Jump to content
BulForum.com

Допълнително охлаждане за лаптоп


People = Shit

Recommended Posts

Може би някои от вас знаят, че охлаждането на HP PROBOOK е доста безнадеждно (има само един отвор за изваждане на топлият въздух) и дори с охлаждаща подложка няма почти никакъв ефект, защото на долният панел няма нито една дупчица. Принуден съм да измисля друг вариянт и той е... Мисля си да махна CD-то и на негово място да сложа втори вентилатор и естествено да го затворя с метален панел на дупки + фина мембрана за прах. Първо, кое ще е по-ефективно за лаптоп? Един, който вкарва въздух и един (който си е вътре) да изкарва или с два изкарващи??? И следователно къде мога да го вържа? Плосък вентилатор, който духа странично ще намеря.

 

Това е за сега. Всяка идея е от значение Благодаря

Link to comment
Share on other sites

Вероятно съм виждал такъв лаптоп, обаче в момента не мога да се сетя дори как изглежда :lol:

Иначе по мое мнение в случая има логика новия ти вентилатор да вкарва въздух, защото ти сам каза че няма нито една дупчица на дъното. Ако и него го нагласиш да изкарва, от къде ще влезе въздух в машината? Вътре налягането ще стане по-ниско (вакуум*) и нито единия вентилатор ще изкарва топлия въздух, нито другия.

* Под вакуум не разбирай като буркан с лютеница :laughing1:

Ако пък CD-то ти е на срещуположната на заводския вентилатор страна ще бъде дори още по-добре, защото така новия ти вентилатор, вкарвайки въздух ще създаде въздухообмен и топлия въздух ще излиза по-бързо.

Колкото до свързването ... все пак може би трябва да имаш и някаква ел. схема (нещо което едва ли ще намериш), но може би успоредно свързан на фабричния вентилатор ... :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Да, определено ще вкарва, направих тест. Махнах CD-то и просто сложих един вентилатор от захранване да духа към празния слот и определено помага. Хрумна ми идея да използвам металната облицовка на самият cd-rom, да направя едно уширение и да сложа 2 малки вентилатора, които всмуквайки въздуха, директно да навлиза през кейса (и концентрацията на въздушният поток ще е по-добра). А дали мога да използвам конектора от cd-то, който си е вграден в кейса, за да захранвам вентилаторите? Така, когато искам ще мога да изваждам лесно цялата система.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...