Jump to content
BulForum.com

Windows 10 - всичко по темата.


Vetim

Recommended Posts

И при мен с 6гб рам заема 1.8гб на пълно зареждане - със скайп, Вайбър, пикаса, уанДрайв.

 

___________________

Впрочем... отворете с Едж и друг браузър (който си ползвате принципно) едно също видео в YouTube.com на 1080p ... виждате ли разлика при Едж и другия браузър?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 138
  • Created
  • Last Reply

От днес вече билдовете са замразени и няма да се ъпгрейдват. След финалната дата, първо тестерите ще получат ъпгрейд. 

За останалите ъпгрейда ще е на партиди. 

Повече инфо тук: http://venturebeat.com/2015/07/13/microsoft-temporarily-suspends-windows-10-builds-starts-testing-upgrade-process-for-july-29-launch/

Link to comment
Share on other sites

Ахм около 1ч беше инстала при мен. Вече няма в долния десен ъгъл кой билд е, друго интересно не видях.

Link to comment
Share on other sites

Има доста куц бъг при който не се показват никакви известия от програмите.Примерно като се свали нещо с битторент.

Link to comment
Share on other sites

Когато излизаше Windows 8.1 - се възползвах да го активирам напълно легално по телефона, с изтеклите ключове и бъга, който от MS в последствие оправиха, но активацията ми си стоеше, даже съм си направил и бекъп. Чаках да ми се появи ъпдейта за резервиране на копие от Windows 10, но понеже не ми се чакаше вече - реших да се регистрирам по програмата Windows insider и направих ъпгрейд на текущата ми инсталация от 8.1 с build 10164, който изтеглих от сайта на MS. Вчера ми излезе ъпдейт за 10240 и го инсталирах и като видях, че го няма надписа - както и в нета пишеше - този билд е RTM. Погледнах си активацията и пише Windows is activated. ;-)

 

Тоест дори няма нужда да чакам от MS да ми изпратят ключа като излезе официално. ;-)

Link to comment
Share on other sites

Защо оставят това 'Е' за експлорера. Вече са го прекръстили на Microsoft edge...

 

Сигурно защото пак започва с "Е". :P

 

А как се справя новият браузер - казват, че бил много бърз?

Link to comment
Share on other sites

@w00x - Тоест да не се радвам...;-)

 

P.S. Нотификациите си работят коректно!

 

Ами не знам. Можеби ако беше изчакал официалния ъпдейт, без да влизаш в Insider програмата - щеше да разбереш. Сега не е ясно.

Link to comment
Share on other sites

И при мен не всички нотификации се показват в изкачащото меню. Няма още добавки за Едж... което ми е малко странно, би трябвало да го лансират още от рано.

 

В момента не се сещам нещо дразнещо да има. Много е добър респонса и времето за зареждане - личната машина на която ми е качен е със стандартен SATAII 2.5" твърд диск 5400rpm. Изключително добре зарежда. Аз лично не виждам за обикновен потребител какво би го накарало да остане на 7ца или 8ца.

 

______________________

Браузера зарежда също доста прилично, щом спрямо Макстон който ползвал от около над 2г не откривам дразнеща разлика - а Макстон-а е наистина бърз - значи са на прав път. Още веднъж моля някой който има достъп до машина с EDGE да пусне едно в Youtube и също видео през него и друг браузър... аз вижда очевидна разлика в качеството и фреймрейта - нямам загуба на кадри нито в единия, нито в другия браузър. Личното ми мнение, че EDGE показва над 10% по-дейтално видео от който и да е друг браузър. Също така видеата зареждат по-бързо. Нз на какво се дължи това, но определено не се заблуждавам показвал съм на други хора, също забелязват разликата.

 

Няма впрочем една елементарна опция EDGE-а ... като цъкнеш линк или запазена страница да ги отваря в нов таб, а не в същия... може би аз не виждам опцията или нз ?!

Link to comment
Share on other sites

Пробвах с Mozilla & EDGE -  клипче 1080p https://www.youtube.com/watch?v=AcKhYKP4QvI - ето това. При EDGE-a, като че ли наистина самото изображение е по-чисто, не знам, може и да си внушавам. Относно отварянето на линк в нов таб - като цъкна на линка със скрола на мишката, се отваря в нов подпрозорец.

 

Интересно - не мога да си импортна отметките от Mozilla. Когато избера Import from other browser, има само 'internet explorer'. Mozilla изобщо я няма ;)

Link to comment
Share on other sites

С последния билд нещо ми се чупят видеодрайверите  (ползвам Nvidia Quadro). Някой друг да наблюдава такъв проблем? Версията на драйверите е 341,74

Link to comment
Share on other sites

А аз откакто съм ъпгрейднал на Уин 10 - нещо не работят правилно шорткътите долу в таскбара. Понякига като цъкна се отваря, понякога не. Правят си каквото искат.

Link to comment
Share on other sites

Аз пък имам проблем с ATI видео драйвера на лаптопа - като извадя зарядното от лаптопа, при което екрана трябва да си намали яркостта (поради превключването на пауър плана "на батерия"), Уин 10 ми бълва всеки път грешка, че atibtmon.exe спряло да работи. За сега съм го фикснал, като и двата плана (на зарядно и на батерия) съм ги задал на "Maximum Performance" вместо този "на батерия" да е на "Power Save".

 

Иначе съм доволен от 10-ката.

Не искаше да се ъпгрейдне до 10240, но се оказа че за този ъпгрейд МС искат да си логнат на машината с майкрософтския си акаунт а аз бях с локален. Преминах през майкрософтския, ъпгрейднах до 10240 и после пак превключих на локалния.

Не знам дали МС няма да искат да се ползва само техния акаунт за да се получават ъпдейти или ще вървят и с локален...

Link to comment
Share on other sites

Аз съм с NVidia и няма такива проблеми - изтрий драйвера и качи от сайта на ати най-новия да видиш дали няма да го оправи с clean install. А тва за шорткътите ми се е случвало до сега.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Преди малко ми направи впечатление следното - от Settings менюто, опциите Activation, For developers работят (в смисъл, че преди 2, 3 дни като цъкна на някое от двете, експлорера ми крашваше :)). Друго, което забелязах, в полето Activation вече се мъдри надпис Windows 10 Pro. Product activated :)

Дали случайно не са ни подарили по един лиценз, за тези, които бяхме в insider?

Link to comment
Share on other sites

Дали случайно не са ни подарили по един лиценз, за тези, които бяхме в insider?

 

Не точно. Просто за момента, докато си Insider, ще ползваш Уиндоус.

 

Windows 10 Pro

Product activated

 

си беше там от самото начало при мен.

Link to comment
Share on other sites

всичко е добре засега, още не съм си играл да спирам излишни работи и въпреки това е далеч по-леко бързо и гладко от недоносчето 8. единственото което ми пречи е прегледът на картинки. тази вградената програма всеки път зарежда по 2-3 секунди, адски е дразнещо.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...