Jump to content
BulForum.com

"несъществуващи" устройства на ps/2


samkijot

Recommended Posts

странен проблем имам с един служебен компютър. от известно време започна да прави проблем клавиатурата. не работят доста от клавишите. това става всеки път като се стартира  машината(студен старт) и винаги излиза ето това съобщение:

 

snagprogram0052y.png

 

прави безуспешен опит да инсталира клавиатура на ps/2, а реално клавиатурата винаги си е била на usb. в device manager-a е ето така:

 

snagprogram0053.png

 

махам ги двете устройства с удивителни, системата иска рестарт ... и след рестар положението е същото. в интерес на истината клавиатурата проработва след известно време, като се пробваш да натискаш всички бутони в различни приложения, които ти позволяват да въвеждаш стойности.

 

дали проблема е в клавиатурата, та да я сменям ... или да го търся някъде другада.

 

п.п. не знам дали е от значение, но този проблем започна след като веднъж бях взел компютъра вкъщи и го ползвах с клавиатура на ps2(мишката обаче беше пак на usb)

 

 

Link to comment
Share on other sites

пробвах с друга клавиатура. проблема продължава да съществува. интересното е, че като влезна в компютъра през teamviewer(дистанционно) и натисна клавишите, които са проблемни и не "отговарят" на команди на другия компютър, веднага след като аз съм ползвал тези клавиши, те тръгват и на отдалечения компютър. някой ако има обяснение на това ....

Link to comment
Share on other sites

някой ако има обяснение на това ....

:ninja: или :ghost в компа или похищение от :alien:

Не е някоя мултимедийна клавиатура, която иска допълнителен драйвер? Че може да от него. Пробвай тая клавиатура да бучнеш в друг комп - ако там работи, значи е нещо в самия Windows. Ако и на втори компютър прави същото, търсиш проблема в самата клавиатура.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...