Jump to content
BulForum.com

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

People = Shit

Допълнително охлаждане за лаптоп

Recommended Posts

Може би някои от вас знаят, че охлаждането на HP PROBOOK е доста безнадеждно (има само един отвор за изваждане на топлият въздух) и дори с охлаждаща подложка няма почти никакъв ефект, защото на долният панел няма нито една дупчица. Принуден съм да измисля друг вариянт и той е... Мисля си да махна CD-то и на негово място да сложа втори вентилатор и естествено да го затворя с метален панел на дупки + фина мембрана за прах. Първо, кое ще е по-ефективно за лаптоп? Един, който вкарва въздух и един (който си е вътре) да изкарва или с два изкарващи??? И следователно къде мога да го вържа? Плосък вентилатор, който духа странично ще намеря.

 

Това е за сега. Всяка идея е от значение Благодаря

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вероятно съм виждал такъв лаптоп, обаче в момента не мога да се сетя дори как изглежда :lol:

Иначе по мое мнение в случая има логика новия ти вентилатор да вкарва въздух, защото ти сам каза че няма нито една дупчица на дъното. Ако и него го нагласиш да изкарва, от къде ще влезе въздух в машината? Вътре налягането ще стане по-ниско (вакуум*) и нито единия вентилатор ще изкарва топлия въздух, нито другия.

* Под вакуум не разбирай като буркан с лютеница :laughing1:

Ако пък CD-то ти е на срещуположната на заводския вентилатор страна ще бъде дори още по-добре, защото така новия ти вентилатор, вкарвайки въздух ще създаде въздухообмен и топлия въздух ще излиза по-бързо.

Колкото до свързването ... все пак може би трябва да имаш и някаква ел. схема (нещо което едва ли ще намериш), но може би успоредно свързан на фабричния вентилатор ... :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да, определено ще вкарва, направих тест. Махнах CD-то и просто сложих един вентилатор от захранване да духа към празния слот и определено помага. Хрумна ми идея да използвам металната облицовка на самият cd-rom, да направя едно уширение и да сложа 2 малки вентилатора, които всмуквайки въздуха, директно да навлиза през кейса (и концентрацията на въздушният поток ще е по-добра). А дали мога да използвам конектора от cd-то, който си е вграден в кейса, за да захранвам вентилаторите? Така, когато искам ще мога да изваждам лесно цялата система.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...