Jump to contentPhoto

Ню Дрийм Ти Ви [TiVi.bg]


 • Please log in to reply
392 replies to this topic

#381 tedy

tedy

  Депутат

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 9029 posts

Posted 06 January 2019 - 18:18

В момента NatGeo HD буферира до степен негледаемост. Преид малко почна. Включвам NatGeo SD (нормалната версия) и няма никакво буфериране. На моменти така като почне, може 5-10 минути да мизерства и направо не става за гледане през 1 сек буферира и изпускаш всичко, което гледаш. След 10-15 мин. може да се оправи и до след няколко дни да няма проблем. И се случва предимно вечер уикенда, като днес, а през целия ден не засече нито веднъж, поне докато го гледах. 99.9% съм сигурен, че не е при мен причината. Както и да е.#382 Vegetto

Vegetto

  Новобранец

 • Members
 • Pip
 • 7 posts

Posted 06 January 2019 - 18:28

Такива проблеми вечерно време ми се случваха по едно време с мтел. Пакет интернет и телевизия. Пестят скорост и вечерно време с много маймуни на клона не ставаше вече. В такива моменти тествай скоростта. Както цялостна скорост, така и дали е постоянна или с падове. Щом на SD няма проблем, сигурно имаш поне 7 mbps, но може да има често подове под 15 mbps за да накъсва HD. Аз след често мрънкане на мтел май пуснаха повече нет за района и вече съм ок и вечерно време. Сега вече съм с нет от А1 и ТВ от tivi

#383 tedy

tedy

  Депутат

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 9029 posts

Posted 06 January 2019 - 22:55

Дали пък от тиви не четат тази тема :Р....

Когато телевизията прекъсва.

явно е съвсем скорошна статия :) .

Споменатите тестове там, поне които мога да направя аз, засега показват голям запас от скорост, пингове и джитери изглеждат наред, но ако се появи проблема, трябва тогава да се види.#384 baibradar

baibradar

  Новобранец

 • Members
 • Pip
 • 9 posts

Posted 09 January 2019 - 14:59

И при мен има проблем от скоро с NG HD. Гледам с МАГ и бокса направо забива. Помага само изключване от тока.#385 Danzki

Danzki

  Майстор

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 379 posts

Posted 09 January 2019 - 19:20

Свърза ли се със съпорта ? Тествал ли си връзката, когато се прояви проблема ? В момента НатГео ХД върви съвсем нормално.#386 tedy

tedy

  Депутат

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 9029 posts

Posted 09 January 2019 - 22:21

"Поддръжката" съвсем ясно си е написала, че при тях не може да има проблеми, общо взето винаги проблемът е в клиента, неговия интернет, връзката между неговия доставчик и техния, и т.н.

В момента НатГео ХД и тук върви Ок, но проблемът се появява спорадично за 5-10-15 мин., а човекът е писал ранния следобед.

Цената не е лоша, но според мен тази телевизия все още не е съвсем стабилна като "нормалните", където все пак имаш по-гарантиран трафик поне за телевизията от доставчика, а тук тя е изцяло на "общо основание" в плана ти за интернет, и е подвластна на всички кахъри, които може да има нормалния ти интернет, който ISP може да ти ограничава когато както си иска към каквито реши дестинации, и по-малко можеш да си сигурен че ще имаш винаги достатъчно стабилен и надежден капацитет за подобна телевизия, колкото и да ми харесва повече от другата, чиято мобилност е доста по-зле.

Все пак, като цяло бива, прекъсванията не са много чести все пак, предимно уикендите и предимно вечер. Затова прецених и преди, че е някакво претоварване според мен, ама къде точно, не знам. Техните тестове винаги ги минавам със стабилна права линия и над 700 мбит и т.н.

Относно цената пак, от доставчика на интернет ако се вземе, може (и най-често е така) да излезе в пакета доста под 10 лв телевизията. На майка ми й предлагаха под 2 лв телевизията от мтел преди година, защото има нет от тях. Тези tivi стават когато човек иска временно и/или да е по-независим и мобилен във възможността да гледа.


Edited by tedy, 09 January 2019 - 22:23.


#387 Lucky Luciano

Lucky Luciano

  Депутат

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 7975 posts

Posted 09 January 2019 - 23:24

Брей, и как го реши това?! Ти изобщо имаш ли идея кой е зад TiVi.bg, какво е направил и т.н. или просто си пишеш? Качество с Kodi няма и няма и да има. Който гледа с MAG и има проблем им пише, търсят къде е и го решават. Другото е негарантирано. И не е добре, ама никак, да се изказваш неподготвен. И не ми отговаряй, просто го имай предвид. Напоследък пишеш за неща, които не са ти съвсем ясни, упорито отказваш да приемеш нещата, които ти се обясняват и някак не е сериозно.


Група за
Етапно
Разграбване на
България


#388 tedy

tedy

  Депутат

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 9029 posts

Posted 09 January 2019 - 23:49

Когато имам отзиви за проблеми и от хора с MAG (не е само baibradar, човек може да реши, че посещавам и се информирам само от този форум, което не е вярно), е съвсем нормално един нормален човек, гледащ по софтуерния начин, да се разколебае ако и да е мислел да минава на MAG (примерно). Не виждам кое е неподготвеното, след като се обосновах защо пиша това, което пиша, и че естествено нищо, което казвам няма как да е 100% сигурно, а са само мои изводи.

Човек ще реши, че работиш за въпросните, които са зад tivi, и не за пръв път демонстрираш силно в подкрепа на подобни съмнения (не само в мен). Аз лично съм доста учуден защо реагираш по подобен начин на нормални  мои мнения в тази тема, след като нещата си бяха съвсем наред и в един момент даже бях решил, че имаме близки мнения по доста въпроси. Съвсем открито пиша и всеки вижда на каква база пиша това, което пиша.

Хич не ме интересува кой е зад tivi, така го каза все едно е някаква мутра и не трябва да пиша повече по темата....., интересува ме това, което виждам, и това споделям. Кой каквито иска изводи да си прави.

За милионен път повтарям, че проблеми се появяват предимно уикендите вечер. През останалото време в 99% от това останало време проблеми няма.

 

Edit: А да, не знам (всъщност знам) кой стои зад tivi, но впечатленията ми от сайта им са лоши. И преди съм го писал, тромав и бавен, всеки клик следва 5-6 сек. докато се зареди следващата страница. Системата в сайта за управление на акаунта е смешна и бедна (и бавна ако не съм казал още), и до ден днешен (4-5 месеца по-късно) статуса на поръчката ми е "Обработка", вдясно и ляво има едновременно линкове към акаунт опциите и на английски, и на български. Та, който и да стои, елементарно не можа да си направи сайта да работи нормално, и поне малко по-пъргаво. Да чакам за всеки клик по 6 секунди е дразнещо най-меко казано, не се иска кой знае какъв мрежов капацитет да осигуриш на сайта. Това е час от цялата услуга, и отново - доволен съм, с изключение на въпросните моменти от време когато доста ХД канали буферират. Ако е от интернета Ок, не съм казал 100% че е от tivi. Всичко така откровено, и  пак някои да се засягат, за мен е неразбираемо.


Edited by tedy, 10 January 2019 - 00:02.


#389 Danzki

Danzki

  Майстор

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 379 posts

Posted 10 January 2019 - 01:17

Когато е имало някакъв проблем (мисля, че и в тази тема съм писал), веднага се свързвам с тях и реагират адекватно с 1-2 изключения. При ползващите Коди и т.н. това не е решение, но все пак е указано, че за безпроблемно ползване е необходим Маг. Част от боксовете съм ги купувал от тях, другите от Лъки. Дори вече не си спомням, кога последно съм имал проблем. По празниците (когато очаквано е най-голямото натоварване) всичко работеше нормално.
Пробвал ли си дали има проблеми през Гаров?

#390 Samo_minava

Samo_minava

  Напреднал Член

 • Members
 • PipPipPip
 • 158 posts

Posted 11 January 2019 - 16:52

Истини много, зависи кой в какъв етап се е включил да е абонат и т.н.т...

 

Едно е вярно - много важно е да се създава чувство на сигурност и надеждност. При проблеми и колебания това да се "обира" от доставчика, а не директно да създава главоболия на потребителя и за най-дребните неща. В случая тук има какво да се желае.

 

В този ред на мисли не може да се отрече също, че за план премиум има и премиум нетръгващи канали - редица спортни и филмови канали не тръгват, ако тръгнат - забиват.

Имат и позитивни неща - таймшифтът е на ниво, бързо се реагира почти винаги при проблеми, услугата е удобна и бърза, има достатъчно избор за гледане. Ако се оправят прекъсващите и нетръгващите канали, както и да няма пикселизиране, накъсване ще е голяма крачка - не може да не знаят за този проблем и всякакви неща от типа на "вижте си доставчика на интернет, губите пакети" и т.н.т. са по-скоро измъквания. Бърз преглед на страницата им във Фейсбук го показва :)

Това + добавяне на 10-15 нови, готини канала, видеоклуб с не само 3-4 филма, които също не тръгват, вече би променило доста нещата.

 

Относно Коди - от много отдавна се знае и е говорено, и писано (при тях също), че не гарантират качество и винаги надеждност. По-горе написаното се отнася обаче за MAG приемници.

 

Обобщено: нищо ново, което да не се знае и от двете страни, въпросът е в желанието и плановете през новата година.

 #391 television

television

  Новобранец

 • Members
 • Pip
 • 8 posts

Posted 11 January 2019 - 18:49

При някой с Kodi листата на Tivi.bg зарежда ли му много бавно? Например с максималния пакет канали при отваряне на Kodi при мен има зареждане на каналите близо 3,5 минути. При превключване на не работещ канал Kodi директно си забива за поне 5-30 секунди. И в действителност има много не работещи канали. Явно не преглеждат често кое работи и кое не.

Edited by television, 11 January 2019 - 18:51.


#392 tedy

tedy

  Депутат

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 9029 posts

Posted 11 January 2019 - 20:29

Така, и аз виждам много на брой нетръгващи канали, но понеже никога и не бих ги гледал, не съм "протестирал". За другото, явно имам някакъв резон щом се оказва, че още хора имат някакви проблеми И с MAG.

 

Най-големите два плюса на услугата за мен са преносимоста и независимостта от интернет доставчика, както и възможността да плащаш когато искаш когато ще гледаш, т.е. без някакви дългосрочни обвързващи договори.

 

television, при мен като стартирам Коди (под WIndows Server), всеки път го чакам по половин минута да зареди там каналите плъгина за IPTV. През това време наблюдавам че LED-a на харддиска не спира да свети, не знам какво толкова чете, все се каня да проверя. Пробвах да му подам да зарежда 5-10 канала само, все тая, явно не зависи от броя канали.

При включване на неработещ канал да, Коди позабива за 5-20-тина секунди, но ако натисна за друг канал, обикновено до 10-тина секунди се освестява.

 

Вчера им писах на съпорта по повод буфериранията и други неща. Отговориха ми. Остана бих казал удовлетворен от отговора.

Само ще спомена, че стана ясно, че са наясно и знаят, че все повече хора гледат и ще гледат през приложения. Не съм го казал аз, те го казват ;) . И работят по въпроса. Е това е напредничаво, бих казал, защото и аз смятам, че да разчиташ на хардуерни устройства (за едно единично нещо или функция) в 21 век ще става все по-голяма отживелица. , когато хората все повече минават на смарт устройства и т.н.

Дори ако погледнем един смарт телевизор с андроид, дори и там ще искаме да ползваме Коди по-интегрирано с подобна услуга, щом като Коди във вградения андроид е по-качествен от външно Коди, следователно проблемът с не-МАГ устройствата ще трябва да отпада :) .

А да, и нямало разделение на Коди и МАГ-потребители, всички гледат едни и същи стрйимове и няма някаква "дискриминация" в това отношение.

 

Edit: Този уикенд докато се случваше проблема (разбира се), вече проведох основните тестове, спеедтест до техния сървър, пингове мингове... всичко изглеждаше точно, ~800мбит up/down, пинговете са постоянни и без загуби... Но ми направи впечатление, че докато спеедтеста вървеше, телевизията направо спря (не я спрях през това време). През друго време като правя спеедтестове и ТВ-то върви, телевизията грам не й се повлиява и няма проблем. В момента докато върви ХД канал, спеедтест към техния сървър или кой да е друг, 800 мбит, и телевизията НЕ прекъсва изобщо. Е, какви изводи да си направя :) ...


Edited by tedy, 14 January 2019 - 10:51.


#393 television

television

  Новобранец

 • Members
 • Pip
 • 8 posts

Posted 16 January 2019 - 23:31

Някой пробвал ли е дали Tivi.bg върви чрез SSIPTV на LG телевизор с Netcast?
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users