички, вкл. аз доста пъти съм имал взимане даване с него, и който го познава, знае че не е мошеник. Да се има "на в предвид".

Link to comment
Share on other sites

Проблемът идва от там, че много продавачи класифицират стоката си по относителен и заблуждаващ начин. За мен също "гемърски" и предлаганата машина по никакъв начин не се вързват. Но аз мога да направя разликата, докато някой по-неук ще го вземе с тази идея и ще остане мнооого разочарован. Въпрос на коректност от страна на продавача е да не ползва такива подвеждащи изрази, за да продаде бързо/скъпо стоката си. Не го прави измамник, разбира се в контекста на използваното разтегливото понятие, но е най-малкото неприятно да видиш такива "кукички". 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 month later...

Аз да споделя

 

Гемърски копютър е разтегливо понятие, само по себе си понятието гемърски е нарицателно за компютър.

 зависи какво искаш да изграеш

мога да покажа как с лаптоп с i3-3110m  и интегрираното му видео тръгва Metro last light ( купена от Epic games ) за някои това е достатъчно за други не.

 

Не искам да съм съдия , не познавам никой тук ( поне не официално ) но нещата ми се струват по-скоро за арбитраж  - публична обида на съфорумник  опит за подбиване на репутация и др. нарушения извън границите на правилника.Това трябва да се реши между двете страни , а админ/модератор да се намеси и да не допуска такива постове в темата. За подобни неща  в други форуми директно бан-ват.

 

ivanmitev67

Същото е при теб. човек ти дава нещо което е работило , пред теб се разглобява , дъното поддържа това което искаш, но при връщане се оказва с изкривени пинове - това е вече условие да се откаже каквато и да е рекламация.

За кондензаторите да си гледал - сменят се за 5 мин. Не видях дали преди или след като ти го е дал са надути - виждал съм при смяна на захранване с по-слаба линия да се надуват, не е такава повреда , за разлика от кривите пинове. Можеше никога да не тръгне това дъно.

А какво се занимава всеки е негова работа , както и с какво се облича. Нямаш право  по правилата тук да обиждаш който и да е  и да го излагаш публично при повече от коректно поведение от негова страна.

 

Edited by tehnika
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Някой познава ли Митко Димитров от София с телефон +359887444096? Представи се като човек от форума, поръчва много убедително, даже поиска копие от гаранция. Пратката стоя една седмица в офис. Блокира телефоните които го търсят.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
1 hour ago, IT Guy said:

Внимавайте с Галя Йотова +359877260647 / 0877260647
Поръчва компютърни компоненти до Гр.Плевен, еконт Сторгозия, но дори не отива до офиса на куриерите. Не вдига телефона или е постоянно изключен (явно от много места я търсят за измами). При писане във вайбър чете съобщенията, но не отговаря.
Не изпращайте нищо към това лице!

Напиши и ника тук във форума колега 

Link to comment
Share on other sites

Може да не е потребител във форума.

Което ме кара да се замисля.. Форумът се индексира доста активно и често.

Дали да не направим една тема, в която да се поместват некоректни купувачи дори и извън форума?

Може ли да се позволи публикуването в една единствена тема дори и без  активна регистрация?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
17 minutes ago, mici91 said:
28 minutes ago, plameni said:
34 minutes ago, mici91 said:

Във форума явно останаха само професорите.. 

 

Само с посочване на грешките явно не става.

Да беше направил корекцията след поста на @mikrata, вместо да влизаш в обяснителен режим...

 

Моля админите да изтрият поста.. Колегите ми насраха обявата..

 

Някаква нова форма на наглост ли е това?

Пускаш обява с невярна техническа информация. Правиш се на разсеян, когато ти я посочват. Коригираш след втората забележка, обаче не пропускаш да направиш заядлив коментар...

И после: Колегите ми насраха обявата..

Не, @mici91, сам си я насра.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Не знам как е проникнал във форума, но става въпрос за измама или невежество. Купих лот дискове ssd  за 380лв. обявени като перфектни. Повечето са дефектни и с много лоши сектори. Номера във спиди е грешен.

https://www.bulforum.com/profile/54244-mici/

Link to comment
Share on other sites

Намерих му визитка и телефон. Майстор фаянсаджия от софия. На телефона винаги вдига жена с уплашен глас и казва, че няма такъв, вероятно е жена му. Ще го издиря тоз хубавец, няма къде да се скрие.

IMG_2011.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Със сигурност става въпрос за умишлена измама. Има ли как да се види оригиналната тема която е пуснал, понеже е изтрил почти всичко. На лично ми писа преди малко следното:image.png.097b6a0e1f2c1b367b0046a9b68528db.png

Зимно разчистване лот-SSD RAM.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...