Jump to content
BulForum.com

tedy

Members
 • Content Count

  9038
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tedy

 1. tedy

  BulForum

  Така е, най-вероятно основно заради секюрити се правят ъпдейтите, а заедно с тях ти натрисат и купища "подобрения". Затова осъзнавам, че в постовете си съм леко досаден, защото няколко пъти споменах за IPB и алтернативни форумни системи (без даже да е сигурно, че проблемът е 100% от IPB), а знам, че е доста трудно мигрирането към друга система, което може би би създало повече проблеми, освен.... ако не се започне на чисто . Да не би пък самия сървър нещо да има ботълнек, да се занимава и с други тежки неща или нещо друго около сървъра.. Точно хиперлинковете надали ще са проблем ако се мигрира, но там могат да се объркат куп неща по принцип. То не пречи ако на някой някога му се занимава, да си поиграе за спорта да пробва експорт или клониране на база маза, и да пробва една миграция към тестов сървър .
 2. Мдаа, за пореден път не ме изненада - задавам конкретен въпрос, без значение кой защо се е насрал, фактите са факти, свършен е фактът, и получавам поредни квалификации за мен, входа, разбирането ми за света и т.н. . Защо с всеки пост потвърждаваш приказката за българския форум, не знам. За пореден път съжалих, че зададох въпрос в този форум. И затвърждавам мнението си, че добре направих, че все по-рядко влизам и питам . Не че имам нещо против теб (вече), а че нивото просто е такова вече, все пак начело с теб, защото май основно ти и още 2-3-ма са останали във форума, пишещи извън Продава. Но стига с това, все пак ще се опитам да коментирам за пореден път нападките с аргументирани отговори, ако изобщо това означава нещо за форума. Отсвирването не беше от мен, а само от един човек във входа, за когото магнитите били издавали високочестотен шум и му пречели. Аз такъв шум не чувам отникъде където видя магнити, и бях ЗА магнит, но в случая дискусия нямаше, и нямаше как да има, но това е съвсем отделен въпрос, за който не ми се говори. За сигурността визирах точно този механичен насрещник, а вратата е ПВЦ, по презумпция слаба, "заключването" е само с езичето на самата съществуваща брава на вратата. Тъй че по-полека с "глупостите", защото се вижда кой ги пише. Тесли, брадви, глупости... съвземи се. Ако вратата е метална или блиндирана И с магнит, може би, макар че и тогава в зависимост дали има остъкление и т.н., е пълна и епическа глупост да пишеш подобни небивалици - всяка врата подлежи на взломяване по един или друг начин, така че моля четящите (ако са останали такива) да мислят повече, отколкото да пишат повече. Повечето хора, надявам се, го правят преимуществено. За агресивността, комнетарът е за четящите, защото е ясно, че явно имаш някакво познанство с тях и/или ги защитаваш сляпо. Рядко при общуването ми с фирми и хора, срещам агресия извън "нормалното". Последно беше в едни офис на А1. Самият аз препоръчах Елбраво на входа, после и други хора, но последният ни разговор ме разколеба и понеже виждам по блоковете и вече доста различни изпълнения на входни системи, явно има и други фирми, и аз поне спирам да ги препоръчвам наляво и надясно толкова разпалено, защото видях, че това НЕ е конструктивно. И не само за брави. И не е само заради агресивното поведение по телефона, просто ме накараха да се поосъзная, че сляпото хвалене не е продуктивно. Отновно какво вменявам на отсрещния, с теб дискусиите явно са безсмислени, поне четящите сами мога да си правят изводи, доста от тях очевидно отдавна вече са ги направили, за съжаление. За съжаление на форума. Единия от тях ги е "направил" преди 10-тина години, та гледам явно не си се променил особено . Дори аз претърпях някакви трансформации за такова време, хем съм консерватист по принцип. Остава въпросът (след толкова безсмислени спорове) за езичето и с каква цел се слага и може ли да се премахне, защото с Елбраво повече не ми се занимава да им звъня, и вероятно ще викнем някой майстор да реши проблема.
 3. tedy

  BulForum

  Да, продължава да е мъчително муден и бавен форумът. Така по естествен път се "филтрират" повечето потребители май, особено малко по-нервните. Е, има и моменти и цъкания, на които реагира по-бързичко, примерно за 1 секунда. За мен лично, новите версии не дават абсолютно нищо нужно и полезно освен някакви залъгалки като ajax-глезотии и разни заоблени глупости, за сметка на това ползваемостта (пъргавостта и отзивчивостта) се влошават с всяка версия. Форуми с много повече постове и теми нямат никакви проблеми с пъргавината, но разбира се не ползват IPB . Просто констатация, аз лично не се оплаквам кой знае колко, защото рядко влизам тук.
 4. Днес изникна нов 'проблем' с бравата на входа. Оказа се, че от доста време една съседка е забелязала, че вратата стои постоянно отключена. Фирмата е сложила електромагнитен насрещник (не магнит) на езика на бравата, и се оказва, че вътре има един лост, който след търсене в нета се казва май "releacse bar" или лост-постоянно-отключено. С нокът може да се свали надолу и бравата остава в постоянно отключено състояние. Някакви майстори, които са влизали били споделили, че това е много известен "пробив" в този тип брави, който използвали постоянно (и не само те). Очевидно е че е сложен по "дефолт", а не е някакъв бъг по принцип в дизайна. Защо е сложен този лост с изключително продупчената идея, че всеки келеш, който по някакъв начин има бърз достъп до отключена врата (или дори не келеш, защото май се оказва, че тоя лост май след месец-два блъскане на вратата май може и сам да "падне") може да свали...? Може ли да се махне изцяло, защото ми се струва изключително лесен пробив в сигурността (доколкото има такава с подобен насрещник и факта, че обикновения патрон още стои). Да допълня - домоуправителят нещо май е говорил с тях и доколкото разбрах, май са казали, че така си било. Между другото преди време трябваше да ги питам за друг недостатък на вратата (Елбраво) и тогава се държаха доста агресивно с мен, абсолютно непровокирано, даже обидно. Доста разколебаха мнението ми за тяхната фирма. Така че тези брави-механизми, които са с насрещник явно имат доста недостатъци, аз лично съм разочарован, особено при тази цена, общо системата излезе сигурно около 800 лв! Вариантът с магнит беше отсвирен.
 5. Еми значи това са новите скорости, 1 мегабит . Свиквайте. Сега сериозно, към някои франкфуртски тестове е Ок, 41ms, и около 400/95 мбит, при други е 60ms и пак същите скорости в момента. Иначе сега забелязах, че бизнес тарифите са и с неограничен ъп навън. Очаква ли се тези 100 мбит международен ъп да бъдат ревизирани? Особено при гигабитова услуга, не е ли крайно време леко да се увеличи тоя ъп? Наистина не разбирам. Ако трябва бих минал на 200-400 мбит даунлуд, но ъпа поне да стане поне 200... Предполагам ще има промяна едва когато конкуренцията им спаднат още малко цените. Още малко. Edit (следващия ден): Изглежда всичко вече е наред, даже от снощи. 35ms до франкфурт, и 500/90 мбит.
 6. Да, същата работа. около 60 пинг до франкфурт и скорости на даунлоуд между 2 и 400 мбит към различните спеедтст сървъри. Ъп-а изглежда незасегнат. Иначе като цяло не съм забелязал влошаване на браузинга, но и днес не браузвам особено. Може би само определени дестинации страдат.
 7. Между другото това с откачането вероятно е подобно и при Коди - хванах pattern кога крашва по-често (и изобщо) - при изключване на телевизора (машината е по HDMI към телевизора) докато Коди е стартиран.
 8. Отзад напред. Ако интернетът е достатъчно бърз, няма проблеми дори с пуснати торенти. Аз даже с Коди ползвах, на Кулбокс, и съм пускал торенти до 90МБ/с и не е прекъсвала телевизията. Тя когато се случваше да буферира уикендите, си ставаше и без торенти. А както и те самите са писали, скоростта на интернета почти няма значение (е, стига да е поне 15 мбита), колкото другите качества на нета, jitter, лаг и т.н. sheep, трябва да пробваш на конкретния адрес дали нета е Ок за целта (не е само скоростта). И колкото и да е, с Kodi може да е някакъв показател, поне е лесно за проба да пуснеш един месец и да видиш, няма договор. А доколкото четох за новите МАГове, не са ли с нормален Андроид вече? Ако е така, според мен заложи на по-сигурното, МАГ 254 или там които са не най-скъпите от "старите", да ти е мирна главата. Май още не са се оптимизирали за новите МАГове. Поне така ми бяха писали на едно запитване преди 2-3 месеца.
 9. tedy

  BulForum

  Потвърждавам, и при мен си е все така мъчително мудно повечето случаи. Тия дни пак ли е имало ъпдейт на софта? Всеки път ли ще има с дни и седмици реиндексирания със съответните лагове?... Колкото до IPB, преди години бях се запознал в по-голяма дълбочина в кода му и ми направи голямо впечатление как всичко е правено с огромен приоритет към това "всичко да е максимално гъвкаво и за поддръжка" почти без оглед кое колко товари и колко е неефективно по отношение на скорост и пъргавина. Не знам напоследък дали има промяна, но явно са продължили по тоя път и не се учудвам, че става все по-муден софта. Какви реиндексации всеки път дори при минорни ъпдейти имат нужда да извършват...
 10. Т.е. явно няма някой по-технически зпаознат с нещата, и да предположим, че 4G ползва нова техника изцяло и е въпрос на инвестиции да се изгради същата мощност и покритие като 2/3Г например. Т.е. разните предаватели и техника за 2/3G не може да се използва лесно за 4G. Че то 3G/HSPA+ на доста места е със "спорно" покритие, прословутия интернет дето сме имали, та чак Силвестър Сталоун бил похвалил България.... тази малка територия оставаше..., и пак по селата е трагедия. И малко хейт, ама... освен в няколко по-големи града където има Кулбокс и подобни по-малки ЛАН доставчици с добри скорости, огромна част от Бг като чета разни форуми, е трагично положението, където има 2-3 доставчика като ... Вивакон примерно, които чух, че тепърва щели да инвестират в VDSL2 или нещо такова, а хората вечер по 1 мегабит имат, при тарифи до макс 50 мбита. 1Gb в US става все по-масово, което дори скъпо по нашите стандарти, е поносимо по техния стандарт ($40-60). Та понякога си мисля, че тук в Бг се шири малко измамния мит за най-бързия или добър интернет в света едва ли не. Дето има една дума, 2-3 птички пролет не правят. Нещата са комплексни разбира се, и зависят от управлението основно, но там е дълга тема.
 11. Да. Иначе точно за това говорех. Айде да не е винаги в сгради, но поне в нас, освен ако не съм близо до прозореца, е почти винаги H когато боравя с него. Ако го оставя на масата и по някое време го събудя, повечето пъти е 4G де. При нашите, където пак е южно изложение (ако има значение, не знам къде какви антени има), по-често е на 4G всъщност, там щорите са вертикални платнени :Р . Иначе за комунистически блокове говорим :Р . Т.е. ясно е че го има феномена, въпроса ми беше по-скоро теоретичен защо се случва това изобщо фалл-бакване към по-старите стандарти... 4G е по-"крехък" от 2G ли примерно?! Изобщо, докато има някакъв обхват, не може ли докрай да държи 4G и като изчезне ако изчезва, просто да изчезне и да не ни мъчат вече с тия 2Г/3Г. Ся, разбирам, ама 2G (за 3Г не се надявам) не е ли време да го пенсионират вече след 100 години?! И да пренасочат повече антенна мощност към 4G, защото настрана скоростите, които и на 3Г ми стигат, но едва от 4G вече усещам липса на гадния лаг и пинг, дето все едно е 300-400ms и се усеща много. Те спряха аналоговата телевизия толкова 'лесно' и принудиха маса хора да купуват нови телевизори или устройства, хората ще пожертват 30-40 лв да си купят поне 3G телефон вече. Не знам к'во е съотношението между дърти 2Г тъпфони и модерни смартфони, ама ми се струва, че ще е в огромна полза на последните.
 12. Какви са причините за това постоянно "падане" на обхвата от "новите" към старите стандарти когато навлизам в сгради и помещения? Нещо взе да ми писва като съм някъде в сграда или у нас, в повечето случаи телефона е постоянно на H/H+, а 4G да виждам почти винаги само когато съм на открито. Откакто смених една дограма с ПВЦ тука, а и щорите са алуминиеви (не знам дали има значение, но мисля, че да след експерименти) даже положението стана по-зле. Чисто технологично ли примерно 4G честотите (или стандартът) са по-"рехави" да изискват по-стабилна връзка че да става това 'падане' към H/3G, че и към Edge... или чисто и просто предавателите и обхватът на по-новите стандарти са по-малко и просто по естествен път старите се поддържат повече за да покриват повече и по-стари устройства? Адски е дразнещо основно защото всичко под 4G има супер дразнещ лаг/ping.
 13. Е, това вече е нещо друго . От двете страни пълен екран ако е, и в сгънато състояние да ползваш само единия, но и да може някак да се суичват в зависимост как го държиш примерно... Или много искам за днешните технологии :Р ... Не че и тази цена не е само за ненормалници, които биха я платили ... но някак по-приемливо ми се вижда това предложение, за хора които под никакъв предлог не биха мъкнали И таблет със себе си.
 14. Гривните са си отделен сегмент (и за мен шитав), там щеш не щеш имаш общо взето един бичим с почти еднакво големи (малки) дисплеи и форма. Аналогията е и при гривните да направят подобна щуротия, примерно с отваряем капак където да имаш 1 инч дисплей вместо 0.5 инчов .
 15. Интересно какво ще си "докажат" с това малко екранче отпред. Иронията в случая е че най-вероятно са сложили малко екранче нарочно, за да посягат хората по-често към по-големия екран, разтваряйки устройството! Това само по себе си е.... айде. Истината за мен лично е, че един 6-6.5" телефон е абс. достатъчен и по-удобен за мобилно устройство като телефон, пред алтернативата да имаш едно малко екранче и като разтвориш да имаш съвсем малко по-голям от 6" екран. Неразтворен, този телефон мирише на мухъл - едно време така слагаха едни 2х2 см чернобели екранчета на модерните тогава отварящи се модели, където вътре те чакаше цветен малко по-голям екран. Малко безславно си отиде онази мода. На това дори хайп-а му куца. Дори на представянето публиката 1-2-3 пъти само ръкопляска и то само защото оня сам си "поиска" с големите паузи. А като залата чу цената, остана безмълвна и оня побърза да замаже като веднага почна да говори поредни глупости от сорта "итс амейзинг". Цялото представяне си беше доста вяло, признай. Безспорно обаче е прооф на две технологии, които в бъдеще за други цели могат да се окажат полезни - сгъващия механизъм и сгъващия се екран. И двете според мен ще са умрели преди да gain traction в телефони. Телефонът тъкмо стана удобно тънък, а тоя май е и доста дебел .
 16. Аз също не разбрах, какво против имаш, че изказвам мнение, удивляващо се на безсмислеността на огрмона част от съвременните "иновации" и техните цени .
 17. О... тъкмо изгледах едно видео по въпроса с 'работа' с това устройство. То наистина е направо отчайващо . Основния екран е смешно малък на фона на големината на устройството (ЗАЩО?!). Дебелината му ми се видя като на телефон от 90-те години. В разтворено състояние е като малко таблетче и съвсем малко по-голям от съвременен средно голям 6" смартфон без рамки. На мен това ми се струва като няколко стъпки назад, извинявам се. Единственото, което е леко впечатляващо и което отдавна трябваше да се направи за доста устройства, които често се сгъват и разгъват, е механизма за отваряне там със зъбните колела и т.н., които уж гарантирали стотици хиляди отваряния без проблем. Тази технология със сгъването на екрани е по-добре да се вкара в разни преносими монитори, които можеш да разгънеш на 4 или 8 ката и да заемат много малко място при носене. Edit: Опа, и $2000, което в Бг би означавало 4000-4500 лв . Този свят отиде в такива извратени крайности...
 18. Е, ти не оставаш по-назад . Точно защото винаги си в някакви твои си крайности в изказванията и мненията за другите. Ако телефон с шайба ми беше по-удобен спрямо друго налично на пазара, защо не?! Btw още навремето когато телефоните с шайба бяха най-масови, бях изнамерил от някакъв битак някакъв 'внос' на заместител на шайбата с бутони и го бях сложил на домашния телефон. Кефех се на бутоните, когато 99% от всички които познавах, бяха с шайби. Несравнимо по-удобно. Тъй че съм далеч от такива крайности - просто гледам по-земно и рационално на нещата. Както винаги, това си е мое мнение на база моя начин на ползване, и разбирам, че устройството все пак има някакъв таргет, просто според мен е минимален, и ако се купува, ще е в огромната си част за гъзареене . Само не разбрах за какви милион форми ставаше дума.. Ако е за телефоните и 123456 модела.... мога само да се смея на глас . Формите са една обща (тухла) и няколко под-форми с такива "вариации", че отново будят смях (особено като се сетя за edge на сасмунг). При автомобилите поне има доста повече фактори, влияещи на различни форми в 1000 различни особености и отвън и отвътре и някакси по-приемам да има един милион модела (и тук има какво да се каже), ама за смартфоните...
 19. Ми да де. И аз почти същото имах предвид. На всеки е ясно, че по-голям екран винаги е по-добре по отношение на по-лесно да пишеш, да гледаш видео и т.н... но това си е телефон, и малко по-други неща са по-важни при него. Това сега ще е удобно на тия дето досега са разчитали да носят И таблет със себе си, или не са намирали достатъчно мотивация да си купят такъв заради носенето на 2 устройства. Почти всички около мен (с изключение почти на кифла-тип хората) вече зарязаха таблетите като отживелица, и са просто с по-големи смартфони, което го намирам за добре. А и смартфоните намалиха рамките и увеличиха полезната площ на екраните... до около 6 инча. За мен поне, дали 6" или 10-тина инча в разгънато състояние, е все едно, за мобилно устройство, което ще трябва да сгъвам и разгъвам като луд, предполагам ще е и по-дебело и тежко.... за телефон. И куп други последици от цялото това нещо. Ама се сещате, че продажбите паднаха, смартфоните от едно известно време вече задоволяват почти всички, дори модели за по $200-300..., и просто трябваше да "иновират" нещо там...
 20. Айде и аз да се отчета в този shitstorm (истински) по повод "новото" творение на самсунг. И аз съм на мнението, че подобен folding "телефон" няма да е особено удобен и ползван, извън началното wow, което разни кифли и ограничен брой потребители, за които това наистина ще е полезно. Малко диагонално прочетох, но мисля, че съм на мнението на w00x. И за $200 да ми го предложат, не бих го взел. Даже ако ми подарят такъв, ще го продам с 99% вероятност, за да си купя друг. Това е телефон, а не някакъв разгъващ се лаптоп. Сгъващ се телефон (и основно екран както е в случая) мен поне, не ме грее никак и не ме впечатлява! Бих се впечатлил когато измислят начин някак като светна телефона, екран някакъв да се разгъва автоматично нагоре, а най-добре нещо, което да прожектира във въздуха екран с размер по мой избор! Всичко дотогава ще са вариации на съществуващи теми. Всичко това го съдя по начина по който аз и всички около мен си ползват тези джобни устройства. Друга иновация, която бих приветствал, е екранът да има "чувствителност" извън докосването, на някакво разстояние от него - това в комбинация с умна клавиатура, която усеща накъде ми отива пръста и да прави примерно някакъв динамичен зуум на бутоните на това място, за по-бързо и ненатоварващо писане. Тъй че има къде по-полезни иновации, на които биха могли да се съсредоточат. Виден... него си го знаем :D, че не обича да чете много, и напоследък се е вкопчил в това да обвинява останалите че трябва да говорят "СПОРЕД МЕН", ЗА МЕН и т.н. . Много е ясно че всеки говори спрямо своите впечатления, виждания за света и т.н., и в едни форум няма как някой изобщо да бъде обвиняван, че налага някакво мнение, освен... когато започне да обижда или да напада останалите, това вече е нещо друго . Хубавото е, че всички които участват в един форум, могат да четат ако искат. Въпрос на избор.
 21. tedy

  BulForum

  Да, понякога (рядко, но се случва) постването и кликването са мигновени. Но има огромна неконсистентност както и другите отбелязаха. Посещавам и 2-3 други форума, единия е в US на 130 ms пинг, той е напълно консистентен и имам чувството, че е в съседния "двор". Но вичките те са vBulletin, дали е съвпадение не знам. За мен лично проблемите май са все свързани с IPB форуми, и на такива попадам (все по-рядко), и о бщото ми чувство е такова.
 22. Да, много внимателно отдавна съм настроил тези неща, и си е така откакто е инсталирана (над година), вкл. след всеки ъпдейт проверявам, защото тя общо взето ми е една от най-важните 3-4 апп-а на телефона. Едва от този следобед, та до сега, спря да работи push-a. Едит: ся към 10 и половина взе че почна пак да работи. През 10-20 минути тествам като си пращам от друг акаунт (и проверявам през уеб, че пристига мейла без да го прочитам) и вече 2 пъти подред пробвах, сработи отново. Без да съм правил нищо. Вероятно е било временен проблем на gmail за определени узери... не знам.
 23. tedy

  BulForum

  При мен форумът все още работи доста мъчително мудно и лагаво. Рядко, но се случва при клик да респондне почти на мига, но почти всеки клик пак си е свързан с около 3-секундно забавяне (все едно прави roundtrip до Луната, ама и дотам щеше да е по-бързо), а постването е направо смърт все още - чакам по 10-30 сек. на Saving..., да не говорим за редактиране.
 24. Някой от този следобед да има проблем с PUSH нотификациите на gmail на телефона? Ползвам Aqua Mail Pro, но не искам да мисля да е от приложението. Работеше си идеално с години, но от този следобед спря да работи пуш-а. Иначе е настроен и на всеки кръгъл час да чеква шедулнато, и на всеки кръгъл час чеква нормално и сваля и синхронизира мейлите, но не и пъша. Днес уж четох за някакви проблеми на gmail, ама да питам дали и друг изпитва подобни проблеми. Edit: това се случва и на мобилен нет. Пробвах на вайбър някой да ми пише докато тел-а спи, и си се появява LED-a за писаното, та явно по принцип пуш-а работи телефон-уайз.
 25. На баща ми колата така тази зима. Стария акумулатор е на 4-5г. и понеже падаше така след няколко дни некаране, мислехме, че си отива и взехме нов. Но и той, около 10-тина дни не беше карана колата (зимата, тя и не беше толкова студена) и беше паднал на около 11 волта. Така и не разбрах от какво. Заредихме го и сложихме стария, а новия в мазето 10-тина дни. Колата не се кара 1 седмица, и не беше паднал нито новия, нито стария. Свързах мултицета на ток последователно между акумулатора, и не беше повече от 20 милиампера в изключено положение колата. Вероятно е било нещо инцидентно или забравено. Защото докато работи колата, напрежението в системата е 14.9-15 волта. Едит: май и на други им се "случи" 1-2 минути след въпроса, да са на линия да отговорят
×
×
 • Create New...