Jump to content
BulForum.com

Какви летни гуми да избера


muhaha

Recommended Posts

  • Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Виж ся, чичо...а...пардон, той Коста те чичосваше, ама приеми "чичо" като синоним на "мисир" - би ли обяснил какво значение има възрастта на колата с гумите, които ще й сложиш? Или ако не ме разбираш какво те питам, а ти понеже вече си научил английския пИрфектно, да ти го кажа другояче  - кажи ми малко повече за рилейшъншипа между марките гуми и състоянието им & марките коли и възрастта им.

Link to comment
Share on other sites

Ама никаква бе! Изгледай и се пробвай да проумееш приказката на Крис. И слагай на кошницата спинъри! Липсват й!

Link to comment
Share on other sites

аз летните ги взех 17цола защото летни гуми 17ки се намират по-лесно 2ра ръка от висок клас от колкото 15ки и 16ки , а има и оферти за новички като тия сега които вземам на смешни пари, освен това 17ките ми джанти са много леки, почти като 15ките са с качена гума + не чакам по гумаджии за смяна на гуми на 1 комплект джанти, за мене това е голям +

 

марката не е написана, защото не желая да е рекламирам преди да пробвам дали действително хубавите им параметри отговарят на реалността 

 

в момента съм с 4 мишлена 2 по 2 

 

Пилот Спорт 2 

 

Примаси ХП

 

примасито го купих ново, още млад и зелен и си мислех, че новата гума от реномирана марка и добър клас е хубаво нещо... да хубаво е ако нямаш изисквания високи към гумата, тази година ще ги сваля и продам, просто веднъж карал с Пилот Спорт разликата в комфорта, нивата на сцепление, възможността за контрол в завои и ОГРОМНАТА разлика при спиране не ми оставят избор

 

Пилот Спорт 2-ката ги купих след като си срязах, буквално, два бриджстоуна Рън Он Флат в напречен сряз за водна тръба на междуселски път с ръб като бръснач... та нямах време случайно ми изпаднаха в добро състояние... и разликата спрямо бриджстоуна r01 мисля беше, си беше WOW WTF!? 

 

след това се поинтересувах, и видях, че Пилот Спорт 2 конкретно си е гума с 2 смеси ползвани и за това така добре държи - на загрято няма равна особено 

 

логичния въпрос, защо не си купя 2 нови пилот спорт 3 или пилот спорт 4 ... защото новите 3 и 4 серия са вече от типа на Примасито, гонят ефективност при търкаляне, смеси с еко насоченост и т.н. ... Пилот Спорт 2 още се прави, но рядко го има наличен и цената е грозна доста, 2ра ръка не само аз знам, за тия хави и от миналата година до сега не съм попадал на хубав чифт (хубав значи с 2 макс 3г по-стар ДОТ и минимум 5мм грайфер, не напукан и без ремонти) 

 

и така, Примасито си го карам задно, но с него не правя извращения имам си други за това

 

като имам конкретни впечаления от новите ще пиша пак

Link to comment
Share on other sites

Пилот Спорт 2 

 

Примаси ХП

 

Карал съм и с двата модела и наблюденията са ми подобни като твоите - Примаси-то - около 6-7 от 10 ; Пилот-а - 9-10 от 10 (дори в момента ми е на задната ос и ако намеря подходящи такива на добра цена за предната, веднага махам настоящите и слагам Пилота).

Link to comment
Share on other sites

Аз нямам с какво да оправдая покупката на такива Пилот, но пък вчера сложих 4бр. GoodYear EfficientGrip Performance и ще видим колко доволен ще остана по завоите. Първите впечатления са ми много добри - ебаси тишината е с тея гуми. Но за общо поведение на пътя - да мине малко дъжд, сухо, завои и ще видим.

Link to comment
Share on other sites

Аз нямам с какво да оправдая покупката на такива Пилот, ...

 

Това е защото не си пилот и не можеш да караш самолет. :P

А иначе тия дето си ги сложил (и такива съм имал на Пасата) са горе-долу на нивото на Примасито или даже малко по-добри (по мои впечатления), така че сигурно ще останеш доволен и на мокро.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...