Jump to content
BulForum.com

saiclabs

Members
 • Content Count

  206
 • Joined

 • Last visited

About saiclabs

 • Rank
  Напреднал Член

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1497 profile views
 1. Звънях два пъти. Единия път никой не вдигна, а втория път телефонът беше изключен. Все пак реших проблемът - поразгледах няколко клипчета за термостатите и се оказа, че майсторът го е свързал грешно.
 2. Имам стар хладилник Бош (фризер и хладилник отделно). С два компресора е. Преди две седмици хладилникът просто спря да работи - изобщо не се включваше. Звъняхме на техник от обява, който каза, че се занимава само с малки хладилници, а не с такива. Познат даде номер на негов познат техник, който поиска снимка на компресорите и след това каза: "Нов хладилник". Реших да потърся и друг техник, който поне да го види наживо, преди да даде категорично мнение за нов хладилник. Пак от познат намерих техник, който дойде на място и се оказа, че е термостатът. Смени го и каза да гледаме сле
 3. Ползвам таймшифт (до 24 часа назад) с mpv и vlc 2.x на Windows машини.
 4. Снимки: Търг за полилей. Продава се, както е на снимките, без нищо допълнително. Работил е без проблеми. Работи с крушки E27. Намира се в Пловдив. Без куриери. Желателно е след приключване на търга, сделката да се финализира до 2-3 работни дни. Начална цена: 10 лв Минимална стъпка: 1 лв Блиц цена: 70 лв Край на търга: 13.12.2020 (неделя) / 21ч : 00мин.
 5. Снимки: Търг за: 1) ASUS H81M-PLUS - работи без проблем, без кутия, със задна планка, с 2 SATA кабела, без гаранция. 2) Intel Core i5-4460 - без кутия, с бокс охлаждане, без гаранция, процесорът и боксът са монтирани на дъното със сменена паста. 3) Kingston 99U5471-052.A00LF 8GB DDR3-1333 + Kingston KHX1600C10D3/8G 8GB DDR3-1600 - без гаранция, заедно работят на 1333 MHz. Компонентите се продават заедно. Заедно са работели без проблем. Намират се в Пловдив. Без куриери. Желателно е след приключване на търга, сделката да се фи
 6. На кръстовището на бул. България и ул. Васил Левски има голяма аптека (син надпис "ДЕНОНОЩЕН АПТЕЧЕН КОМПЛЕКС"), която си има дестилатор. От нея вземам дестилирана, когато ми се наложи.
 7. Телевизията на настолния/лаптопа я ползвам предимно като фон. Чат-пат се заглеждам по нещо, като ми се стори интересно. Имам два MAG-254 за основната телевизия. Под Windows до скоро ползвах основно Kodi 16 заради EPG-то. От известно време под Windows ползвам Ace Player (VLC базиран) или mpv в зависимост на коя машина съм. Ползвам ги заради timeshift-a. От гледна точка на видеовъзпроизвеждането нямам забележки за VLC/mpv спрямо Kodi. Дори от mpv-то с допълнителни настройки съм по-доволен от Kodi като картина. Под Debian mpv-то не подкарва timeshift-а, но и не съм си играл много там. Покрай пр
 8. С VLC под Windows и mpv под Debian никакви проблеми тук.
 9. Този контролер работи без компресиране. Странно е, че NAND writes са по-малко от HOST writes в този случай. Почти всеки обикновен потребител не прави бекъп. GPT предлага някакъв вид застраховка, която, ако няма да помогне, то няма да навреди, а и не изисква никакво допълнително усилие/ресурс спрямо MBR. Това ми беше идеята. Имам 3 ADATA ssd-ta с MLC (2xSP920, SX930) съответно на ~3, 2 и 1 год. Никакъв проблем с тях. Моето впечатление е напълно противоположно от вашето. Единственото ми умряло ssd беше на OCZ и то беше мъртво още преди първото пускане, биосът никога не го детектна.
 10. Друго предимство на GPT е, че записва инфото за partitions/boot на няколко различни места, извършва CRC и при грешка възстановява от друго копие. MBR записва тази информация само на едно място и при грешка, ще я разбереш след рестарт, когато партитишъните са изчезнали вече. SSD-то да не е с контролер, който извършва компресиране (Sandforce), че NAND записванията са по-ниски от HOST?
 11. Колега, посочих конкретна причина защо съм се насочил към дадения модел. Тук поясних какво точно ме интересува. Целта на дадено питане (и на повечето такива предполагам) в един форум е не да карам някой да купува устройствата/да ги тества/да рови в нета вместо мен за мнения относно модели и т.н. Целта е, ако някой вече има конкретната информация/впечатление, да я сподели от неговата гледна точка. Вече на база една такава информация да реша според нуждите ми кое е по-подходящо. Намираш ли разлика между това мнение и това мнение?
×
×
 • Create New...