Jump to content
BulForum.com

Как да избера?


Grimjaur

Recommended Posts

Много народ си задава въпроса - Как да си избера фотоапарат? Искам да прави перфектни снимки, да пуска топла вода, да има интернет и да показва жените голи...

 

 

Да, ама не. Ето първо 10 прости правила при избора на фотоапарат.

 

Правило № 1 при избор на фотоапарат

Необходимо е да видите матрицата. Точно тя е тази, от която зависи колко пиксела ще съдържа направената снимка. Специалистите посочват, че най-хубавите матрици са означени с 2/3″, следват 1/1,8′и 1/2,7″.

Правило № 2 при избор на фотоапарат

Доброто изображение на фокуса зависи от оптиката на вашия фотоапарат и поради тази причина трябва да обърнете сериозно внимание на този показател. Пропускливостта на обектива е отбелязана върху него и трябва да е цифричка от порядъка на 1:2,8.

Правило № 3 при избор на фотоапарат

Под правило номер 3 поставяме формата на апарата. Това е личен избор и зависи единствено и само от вашето предпочитание – дали искате компактен фотоапарат или по-голя.

Правило № 4 при избор на фотоапарат

№ 4 е сензорът. Той е важен, защото именно това малко чипче превръща светлината в цифрови стойности, които пък от своя страна се превръщат във файл.

Правило № 5 при избор на фотоапарат

Увеличението е важно. Обикновенно варира от 3 до 18 пъти.

Правило № 6 при избор на фотоапарат

Бързината на работа на фотоапарата е от значение, по-скоро, ако ви трябва по-професионално. Ако обаче е за любителски цели, вие си рещшавате дали да дадете повече пари.

Правило № 7 при избор на фотоапарат

При видеоклиповете, също изборът е личен. Ако разполагате с камера, то правенето на видеоклипове с фотоапарата, се обезсмисля.

Правило № 8 при избор на фотоапарат

Паметта в самия апарат е важна, но при наличието на карти с памет, вие си решавате.

Правило № 9 при избор на фотоапарат

По-големият екран е по-добрият избор, защото ще виждате по ясно образът, който ще снимате.

Правило № 10 при избор на фотоапарат

Батериите са важни и то много. Проверете колко издържат.

 

Също така - ПРЕДИ ВСИЧКО трябва да решите за какво ви трябва този фотоапарат. И е хубаво да попрочетете, да се поинтересувате, да попитате хора, занимаващи се сериозно с това...Много хора си купуват полу-професионален или професионален апарат и си мислят, че той сам ще започне да прави мега-дупер яките снимки...Ми - не. В много случаи правилно настроената сапунерка задминава огледалния на автоматични настройки. Личен опит. А ако въобще ви трябва снимка колкото за спомен - и камерата на телефона ви с подходящия софтуер( CameraPro например) върши същата работа.

 

П.С. - знам, че казвам всеизвестни неща, ама много взеха да се повтарят темите с - "Какъв фотоапарат да избера?"

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...