Jump to content
BulForum.com
Sign in to follow this  
slan

Рипване на отделни песни от Music Video DVD

Recommended Posts

Понеже вече bt.wrzru.com го няма, свалям от замундата. Свалих един музикален видео DVD като ISO-файл.Маунтвам го като виртуален диск.На SSD харда му намалява пространството, а и е доста голям за външният хард(3 DVD-та, а може и да сваля още други), искам да намаля размера.

 

Искам да рипна песните в него като отделни видео музикални файлове в avi,mp4 или mkv файлове. Да изтрия някои, а други да оставя, понеже едните ми харесват, другите не. Трябва ми програма за Уиндоус 7. По възможност безплатна. Програмата трябва автоматично да разпознава възоснова на индекса началото и края на песента. Някой да знае нещо по въпроса.

 

Търсих из гугъл, но правилният въпрос ми убягва, все попадам на scram.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da не отварям нова тема - трябва ми лек аудио-редактор, който да отваря/редактира директно flac/ape файлове...

Не ми се занимава с конверт от wav, с който работят почти всички...

Share this post


Link to post
Share on other sites

За слушане или за конвертиране конкретно ти трябва? Защото, ако е за слушане уинамп плеъра работи и с флак, и с маймунката... А предполагам и не само той...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Магданозе, човекът вероятно иска да си редактира някой lossless файл и пита за редактор, после споменава, че не му се занимава с конвертиране...и след всичкото това ти го питаш дали му трябвало за слушане или за конвертиране. :online2long:

 

Най-лекият, за който се сещам (и който също така е free) е Audacity - не съм го разглеждал конкретно, но преди време бях чел за него разни работи и знам, че може да работи директно с FLAC (за APE не съм много сигурен).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не са много аудио по-известните редактори, които си струва да се коментират, камо ли безплатни, но Audacity тук пише, че поддържа импорт на Flac.

Но като цяло човек по-скоро трябва да се концентрира над това редакторът да е софистициран, добър, интуитивен, надежден, удобен, и т.н. пред това какви и колко формати може да отваря. Е, освен ако човек ще отваря десетки и стотици файлове, които да обработва. Но и в този случай има ще кажа, че дори и ръчно да трябва да се отваря всеки един файл да му се прави нещо (по-скоро в скрипт нещо трябва да се помисли), най-естественото би било с някакъв скрипт или команда да се декодират файловете до wav и после с произволна програма (избрана по качества на обработка) да се действа, евентуално пак като batch да се обработят.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...