Jump to content
BulForum.com

Проблем със PC


Niksan_90

Recommended Posts

Здравейте!

Имам следния проблем - компютъра ми изгасна внезапно след като вкарах в предните usb входове на pcто една флашка за оптичната мишка(последствие флашката се оказа развалена, и май затова е изгаснал).Първоначално като исках да го пусна, компа ми не искаше да пали, изкарах захранващия кабел за малко и пак го включих но пак не искаше да пали...помислех си че от захранването, смених и него и отново не искаше да пали...След около 3-4 часа взема че запали,първо със новото след това и със старото палеше но....без картина.Откачвах всичко и ги връщах, но без резултат!Всички вентилатори си въртят, лампичките си светят както обикновенно но монитора не вади картина.Нито биос, нито ос не се чува да зарежда.Монитора си бачка със сигорност даже и ми показва че няма сигнал като извадя кабела.Смених и захранващия кабел на pc да не би да е изгорял - пак същото...Също така чувам някои компуненти да ми зареждат всякаш - hard диск се чува едно чакъркане както се чуваше и преди,рамта като я махна чувам няколко пилквания,лапичките на клавиатурата ми се включват, също и на мишката. Но монитора продължава да си седи черен без никаква промяма.Чудяса дали не е дъното да издало багажа?

Също компа ми е много стар - fujitsu siemens d1534, intel celeron 2.8 mhz, 512ram

Link to comment
Share on other sites

Виж за предните USB-та къде ти се включва кабела в дъното и го махни. Махни видеокартата (ако имаш отделна), изключи кабелите на монитора и захранващият от компютъра и махни батерията на BIOS-a. Изчакай 4-5 минути, сложи пак батерията, видеокартата и кабелите. И пускай.. :) (не включвай отново кабела за USB порта.)

Едит: Killerincho, много си прав. Те и да не са надути, след 5-6 години работа са леш..

Link to comment
Share on other sites

Така както го описва, има проблем със скапани кондензатори по дъното. Провери по дъното дали не са ти раздути кондензаторите. Ако са раздути, отивай при някой телевизионен техник да ти ги смени.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...