Jump to content
BulForum.com

Признавам ги японците в планираното остаряване


mIRCata

Recommended Posts

Такааа. Купувам си телевизор SONY (40ЕX700) преди 5 години - април месец. С гаранция 5 години, Минават 5 години и 2 месеца и телевизора почва с парчетата. Днес почна да отказва да приема команди освен спиране/пускане. И от дистанционното и от панела с копчета на самия телвизор. Спирам го, пускам го и хоп и звука изчезва. Спирам го, държа го по-дълго спрян. Пускам го и почва да работи. 2-3 пъти се рестартира сам. Даже единия път след второто пуснае - това с липсата на звук, се рестартира и почна да работи. Вързан е към интернет, обновява се сам, но версиятра с която е, в сайта на сони показва, че е от миналата година. Ако се е обновил на време, значи доста е карал с тази версия и не трябва да е софтуерен проблем.

Идеи какво може да се цака, как и къде да се отремонтира. Уж Деком ги внасят, но като е без гаранция мога да го нося във всеки сервиз. Само да не трябва да харесвам нов, че точно тия месеци не едобре. :(

Link to comment
Share on other sites

Аз бих го закарал на Деком. Все пак са оторизиран представител. ДОри да е извън гаранционен се предполага, че им провеждат някакво обучение.

А за проблема...не разбирам особено много от начина на функциониране на подобна техника, но може да е прегряване.

 

Аз имах тонколони Creative, които просто от време на време полудяваха. Както си свирят, изведнъж звука отива на максимум! Изключване и включване оправяше проблема. Проявяваше се само лятото и то не всяко лято.

Аз бих заложил на прегряване или някоя спойка вътре.

Link to comment
Share on other sites

Деком доказано продават ремаркетирана/рефърбишд техника, аз лично съм разглобил над 10 машини от тях след гаранцията като е изтекла и вътре са ремонтирани без човека да ги е пращал за гаранция. Факт

 

Телевизора ако го занесеш в Деком очаквай оферта за смяна на цял модул/платка... Нищо друго няма да направят.

 

За прегряването доста добра идея е... И прецаканите спойки също... Ама как ще ги хванеш.

 

За съжаление нз на къде да те насоча. На Данаил Николаев 2рата пресечка в дясно като идваш от Руски има един гараж - Тошко се казва човека, доста пултове прави, преди и плазми и ЛСД-та правеше но в момента нз дали приема телевизори. Следобяд след 15ч мисля е там, може да питаш ако го намериш.

Link to comment
Share on other sites

Точно. Отиди при @pamporov, ще го излекува. Както описваш симптомите - нещо по захранването. А това за японците - телевизорът ти 100% не е японски, така че не прибързвай. Най-лошото е да се е прецакал борда, което отива към нов телевизор или търсене на работещ борд, естествено на късмет колко ще изкара. Някъде имаше тема за телевизор с подобни симптоми и се оказа нещо по панела с управление на самия телевизор, тоест бутоните на самия телевизор. Човекът го изключи /на отделен куплунг е при него/ и ТВ-то си заспа - тоест командваш само и единствено от дистанционното. После дали го е ремонтирал и в какво е бил проблема - не проследих.

Link to comment
Share on other sites

1. Никога не оставяйте ТВ да се ъпдейтва от мрежата. Дърпайте си ъпдейтите като файл и после с флашка го ъпдейтвайте.

2. Сервиза на Деком отдавна не е сервиз а само приемна.

3. Свестен сервиз е "ПАН сервиз" на 6-ти Септември(циганските корекоми).

 

П.С. Развалянето малко след изтичане на гаранцията трябва да се впише в законите на Мърфи. :laughing:

Link to comment
Share on other sites

Аз да питам нещо странично - възможен ли е даунгрейд при телевизорите? Един вид ако е дръпнал автоматично фърмуера по мрежата и го е инсталирал, после да му кача някоя предишна версия от флашка?

Link to comment
Share on other sites

Най-вероятно е да има вградена проверка за разликата във версиите и да каже, че слагаш по-стара и да те отреже. Но никога не изключвай вероятността да не е сложена и да стане номера.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...