Jump to content
BulForum.com

lubb

Members
 • Content Count

  292
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by lubb

 1. едномесечно предизвестие е напълно достатъчно. ако хазяинът се запъне в зависимост от това между какви лица е сключен договор (физически или юридически лица) си има различни прийоми за манипулиране и съгласяване :)

 2. Ако се декларира нещо в трудовия договор, което противоречи с кодекса на труда, кое е с по-голям приоритет?

   

  Конкретно, става въпрос за това

  В договора пише нещо от сорта на

   

  на прима виста- с подписването на договора служителят е дал съгласие, и то в изискваната от закона форма- писмена, така че аз не виждам противоречие. Противоречие би имало, ако в договора не беше записано, че служителят е съгласен на такива дълги командировки , а въпреки това работодателят го праща на такава.

 3. Работя от 4 години в частна фирма на 12 часов работен ден.Съвсем случайно от една кредитна институция ме попитаха как си докарвам такъв доход при положение ,че ми се внасят осигуровки за 4 часа или неплатен отпуск(каката тук нещо не я разбрах кое от двете е точно)....та го приех аз като приятелски съвет да ги проверя(кредит никога не ми е бил отказван).След като ги проверих в страницата на НОИ останах леко втрещен за 4-те години стаж във въпросната фирма.Отделно ми звъняха от пенсионно осигуряване да ме питат ,защо съм се махнал от тях ,защо не съм бил доволен.Там направо си помислих ,че някой си прави майтап,но се оказа истина ,като дори те самите ми предложиха да съдят работодателя ми за тяхна сметка.Това аз го разбирам като измама !Къде и как най-ефективно би било да го погна тариката и евентуално до какви санкции би се стигнало.Не бих се учудил и още неща да изкочат.

   

  Най-добре атака по всички флангове- пускаш жалба до НАП като обясняваш каква е ситуацията, копие от тази жалба, депозираш в Инспекция по труда и оттам нататък общо взето ще те викат да давш обяснения, да представяш документи и т.н. В повечето случаи като се стигне до такава ситуация отношенията работодател-служител се влошават, поради това, че на главата на работодателя се стичат сума ти нещастия , така че очаквай всякакви проблеми.

 4. има - инспекцията по труда- в партийния дом, пети етаж.

  една молба с обяснение за случая от работника... нито една от страните по трудовото правоотношение няма право да го променя едностранно , така че не може да ви се налага нещо под страх от оставане без работа.

  обикновено българския работодател заплашва работника, че като не се подпише ще го уволни дисциплинарно- хем за да не му изплати обезщетения, хем за да му очерни книжката... само дето трудно им минава номера като обжалваш уволнението като незаконно.

  ако нещата се развият, както е нормално (доколкото може да бъде нормално въвеждане на нови изисквания за заемане на определан длъжност, за да може да се отърве работодателя от съответната позиция , като не му подпишат идиотския договор за преквалификация) би трябвало , ако не се подпише договора за квалификация, уволнението да стане на основание чл. 328, ал. 1, т. 6 КТ.

 5. Ма**а Му ....

   

  А ето още 1 въпрос,

   

  При положение, че 2мата родителя са разведени, и едният няма да да подпише, може ли да го принудим някак ?

  няма как да го принудите, но има начин за получаване на такова разрешение от надлежен орган - съда.това решение на съда замества решението на родителя , който не дава съгласие или не иска да даде такова. води се дело пред съда по местоживеене на молителя.

 6. Google Chrome?

   

  Пробвай с друг браузър и всичко ще е наред.

  мда. сега установих, че само с хрома го прави... що така?

  а пък не ползвам ИЕ, щото ного често ми се сллучва това, което и други се оплаквата,но така и няма решение засега- при затваряне на таб се отварят няколко десетки нови таба и общо взето трява да се килне иексплоре от таск мениджъра, за да се оправи...

 7. абе защо като дам търсене на собствените ми постове/теми, както и на другите юзъри, ми изскача съобщението

  The error returned was:

  Sorry, the board administrator has enabled search flood control. Please wait at least 20 seconds before trying again.

  при това, без да съм правил каквото и да е било друго преди това, камо ли търсене...

  а проблем няма , когато полвам търсачката с опцията за търсене по юзърнейм.. :bgrin:

 8. Човека на когото му изплатих заема живее в Шумен.Заповедното производство или делото в Пловдив или в Шумен трябва да се води?

  в Шумен ще трябва да се води... всъщност има дадена от ГПК възможност делото да се води и по настоящ адрес на този , на когото си бил поръчител. тоест ако настоящят адрес е в друг град, а не в Шумен може и там да се пусне заявлението

 9. В случая се касае за договор за заем. Ако е от банка - няма измъкване. В смисъл, че техните договори са юридически издържани. Съпругът (та) е съдлъжник още в момента на усвояване на заема

  приемането на наследство по описа донякъде е вариант за ограничаване на отговорността, но пък лошата страна, е че се ограничението е само доразмера на вземането. за това върху какъв имот може да бъде насочено изпълнението няма ограничение- тоест може и вещ изключителна собственост на преживелия съпруг да бъде описана и изнесена на публична продан за погасяване на задълженитео.

  освен това спометата презумпция за солидарна отговорност на другия съпруг , който не е страна по довоговора за заем, е оборима. което си е от значение в случая, щом като се цели да се избяга от връщане на парите.

  при всички положения консултация с адвокат е необходима

   

  Порачител съм (единствен) на на дадено лице,той не си внася вноските 7 месеца.Банката търси мен за погасяване на заема му.Аз му го погасявам.От банката ми издават документ,че съм го изплатил пресрочения кредит за да ми послужи пред съда.Става дума за 6800 лева 1.Каква е процедурата от тук нататък за да го съдя за да ми върне парите?2.Колко ще ми вземе адвоката за делото?3.Има ли давност присъдата?4.Ако няма даденото лице движимо,недвижимо имущество и не работи ще може ли да ми върне сумата?

   

  има два варианта - заповедно произвоство - по заявление ти се издава заповед за изпълнение и ако длъжникът не възрази след като я получи си образууваш изпълнително произвоство. по-дългия вариант е водене на дело.522 лева е минималното възнаграждение за адвоката, като това е само за главницата - без лихвите. ако лицето няма движимо или недвижимо имущество е трудно да се съберат парите, но не и невъзможно.

 10. Като плащате казвате да ви пуснат новите скорости и от 1-во число на другия месец сте готови. Това е хватката. От началото на ноември си ползвам 6-те mbit-a. Държи си 650 kb/s, някой път се излъгва и по-бързо да тръгне :)

  +1

  тъпо е, че не те прехвърлят автоматично, а трябва ти да си кажеш. а скоростта при мен варира от 540кБ до 750 кБ, като най-често се върти около 600 и малко.

 11. И при мен е същата история, само дето съм на минима +, а получавам 6 мегабита, вместо 10. И също като теб чакам ИТД. Просто единственото, което е по-зле от евроком в момента, е Dial-Up.

   

  вчера им писах на ИТД и още сутринта имах отговор, и то много добре оформен, записан... абе направо само заради отношението към клиента си струва да се отиде на ИТД.

   

  иначе по темата - от време навреме със спийдтеста ми изкарва 4 мегабита скорост , ама реално като свалям торенти или с IE скоростта си е 2мегабита.

 12. хммм днеска отидох да си плащам нета и съвсем случайно видях брошурта за нета с промоциите, в която забелязах , че за нови абонати скоростта на най-нискта тарифа (интро) е 6 мгбпс. и попитах- за стари абонати няма ли да има увеличениена скоростите (сега тегля с 2мгбпс) , а тя ми вика- ми те скоростите вече са увеличени, ако няма промяна се обадете другия път като плащате. викам си - супер, скоростта ще ми се вдигне тройно. прибирам се, рестартирам си модема, ама нъцки - пак си е 2 мегабита скоростта. някой с най-евтината тарифа да каже как е при него.

   

  п.с. с нетърпение чакам ИТД да довтасат в моя район и веднага ги отсвирвам тея льольовци евроком.

 13. издирвам един трак. мисля, че е прогресив транс- в ремикс много често я пускат, по радио сити също съм я чувал. Почва само с мелодия на пиано, има женски вокал, който за съжаление не можах да разбера какво пее, но е на английски де, и постепенно се включва един приглушен бийт, който малко по малко става по-ясен.

 14. домоуправителите имат право само да извършват действия на управление, не и на разпореждане, от което пък следва, че максималния срок на договора , сключен с тях ще е 3 години. дори и да пише , че е за повече, по право срокът на договора ще се намали до три години.

  ако искаш за повече време- свикване на общото събрание на етажната собственост и гласуване на предложение за сключване на договор за по-дълъг срок (макс 10 години).

  за да се постигне по-голяма обвързаност може да се уговори неустойка в полза на страната пожелала предсрочно прекратяване на договора, друг е въпроса дали вякой ще се съгласи да подпише такъм договор, тъй като договорът е "съглашение" между две лица по законова дефиниция.

  само малко ме гложди , че като обща част покрива не може да бъде отдаван под наем, освен ако не е за монтиране на някакво съоръжение или нещо такова.

   

  едит:

  само да добавя за спомената давност за вземанията.

  да , наистина давността е 5 години, когато вземането е станало изискуемо. при завеждане на дело, давността спира да тече. като бъде осъден длъжникът почва да тече нова погасителна давност в негова полза и по силата на чл. 117, ал. 2 ЗЗД тя винаги е пет години.

  след като го осъдят първото нещо ще е образуване на изпълнително дело. при това положение също спира да тече давност (съгласно едно постановление на пленума на ВС от 1980 год.). изпълнителното дело ще се прекрати , ако в продължение на две години взискателят не е извършил някакво действие по делото.обаче нищо не пречи на банката (пък и на всеки взискател) да си пускат по една молбичка по делото малко преди да изтекат двете години и тогава може мнооого дълго време да не тече давност.

  по изпълнителното дело също не е задължително длъжника да е получил призовка. "услужливи" съседи (имам в момента едно такова дело) колкото искаш, някой от домашните на длъжника може да приеме , съответно откаже призовката - все случаи , в които делото ще си тръгне като стой , та гледай. и каквото имущество има на длъжника на името - ще отиде за удовлетворяване на вземането на взискателя.

 15. такива хора просто няма как да се върнат обратно в България.

  ако се върнат на границата още ги закопчават. ако пък решат да останат в чужбина, като им изтече срока на паспорта- няма как да си го подновят,тъй като в повечето случаи се прави отказ за издаване на нов задграничен паспорт.

 16. може ли да знам причите, поради които беше затворена тази тума пусната от мен

  http://www.evrocom.info/invision/index.php?showtopic=48837

  позволявам си да питам тук в тази тема, защото вече писах на двама от модераторите, но не съм получил отговор.

  помолих някой да отвори темата, като ми посочи кои правила съм нарушил, за да може да се коригирам и продаваните неща да си намерят нови собственици, а също така и да актуализирам цените.да не говорим, че телефонът , за който получавам най-много запитваня вече е продаден.така че моля ви дайте ми отговор (понеже доега не съм получил такъв) защо темата ми се затвори, с какво съм нарушил правилата и защо стои (трябва да остане) затворена. ако не, то отворете, естествено след като ми дадете възможност да поправя "нарушенията" си.

 17. Някой може ли да ме информира в темата или на ЛС къде изкупуват в Пловдив златни бижута изгодно? Благодаря предварително:)

   

  в столипиново! (не се бъзикам!). като се видим ще ти кажа и къде точно да отидеш, за да си сигурен в покупката. :pirate

 18. почти съм сигуррен, че не е това, което LuDaTa_BaBy търси. по-скоро тя търси тази песен, която и на мен ми се иска да си я намеря. Въртят е доста често по Катра фм и има егати пауъра тази песен- много енергична, някаква жена , която пее (почти съм си гурен, че е) на индийски.обаче всички опити да я намеря като име на песен и изпълнител из форумите на датата ми пропадат- никой не я знае. аз упях да я рипна от катрата-та , ама с много лошо качество.мога да я прикача като файл да чуете за какво става въпрос.

  открих песента, която ми трябваше на мен, дано и на LuDaTa_BaBy да помогна.

  казва се Nato - Chorjavon и я има на дата-та

×
×
 • Create New...