Jump to content
BulForum.com

JoyDay

Members
 • Content Count

  169
 • Joined

 • Last visited

About JoyDay

 • Rank
  Напреднал Член

Recent Profile Visitors

177 profile views
 1. Здравейте, chasti, Моля на лично съобщение да ни предоставите трите имена на титуляра на услугата, за да направим проверка на случая или директно да се свържете с отдел техническа поддръжка на националния ни номер 0800 45 845.
 2. Здравейте, Във връзка с развилата се дискусия относно мрежата ни е добре да уточним, че тя е изградена по идентичен начин в градовете София, Пловдив и Велико Търново и няма разлика в качеството на услугите.
 3. Здравейте, plameni, Програмите са поставени под постоянен мониторинг и своевременно изпращаме нотификации към доставчика. Очакваме резултат от предприетите от него мерки за оправяне качеството на сигнала.
 4. Здравейте, Получили сме уверение от доставчика, че до края на тази седмица ще разреши проблема с влошеното качество на излъчване на въпросните канали.
 5. Здравейте, chasti, Действително вчера вечерта е регистрирано влошаване на качеството на международната свързаност, дължащо се на DDoS атака. Проблемът е бил отстранен в рамките на 30 мин. В случай, че продължавате да изпитвате затруднения с ползването на услугата си, моля да се свържете с колегите ни от техническа поддръжка на тел. 0800 45 845.
 6. Да имате едно наум: https://www.cooolbox.bg/news/vnimanie-falshiva-promocionalna-igra
 7. Здравейте, sasshko, Препоръчваме на потребителите, когато изпитват затруднения при използването на услугите ни, да потърсят съдействие по всяко едно време на тел. 0800 45 845.
 8. Здравейте, По повод дискусията тези дни относно спийдтеста от Netflix - https://fast.com, обърнахме внимание на коментарите поместени тук и проведохме тестове и при нас. Потвърждаваме, че резултатите са меко казано странни. Пробвахме през различни браузъри и отчетохме големи разминавания в резултатите. Това ни дава повод да проведем по-задълбочено проучване, за да се опитаме да открием причината. В момента, в който имаме по-голяма яснота по темата, ще опишем и становището си тук. Благодарни сме за вашето участие и описание на наблюденията ви по случая.
 9. Здравейте, 777, Моля на лично съобщение да ни предоставите Ваши координати за връзка, за да направим проверка на случая.
 10. Здравейте, tedy, Благодарим, че сте опазили кабела , но моля на лично съобщение да ни предоставите адресът си, за да изпратим екип, който да направи оглед и да прецени необходимо ли е да се обезопаси допълнително.
 11. Здравейте, Здравейте, Ако изпитвате затруднения с ползването на услугата, моля да се свържете с колегите от съпорта. Не е проблем да се назначи посещение и да се смени медия конвертора или захранването, ако е необходимо.
 12. Здравейте, Във връзка с промяна на търговските условия от страна на Нова Броудкастинг Груп цената на пакет Diema Extra се променя на 6.98 лв с ДДС считано от 01.08.2018 г. Повече информация можете да намерите тук =>
 13. Към момента не се предлагат статични IP адреси към домашните услуги, а само към бизнес услугата ни cooolOffice.
 14. Здравейте, По повод последната дискусия относно ICMP/Ping прилагам отговора, който получихме от колегите от техническа дирекция: "Всичките рутери и суичове в мрежата ни, през които преминава клиентски трафик, са изцяло "хардуерни". Иначе казано целият "forwarding" се случва на ниво "forwarding plane": https://en.wikipedia.org/wiki/Forwarding_plane Това е изключително важно за високото качество на услугата и резултатът от това е видим - всички потвърждават, че "ping"-ът до крайни IP адреси е със идеални стойности. ICMP пакетите, които те изпращат до рутерите ни обаче, следва да излезнат от "forwarding plane"-а и да стигнат до "control plane"-а на рутера (https://en.wikipedia.org/wiki/Control_plane). Връзката между "control plane" и "forwarding plane" е изключително критична и е важно да бъде опазена от "препълване", с цел да продължи "forwarding plane"-а да функционира нормално (https://howdoesinternetwork.com/2017/juniper-control-plane-protection). Също така "control plane"-а сам по себе си (Процесор, Памет) е важно да бъде свободен, за да върши работата си по управление на "forwarding plane"-а. Поради тази причина двата ресурса се пазят изключително консервативно от трафик, който не е критичен за функционирането на мрежата. ICMP протоколът, класифициран по още допълнителни признаци попада в категорията трафик, която е с нисък приоритет и големи рестрикции. Важно е да се отбележи, че има грешно разбиране на предишни наши отговори. ICMP протоколът се "пренася" във мрежата ни със еднакъв приоритет с останалия трафик (виж Net Neutrality: https://www.cooolbox.bg/images/cb/Novi%20Obshti%20uslovia/Pravila_otvoren_dostap_do_internet.pdf)"
×
×
 • Create New...