Jump to content
BulForum.com

термопаста вместо термолепенка


Recommended Posts

Здравейте. Имам лаптоп lenovo e530 реших да го почистя и да му сменя пастата на процесора, но имаше и термолепенка на която аз махнах и сложих с малко по дебел слой паста вместо термолепенка. Въпроса ми е фатално ли е или не му пречи в момента термопастата е Arctic mx4 и в момента температурата е 60гр. ?

Link to post
Share on other sites

Ок благодаря за мнението. Чета из нета, че каквото си било такова трябва да бъде и ми се срува, че грее повече, но явно това е нормално. :) 

Link to post
Share on other sites

щом е предвидено да е с темрогумичка... така трябва е, но ако нямаш (а един лист термогумичка е 30+лв) ... нищо толкова старшно няма да стане, само си следиш температурите и ако надминават 80гр целзий без много да товариш машината... значи е време пак да я почистиш.

Link to post
Share on other sites

Едно парче термолепенка ще ти отрежат предполагам. Имаха и на Fujipoly по-тънки от 2мм, но трябва да попиташ дали още имат налични.

Щом е било с термолепенка, пак трябва да се сложи.. Пастата обикновено не може да запълни междината между кристала и охлаждането. Оттам по-високи температури, рестарти и изгоряло видео в скоро време..

Link to post
Share on other sites

А истината е, че в който и да било сервиз за климатици се търкалят купища такива термо проводящи "гумички". Използват се за подложки на IPM, които хем изолират електрически, хем осигуряват термо преноса към радиатора.

Моят лаптоп от години си работи перфектно с такава :))

 

П.п. И са никому нужни, понеже са отпадъчни.

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...