Jump to content
BulForum.com

Рипване на отделни песни от Music Video DVD


slan

Recommended Posts

Понеже вече bt.wrzru.com го няма, свалям от замундата. Свалих един музикален видео DVD като ISO-файл.Маунтвам го като виртуален диск.На SSD харда му намалява пространството, а и е доста голям за външният хард(3 DVD-та, а може и да сваля още други), искам да намаля размера.

 

Искам да рипна песните в него като отделни видео музикални файлове в avi,mp4 или mkv файлове. Да изтрия някои, а други да оставя, понеже едните ми харесват, другите не. Трябва ми програма за Уиндоус 7. По възможност безплатна. Програмата трябва автоматично да разпознава възоснова на индекса началото и края на песента. Някой да знае нещо по въпроса.

 

Търсих из гугъл, но правилният въпрос ми убягва, все попадам на scram.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Da не отварям нова тема - трябва ми лек аудио-редактор, който да отваря/редактира директно flac/ape файлове...

Не ми се занимава с конверт от wav, с който работят почти всички...

Link to comment
Share on other sites

За слушане или за конвертиране конкретно ти трябва? Защото, ако е за слушане уинамп плеъра работи и с флак, и с маймунката... А предполагам и не само той...

Link to comment
Share on other sites

Магданозе, човекът вероятно иска да си редактира някой lossless файл и пита за редактор, после споменава, че не му се занимава с конвертиране...и след всичкото това ти го питаш дали му трябвало за слушане или за конвертиране. :online2long:

 

Най-лекият, за който се сещам (и който също така е free) е Audacity - не съм го разглеждал конкретно, но преди време бях чел за него разни работи и знам, че може да работи директно с FLAC (за APE не съм много сигурен).

Link to comment
Share on other sites

Не са много аудио по-известните редактори, които си струва да се коментират, камо ли безплатни, но Audacity тук пише, че поддържа импорт на Flac.

Но като цяло човек по-скоро трябва да се концентрира над това редакторът да е софистициран, добър, интуитивен, надежден, удобен, и т.н. пред това какви и колко формати може да отваря. Е, освен ако човек ще отваря десетки и стотици файлове, които да обработва. Но и в този случай има ще кажа, че дори и ръчно да трябва да се отваря всеки един файл да му се прави нещо (по-скоро в скрипт нещо трябва да се помисли), най-естественото би било с някакъв скрипт или команда да се декодират файловете до wav и после с произволна програма (избрана по качества на обработка) да се действа, евентуално пак като batch да се обработят.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...