Jump to content
BulForum.com

Кале....


velvet_underground

Recommended Posts

Най-вероятно малко са хората,които са чували за група Кале-Митко Воев,Киро Манчев и Васко Гюров.Всъщност това е нормално,все пак групата съществува 2 години/85-87/ и няма издаден албум/все пак комунизъм,а текстовете и въобще те самите не са много за пред "хората"/.Същата тази група,заради текстове,поведение и прочие бива премахната от партията,не я пускат по рок фестивали,абе навират я в миша дупка.И от тази група произлизат две,за мен велики български групи-Ревю и Нова Генерация.Едно ново начало,а :D Ще ми се ако има хора,които харесват тези групи,да ги покоментираме тук.

 

П.С.Когато се освободи място на уарез-а ще кача някои неща на кале/записи с кофти качество,но все пак не са правени в студио/

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 663
  • Created
  • Last Reply

Аз съм навитак да ги чуя. Не съм знаел за тази група по обясними причини но последвалите две са наистина много стойностни и би ми било интересно да чуя и още малко история и самите...записи.

Link to comment
Share on other sites

Кале

Това са част от песните,но имат още 2-3,но не мога да ги открия.Кофти качество,но като се има предвид,че са записани в на някой къщата на някаккъв манетофон-бива.А история на кое да дам-на Кале или другите две групи?Защото ако е на Кале,то тя не е много голяма

Link to comment
Share on other sites

Единственото,което знам за Кале е че Митко Воев е бил в тази група.Е,след малката лекция на Велвет знам повече.Също така предполагам,че името им произлиза то онова лепило кале...

 

/офтопик Велвет,нещо на Виолетов генерал???

Link to comment
Share on other sites

@HEKTIK за теб специално, но поздравите са за ... Kreideiky той .. ми даде този линк .. има и Кале ... а препоръчвам на всички да чуят Confront велика група !!!

@velvet_underground имам диска на нови цветя ... а тук има три песни .. диска не е в мен в момента иначе ще ти го го дам да го чуеш !!!

Link to comment
Share on other sites

oib,мерси все пак.А ако ви се чака малко ще кача и Виолетов генерал,защото не знам в кой диск ми е.Някой чу ли вече Кале?

Link to comment
Share on other sites

Велвет от ден на ден ме изненадваш все повече и повече.Слушал съм Кале,естествено и Ревю,и Нова Генерация. :D

Но не се надявах,че някога ще се появят в нета :cry

Е благодаря много. :wub:

 

П.С.Сега работя по въпроса за намирането на Холера.Ако ги имаш,качи ги ти,моля.

 

П.П. Щото аз не знам кога ще ги открия. :angry1

Link to comment
Share on other sites

Agarvaen,всъщност вече нямам спомен и къде съм ги открил тези песни.Холера-не съм ги чувал,но ще потърся,доста съм добър в откриването на неоткриваеми неща:)

Link to comment
Share on other sites

тихо се сипе белия сняг .. всички се друсат бавно във такт .. не помня нататък ама беше доста весело .. продаваше се в кофичка от кисело мляко .. ще се опитам да ги намеря на касета .. ама не обещавам.

Link to comment
Share on other sites

Горска рекичка тихо тече и милва,ли милва череп на дете.

Агънце-багънце я ми кажи,кой ли разкъсан на пода лежи...

:evil

Link to comment
Share on other sites

...@bio...ако знаеш знаеш само какво предизвика в мен с Нови Цветя...спомени де... и супер се кефя че тея хора имат диск най-после..Едно време (хех, едно време та едно време...) във фен-клуба на Нова Генерация имаше една Деси от Кюстендил... та брат и свиреше в Нови Цветя и си получавах периодически разни демота от нея...после фен-клуба умря, тя замина да учи и т.н. ...та исках да кажа мн мн tnx за тоя линк!! ....в понеделник може и да взема заплата, а ти си намисли едно количество бири :) .....(мразя я тая шапка бе... :angry: )

 

...btw на bubu-to i data-ta има малкоХолера

 

...и сега се сещам...имаше един човек от Стара Загора, който не съм чувал от години, но има голям шанс той да има всичко това...става въпрос за МР3 де....та ще го потърся...

Link to comment
Share on other sites

ами ако говорим за Ивайло Тончев ... може и да ги има ... ще го питам ... няма проблем !!!

btw той с още няколко независими лейбъла издават Нови Цветя, ама какво ли ти казвам след като ти сигурно си видял и сам !!!

Link to comment
Share on other sites

...ами да за Ивайло става въпрос...той че ги има има ги, само не знам с МР3 как стои въпросът....

...между другото...щом познаваш Мечката ние с теб може и да сме се виждали по-рано някъде около него ...ама става въпрос за времето преди да се прибере в Стара Загора, щот аз от тогава май не съм го виждал....

Link to comment
Share on other sites

ами не, от скоро се знаем с него .. покрай разни други хора. та като стана въпрос за стари групи имаше едно време една "Второ национално нищо" пънк от Пловдив .. та я търсих от него .. и той ми каза, че като направили записите .. са напили и мечката им казал: "Дайте мастертейпа" ама онез НЕ и после го засрали в няква кръчма .. и така май никой вече не помни такива групи ... за жалост .. на времето не се интересувах толкова живо от пънк и други такива подземни течения в музиката и никога не съм ги слушал !!!

За въпроса от касета на mp3 малко реве Иво .. щото нямал време .. алабала .. едни плочи докато ги свали .. две години :Р иначе познавам едно момче дето навремето движеше с darkwaver-ите .. бяха интересни време ... но да се върнем на настоящето .. утре ще взема диска на Нови Цветя, ще взема и други неща ДДТ, УЗЗУ, Аборт/Таран .. бре най-добре на PM .. защото превърнахме темата в чат.

Link to comment
Share on other sites

имаше едно време една "Второ национално нищо" пънк от Пловдив ..

Весо Пишката &CO?

Tя отново се възроди(групата).Бях им на концерт съвсем скоро в Баня Старинна...

/офтопик velvet_underground,твоя приятел Ники свири там!

Link to comment
Share on other sites

...мда Весо май е най-упоритият човек който познавам...

аз сега като се разрових и намерих едни снимки...те трябваше да са повече ама съм ги запилял някъде при преместванията...

1- тука сме с Весо, ама аз съм малко с гръб ;) ...не съм сигурен кога е ...мисля `92 или `93...

2 - това е с Календеров от в-к "Денят"...искаха тогава статия да пишат за "Второто..."...е и написаха де...

а тези двете са на "Нова Генерация", когато снимаха клипа на Тъмна Земя в Киноцентъра

Нова Генерация

и пак..

 

...а пък за Кале...той васил Гюров нали беше обещал, че ще запишат всичко тяхно наново...някой да е чул нещо?

Link to comment
Share on other sites

Хмм,нищо не се е чувало за повторни записи на Кале.А кой ще замести Воев?

HEKTIK,стига бе,вярно ли Ники свири с Весо.Е тва е ненормално :woot

Link to comment
Share on other sites

Ако искаш да ти пратя 2-3 снимки от концерта,а ти ако искаш да ти upload,защото аз не мога нещо :D

И Kreideiky,снимката ви с Весо е жестока!

Link to comment
Share on other sites

последният концерт в банята ... беше точно като беше изгоряла .. дори не помня кои свириха ... честно да си кажа ми писнаха тези пънк/хардкор концерти в Sax-а ... някой да ме води на индъстриал парти ??? хи-хи-хи ...

и понеже напоследък се засегнаха разни расистки теми ... и доста от вас участваха ... може ли да ми кажете какво мислите за расизма точно в тази музика .. underground .. има ли той място е нея .. ??? моля без пропаганда .. нито на антифа нито на другото :> просто мнения ..

P.S. мен лично много ме боли .. като видя .. фашисти .. под всякаква форма .. а още повече .. млади хора .. като Agarvaen и ХЕКТИК ... хора, на чиито разкази и поеми много се изкефих .. но сега .. да не се разплача :< .. аре със здраве !!!

Link to comment
Share on other sites

Доста Underground беше...много добро наистина!

А колкото до расизма в музиката-мисля,че няма такъв и мога да ти дам 1 000 000 000 примера затова.А пък в България и да искаме не можем да проявим расизъм,защото тук др.раси няма,а циганите(изключвам Кондьо)не са се засилили да правят музика.Още по-малко ъндърграунд.

Link to comment
Share on other sites

....аз също нямам пример за расизъм в underground музиката...разбира се може и да съм пропуснал нещо...стилистиката и, най-общо казано, не ми се връзва с такива теми...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...