Jump to content
BulForum.com

Vegetto

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Vegetto

 1. 30 minutes ago, tedy said:

  поне е лесно за проба да пуснеш един месец и да видиш, няма договор.

  С един мейл пускат демо някакъв период. Само трябва да им се каже МАК адреса и на какво утройство ще се ползва.

 2. Питах тиви и нямаха покритие в моя квартал и си останах на А1, в момента съм на нет 50, а за това, а за което ще се ползва и половината на това стига. Поне при мен реалната скорост, която получавам е 45-47 mbps.

  Аз съм с 322 на кабел, по-голяма резолюция от 1080 според мен е без безпредметно. Дори да се ползва на 4К ТВ, няма 4К телевизия. А 1080 телевизия към 4К ТВ ако ще се прави upsample, бас държа, че самия телевизор ще се справи по-добре от МАГ-а

   

  Малко странично:

  Трябва само да се има предвид, че е добре да се настрои мрежата да дава приоритет за интернет на МАГ-а и каквото остане да е за компютъра. Иначе примерно ако се пусне да се сваля един филм, вероятно цялата скорост ще се заеме от компютъра и докато не свърши телевизията няма да става за гледане. Но това трябва да се съобрази независимо кой е доставчик на услугите.

 3. Такива проблеми вечерно време ми се случваха по едно време с мтел. Пакет интернет и телевизия. Пестят скорост и вечерно време с много маймуни на клона не ставаше вече. В такива моменти тествай скоростта. Както цялостна скорост, така и дали е постоянна или с падове. Щом на SD няма проблем, сигурно имаш поне 7 mbps, но може да има често подове под 15 mbps за да накъсва HD. Аз след често мрънкане на мтел май пуснаха повече нет за района и вече съм ок и вечерно време. Сега вече съм с нет от А1 и ТВ от tivi

 4. Ако си на малката тарифа от 10 лв, тази цена е ако устройствата с whitelist-нати MAC адреси се виждат зад едно IP. Ако си на голямата тарифа от 20 лв. това е безплатно. Така че ако имаш повече допълнителни устройства е по-добре направо да минеш на 20 лв. Ако не са на един адрес устройствата, варианта е или да си пуснеш цял нов абонамент или да си пуснеш на едно от местата VPN сървър.

 5. Снощи го тествах по-обстойно - даже повече превключвах, отколкото гледах  :lol:

  Работи стабилно, всичко е наред, един път не заби. Очевидно от ТиВи си имат тяхна модифицирана версия на firmware-а и с нея всичко е нагласено да работи ок за тяхната си услуга. Което ме кара да се чудя техният firmware как ли ще се държи с друг оператор... Но както и да е, аз специално за ТиВи съм го взел и само с тях ще го ползвам.

   

  Има ли някой абониран и за интернета им? Стабилен ли е, доволни ли сте от него? Каква реална скорост имате?

  Принципно Мтел дават хубав интернет - 60-70 mbps, но има моменти, особено в час пик, когато HD каналите почнаха да накъсват и като проверих скоростта с МАГ-а имах около 7 mbps. Тогава карах само на SD каналите (за които тази скорост беше ок) докато по-късно скоростта не се оправи. Затова се чудя дали да се вържа и за интернета им...

 6. На оптика, но на Мтел  :grin: Имам стандартен 322, не "w" версията с вграден wifi (няма и закачени wifi приемници) - 10ина метров кабел cat5e.

   

  Но май си намерих проблем - точно понеже съм обновявал веднага firmware-а даже преди да се оправя с ТиВи, това съм го правил през вграденият портал, т.е. МАГ-а дърпа най-новото от информирските сървъри. Но сега като си е настроено за нормална дейност с портала на ТиВи, те си насочват по подразбиране към сървърите на ТиВи, а там нещата са по-различни:

  най-нова версия от инфомир: 2.20.06-324

  най-нова версия от ТиВи: 2.20.05-324

  Сложих най-новото от сървърите на ТиВи и ще видим как ще е - едно бързо разцъкване за 2 минути не даде бъг, но трябваше да излизам и ще се види после при нормално ползване.

   

  2ibglg0.jpg

 7. Още преди да активирам портала на TiVi обнових до последната версия. Даже си мислех дали да не върна на предната версия... Иначе се чудех дали не е от тях, понеже преди да се абонирам, пуснах на декодера този демо портал:

  http://www.rn-tv.com/kak-da-gledam-programite-na-rn-tv/

   

  И за половин-един час разцърване не се случи да бъгне. Вярно, че не е показателно за толкова кратко време, ама знам ли

 8. Пуснах си услугата им и всичко е добре с едно изключение - MAG322 много често забива при смяна на канала... Работи си съвсем нормално, натискам си ОК на дистанционното, разхождам се по списъкът с канали и в момента, в който натиска ОК, за да тръгне канала, stream-а от предният канал спира и преди да се покаже в прозорчето новият, всичко замръзва. STB-а не приема команди от дистанционното, даже диода не премигва като се кликне нещо по дистанционното както е нормално.

   

  След рестарт (изваждане на зарядното) някой път се оправя, някой път става пак същото (помни кой канал е избран последно). Някой път след рестарт като се избере специална папка и не може да пусне последният канал, отива на друг канал и някой път е ок.

   

  Забелязвам, че това е склонно да става повече на HD канали, макар и някой път и на SD канали да се е случвало. След рестарт, преди на пробвам пак ТВ, съм проверявал скоростта на интернет-а през менютата на MAG-a - последно показа 60 и нещо, така че не е това проблема. Пробвал съм го и на място с 7 kbps като скорост и просто HD пикселизира и накъсва, SD работи ок. Забиване тогава точно не стана.

   

  Някакви съвети? Да не би да имам дефектен MAG? Взет е от Зора, да го връщам гаранционно? Или нещо по настройките? Или нещо лагва от сървърите на ТиВи понеже не съм с нет от тях (на мтел съм) - може би ако ми дават и нет, реално stream-овете ще са от вътрешната им мрежа и няма да ошашква STB-а? Да се обадя на телефона им за поддръжка ако е нещо от техните стриймове? Някой с такъв проблем?

 9. Здравейте,

  аз съм в процес на проучване на различни варианти за доставчик на телевизия или комбинирано с интернет, понеже сегашната ми телевизия на Мтел е с много разочароващо качество.

   

     Преди бях на OnlineDirect и освен малко по-високата цена, нямам никакви забележки, телевизията е със страхотно качество, интернета е стабилен.

     Малкият проблем е, че няма timeshift, а аз забелязах че покрай ежедневието си съм намалил гледането и реших или да прекратя телевизията или да имам превъртане, за да нагаждам ТВ-то по мен, а аз да си нагаждам графика по нея (превъртането на реклами също е уникална функция).

     От Виваком и Мтел избрах Мтел, защото и GSM-а ми е при тях - интернета им е без забележки, но качеството на телевизията е доста зле. Отделно зависи човек в кой квартал е, понеже при родителите ми в Оборище много често в час пик има накъсвания за по секунда-две, пикселизация...

   

     Понеже сайта ма tivi не е много изчерпателен (нито кои канали са включени, нито кои се превъртат), реших да ви питам вас, понеже тази дискусия е една от малкото за оператора, която изскочи в Google.

   

     Повечето канали на мтел имат timeshift. С различно време назад, но масово има. По-горе някой каза, че SD канали се превъртат, а HD - не. Може ли повече информация за превъртането? Съмнявам се някой да има търпение да преписва от телевизора кое точно се превърта, но все пак ориентировъчно - дали оператора ми върши работа щом това е ключова функция за мен - иначе бих се върнал към OnlineDirect

   

     Освен това някой ползва ли и интернета им, дали има отзиви какви са реално постижимите скорости?

     За високият битрейт, който има tivi, колко bandwidth би бил достатъчен - в момента от мтел имам 75 Mbps абонамент, което реално е около 8 MB/s стабилно, предполагам телевизията надали ще използва повече от половината от това?

     Питам, защото нещо много улесняващо е ако си остана на мтел и само сменя set-top-box-а с този на tivi и му вкарам интернет - без прокарване на нови кабели в нас.

×
×
 • Create New...