Jump to content
BulForum.com

ЧефоС

Members
 • Content Count

  101
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ЧефоС

 1. С версия 3.8 бях Aaaa да ви кажа ... писах със съпорта, ония от майкрософт вика - ми скайп нямало да поддържа вече XP - качи си 7 (това на английски). Викам си това как така го решиха ей така тази сутрин, без да е обявено никъде .... И след половин час ми звъни приятел вика и на мен скайпа не се логва ... ама той със вин 7 а на ХР-то му върви .... Тоя от майкрософт вика - ми сложи си 8.1 ... При следващ опит за писане със съпорта все пак да разбера какво става ... вече на жена попадам .... тя пък ми обяснява че трябва задължително да се инсталира последната версия на скайп .... Да, ама греда .... колкото пъти да пробвах - не ще и неще да тръгне - вика изберете език ... полето празно, по-нататък изберете къде да се инсталира - избирам и пляс - грешка ... Намерих информация че на някои проблема се решавал като се изтрият два файла с име shared .... И проблема в крайна сметка го реших (поне за сега) с някаква кракната (или пачната) версия от братята руснаци на добрата стара 3.8 Тръгна от раз Ама тея от съпорта ....
 2. Някой да има проблем с логването в скайп днес. Не може да се логне ... приятел ми се обади че и на него ...
 3. Сайта е на производител (ще се въздържа да споменавам подробности), а нещата които ми трябват са си там от половин година ... и принципно ще си останат там ... Просто трябва да се приложат към дело ... за което ми трябва заверка, иначе не става аз да си ги напечатам и да ги приложа. За ъкъл не знам, предполагам има ... Тя отбелязва че към днешна дата отговаря, т.е. важното е че аз не съм го манипулирал. За друго няма кой да се заяде. Други ми отказаха само заради английския ... ако беше български нямаше да има проблеми.
 4. В крайна сметка намерих човечна нотариуска която ми завери страниците на английски (с разпечатване пред нея естествено). Като видях колко време се занимаваше ... и че трябва да прави опис след това ... разбрах защо всеки ме режеше ...
 5. Превод със сигурност ми трябва, в съда се приемат само документи на български ... Въпроса е заверката на английския ... И съответно - без заверка на английския - ще го отхвърли ли съда ... или ще го приеме, но ще го оспорват от другата страна като манипулирано
 6. A де ... няколко ми казаха, че на английски няма да ми сложат заверка ... а ще бъде разпечатано пред тях, дали с принтскрийн или с печат на страницата ... какво общо има езика дали е английски или китайски ... не е нужно някой да го чете, още повече че не става въпрос за строго секретна тайна а за общодостъпна информация ... и съдържанието е няколко реда (по няколко страници) ... на елементарен английски ... Можело да ми заверят превода от заклет преводач ... ама защо ми е заверка на превода ... Все трябва да има някакъв начин да се удостовери съдържание на английски ???
 7. Благодаря, то е ясно как да го принтирам. Въпроса е, че трябва да се приложи в съд ... там само превод, и това е ясно - във фирма. Но ме притеснява ако е без нотариална заверка (може би "вярно с оригинала") че ще кажат че е манипулирано ... А нотариусите не искат да заверят на английски, нищо че пред тях ще се принтира. Направо си ме гонят ...
 8. Трябва ми заверка на интернет съдържание ... което е на английски. Т.е. печатам страница от интернет, или с принтскрийн и трябва да има заверка че е вярно с оригинала, или че на съответната дата отговаря на интернет съдържанието .... След това ще го превеждам във фирма ... Но ... минах през няколко нотариуса - половината ми казаха че не заверяват интернет съдържание (и никога не са го правили), другата половина ми казаха, че не може защото е на английски .... Някой идея как да стане това нещо ? Трябва ми за съд.
 9. Kak се броят сроковете според правото: "в рамките на един месец, считано от предявяването..." Ако предявяването е на 10-ти примерно, крайния срок на 9-ти включително следващия месец ли е, или се брои и 10-ти следващия месец. Уж елементарен въпрос но чух и двете мнения ... от уж умни хора ... Ако има някой правист ... Благодаря
 10. Някой знае ли какво означава този символ. Благодаря
 11. Мерси, за виното ми беше притеснението да не стане на оцет ... Ще му се търси студено място.
 12. Разваля ли се алкохол ако стои на стайна температура (лятото около 30 градуса) във фабрично запечатана стъклена бутилка ? Става въпрос за повече време, не за ден-два.
 13. http://bg.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%9C%D0%B0%D1%8F_%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0&oldid=5802186
 14. И днес пак звънят ... но от друг подобен номер ???
 15. Звъняли са ми от номер +12918510639. До колкото видях +1 е САЩ. Но там нямам познати ... Възможно ли е да е от оператора или някой друг?
 16. Благодаря, ще обиколя пловдивските които открих както и ще питам софийските. Групажи няма да има, а и не искам. Машината е достатъчно голяма, не искам да я затрупват с друга стока, въпроса е да се намери превоз само в едната посока (разбира се и цената е важна).
 17. Трябва ми фирма за международен транспорт но до сега не ми се е налагало да ползвам такива услуги. За превоз на машина от Дания до България. Да ми препоръчате фирма която да не ми отреже главата от кръста ... ако е от Пловдив ще е още по-добре. Благодаря.
 18. От кои сайтове (чуждестранни) мога да купя телефон реплика. Примерно iphone5 replica. Някъде където да има коректно описание на характеристиките. в dx.com няма. tinydeal - не видях един телефон с лого. ... От къде се внасят "дубайските", "финландските" ... реплики, Нещо на българските търговци им нямам доверие - показват снимки от нета и то на оригиналните телефони, не могат да кажат с какви характеристики са ... и кой знае като изпратят какъв ще е телефона (видях че има реплики от по 30 долара навън ...) Благодаря
 19. Кажете за стъклар в Пловдив който може и да кантира стъклото машинно. И да има по-дебели стъкла (8-10мм). Кварталните майстори не ми вършат работа или трябва да давам поръчка, да чакам после да го взимам ...
 20. А като започнат да възхваляват спонсорите си ... примерно мол Галерия а в същото време плюят по мол Пловдив ... чак не се осещат. За политическите им пристрастия да не говорим.
 21. Данъците може ли да се плащат по ЕГН. Че не мога да намеря старите бележки.
 22. Някой може ли да ми даде актуална информация за село Лилково. Какъв е пътя до там - четох че преди време е нямало изобщо нормален път а през 2007/8 са правили ремонт. Направен ли е действително ремонт и какъв. Също и за самото село ако някой е ходил наскоро, че много оскъдна информация и снимки намирам. Че има много запустели къщи и малко хора го разбрах. А има ли нови и обитаеми вили (и примерно колко). Заслужава ли си там да се построи вила.
 23. Въпрос относно пътуване в чужбина (Гърция): "старите" лични карти валидни ли са за преминаване на границата ( дата на валидност 2016 ), или има изискване задължително да е сменена с нова. Границата се минава само с лична карта (БЕЗ паспорт)? ЕЗОК (европейска здравно осигурителна карта) задължителна ли е. Според този сайт http://www.ezok.bg/ за кратко пребиваване в ЕС (до 2 месеца) се издава само удостоверение. Може ли това удостоверение да се издаде в друг град различен от местоживеенето и за колко време се издава. Благодаря.
 24. Точно за тази цел ми трябват, за която ги продават в магазин Скалар (и другите подобни магазини). Обаче там цената им е умножена по 2,3,4 ... Иначе имам и предложения за скромната сума от 20 лева / килограм (около 20 см камък) с вид точно като за аквариум ама ... и като ми трябват десетина такива камъни ... Въпроса е да е от фирма, която го ползва (или го продава) за други цели, че иначе цената ... А иначе се срещат най-вече в северна България и по морето но и двете са ми далечко.
 25. Там погледнах, но камъните им са за алпинеум и не са варовик ... а и са толкова обрани че нищо не ми хвана окото. По-скоро в някоя фирма, която обработва варовик, ако им карат големи блокове и те си режат плочите, да взема от отпадъците Сещам се само за Монолит, ама там наблягат на мрамор и гранит и не съм видял необработени блокове.
×
×
 • Create New...