Jump to content
BulForum.com

Трагедията с полет MH17 на Малайзийските авиолинии


Recommended Posts

:Facepalm: :Facepalm: :Facepalm:

Кои са одобрените щатските източници, които пишат за трагичната съдба на 300 жертви от една камара държави по цял свят? Кой ИДИОТ може да твърди, че в момента в Холандия не се говорело изобщо за трагедията и това не била основната тема? Да, такъв идиот трябва определено да отиде на лекар. Аз например имам четирима колеги холандци и не ги смятам за "одобрени щатски източници".

Мда основна тема е в почти всички новини. Същевременно почти не се споменава за офанзивата и геноцида който упражняват добрите Израелци на лошите Палестинци, доста удобно... Доста въпросителни има в този случай.... И все пак аз не разбирам що за идиотия е да прелитат пътнически самолети над зона в която се водят военни действия?!?!? 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Мда основна тема е в почти всички новини. Същевременно почти не се споменава за офанзивата и геноцида който упражняват добрите Израелци на лошите Палестинци, доста удобно... Доста въпросителни има в този случай.... И все пак аз не разбирам що за идиотия е да прелитат пътнически самолети над зона в която се водят военни действия?!?!? 

 

И аз не разбирам, но казват, че височината на която летят пътническите самолети (10 000м) е само за тях и не би трябвало да ги закачат.

В същия ден е имало и други пътнически самолети които са летели в този коридор.Само дето падналия самолет се отклонил, според руснаците:

 

Според руските военни, след като е прелетял над Донецк, самолетът се е отклонил на 14 км от първоначално зададения му маршрут.

 

@netrootbg не е толкова до дупките, колкото до лъскавите паспорти, все едно сега са излезли от книжарницата.

Link to comment
Share on other sites

Най-голямата грешка е,че са позволили да се лети над военна зона.Сега трафикът като е пренасочен през България и Румъния какво от това ? Удължава се пътя,повече разходи за "бедните" авиокомпаниИИИ и съм далеч от мисълта,че не са предвидили този риск.

Link to comment
Share on other sites

Има една поредица на NG "Разследване на самолетни катастрофи", предаването е много интересно и следя всичките му епизоди. Мисълта ми е,че при близо 80%, че и повече от самолетните катастрофи, черните кутии са повредени и акцента в едно от предаванията беше, че трябва да се измисли нов и по сигурен начин за запис на данните. Така че, няма да е особена конспирация ако черните кутии на този самолет са повредени.  ;)

Link to comment
Share on other sites

Има една поредица на NG "Разследване на самолетни катастрофи", предаването е много интересно и следя всичките му епизоди. Мисълта ми е,че при близо 80%, че и повече от самолетните катастрофи, черните кутии са повредени и акцента в едно от предаванията беше, че трябва да се измисли нов и по сигурен начин за запис на данните. Така че, няма да е особена конспирация ако черните кутии на този самолет са повредени. ;)

На ненамерения бойнг и неговите кутии, нали казаха, че имало опция данните да се изпращат в реално време към спътник, но малайзийските авиолинии нямали абонамент за тази услуга ;)

 

"Също така има и предположение, че въпросните войници са били недисциплинирани и вероятно пияни, защото на снимките се виждат разхвърляни бирени бутилки, казва източникът“, продължава още журналистът.

 

WTF?!? Баси продуктово позициониране.Що пък да не е кравешка тор?

Link to comment
Share on other sites

Залагам, че са повредени или част от информацията ще липсва (което уж няма как да стане).

Черните кутии на самолета няма как да садържат каквато и да била информация по въпроса кой е изстрелял ракетата, поразила пътническия самолет. Черните кутии са за да се установи с максимална точност какви са били параметрите на полета (височина, скорост, направление, налягане на маслото в двигателите и пр.), както и разговорите между пилотите, тези с контролните кули и всякакви подозрителни звуци (възможно е ако данните са непокътнати, микрофоните да са записали началото на експлозията). В момента на взрива, когато шрапнелите от бойната глава на Бук достигнат корпуса на самолета (виж снимката по-долу, която ясно показва част от корпуса на самолета видимо поразен от такива шрапнели), на тази височина следва моментална взривна декомпресия и всичко свършва до там, включително записите в черните кутии.

 

BtImObzIAAAlXz7.jpg

Link to comment
Share on other sites

Черните кутии на самолета няма как да садържат каквато и да била информация по въпроса кой е изстрелял ракетата, поразила пътническия самолет.

Е че кой казва, че съдържат такава информация?Едва ли има човек с кабелна ТВ, който да има National Geographic и да не го знае това нещо.

За мен тази снимка нищо не доказва.Може да е дори и от друг самолет.

 

Руските военни служби разпространиха нова информация за катастрофата на полет MH 17 на малайзийските авиолинии. Според техни доклади украински военен самолет е летял на 5 км от самолета в деня на инцидента.

 

Тия са като фурнаджийска лопата - нов ден, ново мнение по темата.

Link to comment
Share on other sites

Интересно мнение:

 

Според военен експерт на руския в. “Московский комсомолец” останките от боинга дават възможност със сигурност да се установи от какъв тип е поразилата го ракета и дори номерът на пусковия комплекс. В различните типове ракети, използвани от ПВО, има пълнеж от поразяващи елементи с различна форма - ромбове, квадрати, кубчета. Води се точна отчетност къде какви ракети са доставяни, в кои поделения и къде са зареждани след това.

 

За всичко се попълват съответните формуляри. Пътят на всяка ракета се проследява по документи от момента на създаването й, докато бъде заредена в пусковата установка преди изстрелването й, обяснява ген.-полковник Юрий Соловьов, бивш командващ ПВО на Москва и т.нар. Централен промишлен район от Руската федерация. С улики от този род е лесно да се определи за каква ракета става дума, кой и откъде я е изстрелял, тъй като ракетите от всеки тип оставят специфични следи, уверява руският генерал.

Link to comment
Share on other sites

За мен тази снимка нищо не доказва.Може да е дори и от друг самолет.

Ролята на тази снимка не е да доказва нещо, а да информира публиката. Не съм чул за друг самолет Боинг 777, свален от ракета на комплекса "Бук" (пък каквото и да било друго оръжие) някъде другаде по света.

 

Не съм спец по съветско оръжие, но в тази руска статия се говорят някои интересни неща. Например особеност на комплекса "Бук" била стрелбата срещу насрещно движещи се цели. Не знам доколко това е вярно, но ако е така, то вероятността ракетата да е изстреляна от западна на мястото на катастрофата позиция става нулева или казано по-точно ракетата със сигурност е изстреляна от руски позиции.

Както и да се гледат нещата, НАЙ-ВЕРОЯТНА си остава версията за изстреляна по погрешка ракета от руски позиции. Не са разбрали, че прихващат граждански самолет, което е елементарно обяснимо, най-малкото поради факта, че Бук се използва обикновено в сложен комплекс с различни радарни станции, които потвърждават целите на базата на разпознаване чужд/свой, а такъв комплекс едва ли е бил наличен в случая, пък и не е бил необходим, защото диверсантите не разполагат със "свои" въздушни цели и всички са били считани за "чужди".

Link to comment
Share on other sites

За поразяването на насрещно летящи цели е вярно. Останалото не е. Бук не може да действа без РЛС. Украинците бяха пуснали една смехотворна статия, че са заловили двама артилерийски коректировчици. И отдолу имаше коментар:"И как коригират ракетата? Летят с нея ли?"

Link to comment
Share on other sites

Бук не може да действа без РЛС.

Не знам, някъде четох, че след прихващане на целта и изстрелване, ракетата се насочва със собствен радар, който служи и за взривяване на бойната глава, когато се стигне на няколко десетки метри от целта.

 

Ето още една интересна снимка на фрагмент от самолета:

 

IMG_4699_crop.jpg

Link to comment
Share on other sites

..... Бук не може да действа без РЛС. .....

Ами това не е съвсем вярно. "Бук" е наследник на комплекса "Куб" от 60-те години. В една от поредните модификации на куба се появи възможността ракетите да се насочват от пусковата, а малко по късно и да бъдат пускани директно от транспортьора с резервните ракети на комплекса. Особенност на тези ракети е че в главите им е вграден комплекс за самонасочване който се активира още преди изстрелването а не  определено време след това. Смисъла на това е че при евентуални военни действия първите поразени наземни цели винаги са радарите за далечен обзор, следват радарите за прицелване и командните пунктове, така че да се разчита на дистанционно на управление на зенитния комплекс не си струва. Единственото което го няма в самонасочването на зенитните ракети за защита на сухопътните войски (а Куб и Бук са точно такива) е разпознаването свой/чужд, но когато една война е стигнала до необходимостта да изметеш небето над себе си от заплахи не се гледа много по какво се стреля.

 

Преди години в Югославия свалиха един F117 точно с екпорния модел на Куба - Квадрат. За никакво радарно насочване не можеше и да става дума първо защото F117 е прословутия невидим за радарите самолет  а и защото всички активни радари бяха разстрелвани незабавно. Ако си спомняте един от американските идиоти стреля и срещу Ломски форт - нашия ПВО команден пункт, защото засякал работещи радари. Сърбите са направили точно каквото написах горе. Знаели са приблизителното положение на стелта (как, това е друга песен), и са гръмнали квадрата по него оставяки го сам да си издири и порази целта.

.

За мен в този случай някой е натиснал безотговорно спусъка на оръжието, а то после си е намерило целта само.

Link to comment
Share on other sites

На Бивол вече не вярвам, след пускането на украинска статия с лош превод. А и още никой не е отговорил за испанския диспечер. РЛС е необходима именно за засичането на целта. Остават повдигнати все още въпросите за противоречията в изказванията на украинското МО, както и фактът, че клипчето с БУК е направено на територията, контролирана от украинци. Висящи са и въпросите с новите паспорти. Лично за мен това е една голяма мистификация, с цел отклоняване на международното внимание от Газа и кланетата на християни в Мосул.

Link to comment
Share on other sites

На Бивол вече не вярвам, след пускането на украинска статия с лош превод. А и още никой не е отговорил за испанския диспечер. РЛС е необходима именно за засичането на целта. Остават повдигнати все още въпросите за противоречията в изказванията на украинското МО, както и фактът, че клипчето с БУК е направено на територията, контролирана от украинци. Висящи са и въпросите с новите паспорти. Лично за мен това е една голяма мистификация, с цел отклоняване на международното внимание от Газа и кланетата на християни в Мосул.

 

Радарите с далечен обхват са необходими за планиране на противодействието и разпределяне на въздушните цели по отделните звена на ПВО. Когато противника е в зоната на пряката видимост радар трябва само за да се избере коя от многото цели ще се порази. Това е обаче за стационарните ПВО ракети. Мобилните за защита на сухопътните войски след изстрелване са напълно самостоятелни, и веднъж излетели не се знае какво ще ударят ако в небето има повече самолети...

 

А иначе че ни пудрят умовете с дезинформация от всички страни - повече от ясно е. Аз затова и не мога да реша кой е виновен в случая. Имаше време в което си мислех и че полета е взривен с бомба качена на борда, но кадрите с надупчения отвън на вътре фюзелаж изключиха възможността за това.

Link to comment
Share on other sites

Руснаците няма да си позволят да свалят чужд самолет. Това ще отвори със сигурност вратата на всеки анти-руски ориентиран и власт имащ да започне наказателна акция. Един вид да запали войната на общо основание (300 души) и ще погуби в пъти повече в последствие. Руснаците не искат това, а не е като да нямат човешки ресурс за хабене. Те си взеха каквото им трябваше. И Украйна не изглежда да им трябва цялата, парченцето което искаха си е тяхно вече. Някой иска да изглежда така все едно те си търсят белята. Какво ще намерят в черната кутия ще е това, което е изгодно на този, който е решил, че може да бутне самолета за каузата. Дали е свален с ракета? Вероятно. Няма значение метода. Дори няма значение от коя точка е изстреляна ракетата. Просто ще се припише на държавата, към която принадлежи територията. И тогава някой ще реши, че е време за демокрация. Тази игра е играна, играна, играна толкова време, историята е доказала, че когато (и ако) и да излезе истината ще е късно, действията ще са приключили, преразпределението завършено. Само се надявайте да не пламне и нашата черга, което си е възможно, но все си мисля, че пламъкът само ще ни оближе по краищата. Нас ни ритат в кокалчетата да не можем да се изправим от земята по друг начин, доста успешно...

Link to comment
Share on other sites

Добре де, тия самолети някакви защитни системи нямат ли? Ако е радио управляема ракета, не засичали, че е прихванат от някакъв радар? Или те летят ниско и докато пиукне нещо и вече е ударен

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...