Jump to content
BulForum.com

dahter

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

About dahter

 • Rank
  Новобранец
 1. Чудя се дали да ползвам новото устройство, което предлагат. Има ли поддръжка на QOS и безопасно ли е да се използва. В смисъл такъв понеже имат достъп до него могат ли да виждат какво се случва във вътрешната мрежа, колко и какви устройства са свързани. Доколкото видях новите устройства не използват предишния интерфейс и портал за логване и управление, а използват фабричния си. Мога ли да им сменям firmware-а и аз ли избирам admin username-a и паролата. Има ли опция да създам Guest мрежа?
 2. Не гледам много телевизия, родителите ми гледат повече. На мен ми допадаше качеството и възможността за връщане назад. С два телевизора сме, единия от които е относително хубав няма да се навият да пуснат аналогова на него. Освен рутер вече и си купих и нов гигабитов Switch, който да ползвам в една от стаите (предишния беше до 100mbps). Телефона също понякога го ползвам понеже има включени минути, които важат за 0700 номера.
 3. Около 150 втора употреба
 4. Много се прецаках. Преди седмица някъде бях писал за помощ за избор на рутер понеже исках да мина на гигабит. Поръчах си от йбей и остават още 2-3 седмици докато ми го доставят. Сега гледам, че правят тази промяна с цената и много ме е яд. Ако избера да ползвам техния нов рутер, тогава нямам какво да правя този, който поръчах (ASUS RT-AC68U). Ако избера да си ползвам моя пък, ми вдигат цената с 5лв на месец. Звънях им днес и нямало какво да направят Смятах го така, че като мина от 100mbps услугата на гигабитовата ще ми се увеличи 5лв на месец сметката, сега обаче стават 10 и е много кофти.
 5. Бях се спрял на Asus RT-AC68U, но се зачетох след това в reddit и се опасявам да не стане слабичък. Иначе доколкото успях да намеря информация подходящ рутер би бил Ubiquiti EdgeRouter Lite 3. Проблемът там е, че няма Wireless и ще струва още пари, отделно пък и не знам къде ще намеря място да поставя Acces Point-а.
 6. Здравейте, използвам услугите на Cooolbox от няколко години и в общи линии съм доволен от качеството на услугата. До момента бях на 100mbps връзка и успях да убедя родителите ми да преминем на гигабитова. Това означава, че трябва да сменя сегашния рутер (TP Link WR841N) с нещо по-сериозно, което да поддържа гигабитова връзка. Нужна ми е вашата помощ относно избора на рутер. Това от което имам нужда са поне 2 Lan порта, желателно е да има UBS порт, да има някаква що годе добри VPN Server и VPN Client функционалности. Друга екстра, която бих желал е да може да приоритизира трафика към дадено устройство. Например ако 2 или 3 устройства теглят/качват големи файлове искам моят компютър да е с приоритет и да тегли/качва с по-голяма скорост. Друга ситуация, в която бих искал да имам приоритет е следната: ако да речем играя някаква online игра и друго устройство тегли файл или ползва торент и не искам неговото теглене да ми прецаква пинг-а в играта. Спрях се на Asus RT-AC68U. Намерих относително изгодна бройка в Ebay и съм на път да я купя, даже биднах за нея, но не съм сигурен, че ще е достатъчно мощен, за да покрива тези нужди. Какво бихте ме посъветвали да направя. Спрях се и на следната конфигурация, само че това изглежда малко по-ентърпрайз сетъп. https://www.ebay.com/itm/Ubiquiti-Edgerouter-X-SFP-ER-X-SFP-Router-Unifi-AP-AC-Lite-UAP-AC-LITE/273853353436 Изглежда по-сложно и няма UBS-та, не съм сигурен дали има и опция да работи като VPN Client за дадени устройства. Ще се радвам да ми помогнете в избора.
×
×
 • Create New...