Jump to content
BulForum.com

Проблем с TP-Link WR1043ND


mIRCata

Recommended Posts

Днес моя TP-Link WR1043ND нещо се прецака след едва 3 месеца ползване. В къщи настолния комп. е вързан към рутера през wi-fi. По едно време връзката изчезна. Реших, че трябва да го ресетна, като му извадя захранващия кабел. С всички рутери съм го имал този проблем, периодично се шашкат и се налага рестарт - за мен си е рутинна процедура. Да, ама днес комп. отказа да се свърже. След втория рестарт и неуспех да се свържа видях, че диода за WLAN не мига. Реших, че нещо съвсем се е ошашкал, затова извадих един мрежов кабел да се вържа директно да видя какво е дереджето. Да ама DHCP-то не даде адрес. Пробвах да дам твърд адрес и да се вържа така. Отново не успях. След известно време и различни опити, реших да направя хард ресет. Получих адрес от рода на 169.253.х.х или от сорта. Нещо абсолютно нетипично за мен. Маската беше 255.255.0.0 Няма гейтуей, няма ДНС. По никакъв начин не мога да се вържа към уеб интерфейса да видя какво става. Закарах рутера до кабела от доставчика (бях махнал WAN кабела, че настолния е в друга стая) Като го вързах - диода си светна, че има WAN. Вързах се с лаптопа, показа че получава някакви настройки, ама пак бяха странни адреси. При опит да получа достъп до уеб интерфейса получих съобщение от N3(Моя досавчик), че съм ограничен. Нормално - MAC адреса при тях е на стария рутер и след хард ресета рутера си е върнал неговия. От друга страна това ми показва, че някак си е предал данни между лаптопа и N3. Обаче нито имам достъп до него, нито ми дава нормални настройки.

Някакви идеи как мога да се докопам до него - какъв адрес да ползвам като ми дава тези с маска 255.255.0.0 - пробвах ххх.ххх.0.1 но не става. Не съм сменял firmware - с оригиналния си е. Не е имало токов удар.

Заминал ли си е, или има начин да се върне към нормален режим на работа?

Link to comment
Share on other sites

Поразрови се в тази тема, вярно са 42 страници, ама са разчепкани доста неща. Има и хора, които са много навътре в нещата изобщо, и конкретно с този рутер. Върти ми се в главата някакво правило 30/30/30 за ресетване, ама може да се бъркам с друго устройство. В крайна сметка предполагам, че е в гаранция и щом не си му слагал алтернативен фърмуер, би трябвало да си важи.

Аз отдавна искам да си взема такъв рутер, ама все за друго трябват парици и отлагам.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...