Jump to content
BulForum.com

evil_smith

Members
 • Content Count

  2230
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by evil_smith

 1. Абе то и ХРТ нека са в борбата за титлата, стига да могат. Кими с 4-тият по сила болид беше в борбата и то без победа до Абу Даби...

   

  Ти видя ли сатистиката за Алонсо и Фетел?

   

  Средна стартова позиция на Алонсо - 6,1

  Средна финална позиция на Алонсо - 3,27

   

  Средна стартова позиция на Фетел - 3,9

  Средна финална позиция на Фетел -3,44

   

  Тук си личи вече кой как се е борил за титлата.

  (под внимание съм взел позициите които са си спечелили пилотите в квалификацията, а не наказанията)

   

  Това е драмата на някои хора. Че един стартирайки средно от 6-7 стартова позиция е в състояние с по-слаб болид да се бори с друг, който стартира предимно от пол или в 80% от случаите няколко места пред него.

 2. Чефо стига, майна... Знаеш на кого съм фен и че Ферари винаги ще са най-най за мен, но този сезон тотално показаха, че нещата в отбора не са наред. ОК наваксаха към 1.5 сек. изоставане от началото на сезона, но след Германия добрите резултати се дължат само и единствено на Алонсо. Така като погледна само надежността е на най-високо ниво и ако не ме лъже паметта, май тази година нямаше отпадане на червен болид по технически причини. Не знам какви инженерчета работят в отбора, но през 2006-7-8-ма само за 2 състезания успяваха с ъпдейти изоставане от около 3 десети да го превърнат в актив от 4! А тази година за всяко състезание вадеха нови ъпдейти които тестват в петък и в неделя си карат със старите, защото новите влошават нещата. И това не е от липса на тестове, щото липсата на тестове е и за МКЛ и за лимонадите, но при тях нещата някак си вървят. Проблемът е в Стефано. Той е просто безгръбначно жабарче, което не може да наложи никаква дисциплина в отбора. Дори се чудя как Алонсо успя не 4-5 пъти ами може би 10-тина да се качи на подиум с болид който едва би се добрал до топ 6... И стига си се успокоявал с това че ако Грожан и Райконен не били ударили Алонсо щял да бъде шампион. Да, щеше, ама щеше да бъде и ако стартираше по-често от първа редица, а не 7-8-ми и 50 обиколки на състезание да се бори да да достигне подиума. Фетел как спечели 5 победи? Стартира си от ПОЛ и си крета с постоянно темпо на дистанция от 10 сек. и повече пред втория и така. Видя във САЩ за какво иде реч когато го поставиш малко под напрежение и не разполага с чисто най-бързият болид.

  Ако искат от Ферари титла трябва да направят най-бързият или поне втори по бързина болид.

 3. Така като гледам какво прави с Лотуса, по-скоро с Алонсо щяха да са на подиума, ама карай - не разбираш какво ти казвам явно.

  Лотуса си е един много добър болид. По скорост не отстъпва на МКЛ и Ферари, а и пази гумите по-добре от тях. Друг е въпросът, че стратезите не знаят къде се намират и какво да правят.

 4. Италиянските "кухи" инженери

  Пат Фрай, който сега отговаря за поведението на болида е британец.

  Лука Марморини - човекът който отговаря за двигателите е италианец.

   

  Кажи сега. Кое куца повече на Ферарито? Поведението или мощността. Интересно ми е.

 5. И сега има модели които регенерират енергията от спиранията. Мисля че Ситроен имаха такава система и 5-тата серия на БМВ.

  Обаче Стефчо е прав за едно - хилядите безсмислени нововъведения (КЕРС, ДРС, Ф-Дъкт и т.н.) прецакаха яко спорта. Като добавим и глупавите идеи за пестене картинката никак не е розава.

  Давам и бърз пример.

  Гледайте това видео (Германия 2000). Значи 10-12 години назад на стария Хокенхайм Барикело успява да изпреварва без горепосочените абривиатури. Успява да се движи почти цяла обиколка до ск. кутия на Ароуз-а без да се оплаче, че "болида е неуправляем във въздушната струя на някой опонент". Да, имаше гръмнали двигатели, счупени ск. кутии и трети шасита, но това беше върха на моторния спорт - всеки дава максимума от себе си. А сега? Прегряла ск. кутия на Кими в Австралия - смяна в петък - 5 места назад на старта. Пълна идиотщина. Пазят се двигатели, пести се гориво, пазят се ск. кутии, гуми... Очаквам скоро и да им разрешават да карат с по 2-3 слюди на шлема пък кой - когато иска да си ги маха. Благодарение на ДРС вече няма изпреварвания, а има разминавания. КЕРС беше замислен като алтернатива на пуш-ту-пасс бутона в Карт сериите. Да, но там нямат допълнителна система, а просто разполагат със 100 кончета отгоре, когато го използват... и имат ограничение от 60 сек за цялото състезание, а не както е във Ф1 12 сек/обиколка. Гумите... Меки, твърди, медиум.... пълна малоумица. Пак взаимствано от Карт-а. Но там имаха право на 1 комплект меки за цялото състезание, които бяха със секунда по-бързи от другата алтернатива. Във Ф1 2 шасита работят добре със всички типове (от миналата година МКЛ и Ред Бул), някои само с меките и медиум (Ферари, Мерцедес), а другите се мъчат... Сега за 2012 са им намалили работният прозорец и всичко е до нацелване на настройките.

  Нищо против нямам да се взаимстват правила от американските серии, но да го правят като хората... А Бърни, Чарли и останалите само развалят състезанията като се опитват да вкарат изкуствена интрига.

  Отделно, не ми се говори за постоянните разследвания и наказания, че си погледнал опонента на криво в огледалото...

 6. За всички притежатели на Андроид телефони:

   

  about F1™ 2012 Timing Premium

  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.softpauer.timingapp2012

  down:

  http://rghost.net/private/37079054/1df23847879bc62b2d71e9153fa8a517

  pass: bulforum

   

  Програмата си струва.

  Това цялата ли е? В петъка я разглеждах, но няма начин да дам 46 кинта за някакво приложение, което ще е валидно до края на сезона. А "free" версията е само демо, как работи пълната.

 7. Абе да няма някаква нова кампания във ФБ?

  Все по често попадам на статуси от рода "заминавам за Ню Йорк за 17 месеца", "заминавам за Австрия за 13 месеца", "заминавам за Луната за 10 месеца"? Прилича ми на онези простотии с цвета на сутиените...

 8. Понякога обаче се случва да мразя постоянните ви опити да ги изкарвате топ ъф да топ, дори и когато са тотално насрани.

  През 2009 имаше няколко старта в които си бяха насрани. Насрано е да не може да влезнеш в топ 10. Пред последните 2 години борбата е за победи и в повечето случай - подиуми. Не, че това ми харесва, но на този етап - толкова.

   

  Това си откровено дразнещо. Относно това ако бил Шумахер - ми мога да кажа например, че нямаше да станат шампиони. Ти с какво ще ми докажеш, че щяха да станат?

  Защо не? Година по рано той беше на 1 гръмнал двигател от 8-ма титла... а и все още си беше във форма. Ф2007 като чиста скорост беше много над 248-цата.

   

  Факт е обаче, че Кими стана шампион и е факт вашето неуважение и пренебрежение, което няма смисъл дори да квалифицирам

  Факт е, че ме зарадва. Обаче защо след това трябваше да дойде сезон 2008? Сам си прави изводите какъв болид са имали Ферари през тази година, щом Маса се бореше за титлата... А Кими?

   

  Има нещо друго... Когато Ферари спечелиха последната си пилотска титла шеф беше Жан Тод. Сега с това жабарско управление, тима не върви, ама аз обаче не съм Лука Ди и не мога да размахам метлата.

 9. седите на стари лаври.

  Това винаги ми е било смешно когато някой капацитет го изръси. :rolleyes:

  Старите лаври са история. А тя има една шибана страна - не се променя.

  Сегашната ситуация ми напомня на периода от 2005-2006 когато знайни и незнайни Рено-ловърчета ръсиха простотии как започвала нова 21 годишна суша за Ферари.. И още в края на следващата година млъкнаха... и все още мълчат.

   

  So, що се отнася до мен лично - аз не лежа на никакви лаври. Жабарите си имат президент, който им плаща - нека мислят - нека правят, обаче победители няма да станат, докато копират Нюй... Ще бъдат шампиони когато другите започнат да ги копират. Сега в момента явно за тях приоритет са серийните модели. Всеки с поне двуцифрено iq може да направи връзката. :) Толкова от мен.

 10. Дооообре! Че боднем с известни!

   

  Наглата неблагодарност никога не е завършвала добре. Те годините си вървят, аз само си ги броя. laughing.gif

   

  Не знам защо така феновете на Ферари се радват примерно на Алонсо, въпреки че беше пилот на Макларън, въпреки че беше шампион с Рено СРЕЩУ Ферари редом с Клюн зад волана. Трябва да са много тъпи копИлета тия фенове... Защо не вземете да ги вразумите? Това е недопустимо!

   

  С такова отношение, както съм казвал неведнъж, такива като вас със Стефчо само и единствено стимулират негативното отношение към отбора на Ферари. Но нищо, новият сезон идва с пълна сила. Кими го няма да ви е виновен вече четвърта поредна година... Тази ще е петата за отбора без титла... Добро развитие!

  Да, разбирам че мразиш Маранелските кранти, но нищо не казваш какво щяло да стане ако вместо Райконен, зад волана бил Шумахер примерно...

   

  Защо броиш годинките на Ферари само? Тези на МКЛ и особено Уилямс? Ясна е работата... няма смисъл да отговаряш. Явно си от типа фенове - "с победителите съм".

 11. Кими се върнал във Ф1... в отбора на Рено... така де Лотус Рено. :)

   

  Сега очаквам да ги направи шампиони, щото по думите на някои хора Ферари станали СШ, точно заради него и откакто го нямало кончето било умряло. B)

 12. Искам да попитам за една песен, която търся от месец и половина... песента е лек house с женски вокали, беше много популярна преди 1-2 години... спомням си само there`s miracle... което се повтаря доста честичко... осъзнавам, че обяснението ми е безкрайно тъпо, но ще съм супер щастлива ако ми помогнете... :music :rolleyes:

   

  Тази може би?

   

  http://www.youtube.com/watch?v=weauLOkVXwA

   

  Или:

   

  http://www.youtube.com/watch?v=-UsuVTRaglY

 13. Може би най-глупавия ти пост за 2011 година... Повтаряте със Стефчо едно и също нещо, което обаче никой не е казвал.... Не и по начина, по който го издокарвате. А за Кими ви съветвам да престанете да говорите изобщо. Срамно е с оглед на това, което донесе на Ферари. Защото сега не 4-та, а 7-ма година поред без титла щеше да е...

  Баш ми пука като какъв ще определиш тоя пост. Аз чета кви бози пишете. А това с "великия" Райконен и титлата му вече го повтаряш за емнайсти път...

   

  Както казах горе - нищо ново под слънцето. Само гимнастика на пръстите и никакви факти.

×
×
 • Create New...